Wednesday, September 20, 2017

iOS 11 : 7 Pembaharuan Yang Buatkan iPhone Anda Seperti Baru!

Assalamualaikum semua 




Nanie baru je update iOS11 untuk phone Nanie. Memang ditunggu-tunggu ni. Dari malam tadi lagi di Twitter orang semua dah bercerita pasal iOS11 ni. Haiii Apple ni selalu tau jadi trend setter. Bila Nanie dah update iOS11 ni terus rasa macam pakai phone baru. Macam iPhone X pulak! Hahahahah berangan lah kau! Padahal iPhone7+ ni pun belum setahun lagi. Jangan mengada nak tukar lain! 

Bercakap mengenai iOS11, ada beberapa pembaharuan yang iOS11 berikan. Dari semasa ke semasa Apple memberikan keselesaan dan kemudahan yang lebih sistematik untuk user experience dia. And to be honest, i love it so much!!! Serious best. 

Meh Nanie senaraikan antara beberapa update yang iOS 11 berikan :


Sunday, September 17, 2017

Baru Je Kahwin! Majlis Resepsi Teha & Dr.Taha

Assalamualaikum semua 


Akhir Julai yang lepas, Alhamdulillah dah selesai majlis nikah dan resepsi untuk kakak sulung Nanie dan juga merupakan majlis perkahwinan pertama untuk family Nanie. Nanie boleh tarik nafas lega, sebab kalau selagi tak selesai... selagi tu lah macam-macam yang perlu diuruskan. Syukur sangat majlis di kedua-dua pihak berjalan lancar. 


Wednesday, September 13, 2017

Pelancaran iPhone X Yang Memukau!

Assalamualaikum semua 

Bagi peminat Apple, malam tadi merupakan antara yang ditunggu-tunggu. Mula-mula Nanie cam excited gak nak tengok Live Preview iPhone 8, tapi memandangkan mata tak larat nak bukak, baik layan tidur je lah. Dan sebagaimana dijangka, iPhone 8 telah dilancarkan semalam. Ni baru lancarkan kat luar negara dulu. Malaysia belum masuk lagi ye. Namun apa yang menjadi highlight semalam bukannya iPhone8, tetapi iPhone X. 


Monday, September 11, 2017

5 Kedai Wajib Masuk Untuk Mereka Yang Suka Dekorasi Ruang & Bilik

Assalamualaikum semua



Nanie ni takde lah suka sangat berkemas, tapi Nanie suka tengok barang-barang kemas & in place. Tak suka bersepah sangat. Janji terletak di tempat yang tak semakkan mata. Malangnya, Nanie ni jenis yang banyak barang. Cuba sebenarnya untuk kawan pembelian barang, tapi memang tak boleh. Dari apa segi pun, baju banyak, bag banyak, makeup jangan cakap lah! Payahnya bila nak organize and mengemas. That's why Nanie prefer something yang mudah diurus dan tak mendatangkan habuk. 

Wednesday, September 6, 2017

THEFACESHOP YEHWADAM Pure Brightening Skincare Line Guna Formulasi Tradisional Korea Untuk Cerahkan Wajah!

Assalamualaikum semua


Jika sebelum ni, Nanie perkenalkan kepada korang semua mengenai YEHWADAM Revitalizing Anti-Aging Care (Klik Sini), kali ni THEFACESHOP ketengahkan YEHWADAM Pure Brightening Skincare Line pulak. Untuk skincare yang ini, ia lebih memfokuskan kepada pencerahan kulit supaya tampak cantik dan glowing. 



Tuesday, August 29, 2017

Meriah Betul Diskaun dari Traveloka Sempena KL 2017!

Assalamualaikum semua

Fuhyoh sana sini memang tak lekang kat bibir semua orang mengenai Sukan SEA Kuala Lumpur 2017. Bermula dari Majlis Perasmian yang gilang gemilang, disusuli dengan beberapa siri kontroversi, tak salah rasanya bagi Nanie untuk kategorikan Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 ini antara trending nombor 1 di seluruh Asia Tenggara.


Wednesday, August 23, 2017

Alasan Cliche Seorang Blogger

Salam semua

Boleh malu kat diri sendiri kot sekarang ni. Mengaku je blogger, tapi dah hampir sebulan tak update blog. Again, alasan cliche... busy. Perhaps memang betul pun busy woi. Balik je kerja... memang terbongkang atas katil. Penat otak.




Actually, being a blogger memang perlukan commitment. Nanie memang salute for those yang keep on track for everything. Especially as mother, blogger, and etc. Memang tabik spring lah. Aku yang tak ada laki, tak ada anak ni pun... penat kemain cam apa.

Insya Allah, will be back soon. Secepat mungkin. Banyak sangat pending post ye. Maaf sesangat. Sumpah sekarang hidup Nanie cam tak berapa terurus. Instagram pun ada tak de je. Tapi Nanie akan cuba selesaikan dan ikut semula schedule as planned!

Doakan semuanya dipermudah!

Mohon Maaf sangat dari hujung rambut sampai hujung kaki.

Tuesday, July 11, 2017

Review & Giveaway Dr.Belmeur dari THEFACESHOP

Assalamualaikum semua

Pesanan Nanie : Korang kena baca post ni sampai habis tau... Nanie ada nak bagi hadiah! 

Pernah tak korang give up dalam mencari skincare? Especially for those yang memang berdepan dengan masalah kulit yang sensitif & kulit kering yang serius. Nanie tahu perasaannya macam mana sebab ada je kawan-kawan Nanie yang mengalami situasi tersebut dan selalu cerita pada Nanie seksanya dorang nak mencari "jodoh" dalam skincare.

Disebabkan itu, Nanie ada mencuba set skincare terbaru dari THEFACESHOP. Memang terbaik & memang Nanie highly recommended. Personally - Nanie memang suka! Skincare terbaru ni adalah Dr.Belmeur yang memang khusus untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering & sensitif menerusi range Daily Repair & Clarifying.





 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork