Friday, February 10, 2017

Review THEFACESHOP YEHWADAM Revitalizing Anti-Aging Care

Assalamualaikum semua

Sejak Disember 2016 selepas Nanie ke Seoul, South Korea, Nanie memang dah announce dan beritahu dalam Instagram yang THEFACESHOP akan melancarkan skincare line terbaru mereka iaitu YEHWADAM Revitalizing  Anti-Aging Care. 


Pertama kali Nanie mendengar namanya, sudah pasti yang terlintas di kepala adalah apa itu Yehwadam? Sesuatu yang unik kan? Sebagaimana kebiasaan, set penjagaan wajah dari THEFACESHOP pasti akan memberikan sesuatu yang menarik dan mahal kepada pelanggan mereka. Dan untuk set skincare kali ini, apakah inspirasi THEFACESHOP dalam menghasilkan YEHWADAM Revitalizing Anti-Aging Care?



Monday, February 6, 2017

Masa Muda Bukan Masa Keseronokan Sahaja

Assalamualaikum semua 

Masa berlalu memang sangat pantas. Kadang kita tak sedar pun yang diam tak diam, kita semakin berusia. Nanie sendiri dah mencecah hampir ke 30 tahun. Ya Allah, rasa macam semalam je baru masuk sekolah, rasa macam semalam je masih lagi selekeh-selekeh main longkang semua. Dan tanpa kita sedar, banyak sungguh memori yang mengusik jiwa. Ada yang suka dan ada yang duka. 


YAAAAS: 9 Lala-Exclusive Downloadable Desktops - the Lala:

Friday, February 3, 2017

Review Smartphone GT-888 dari GT Mobile

Assalamualaikum semua 

Hari ni penggunaan smart phone sangat meluas. Tak kira tua, muda mahupun kanak-kanak, smart phone tu dah jadi perkara yang biasa. So, last 3 weeks Nanie terima satu smart phone iaitu GT-888 dari GT Mobile iaitu sebuah syarikat telekomunikasi dan teknologi yang bertapak di Singapore. 


Wednesday, February 1, 2017

GT DOLLAR GROUP MEDIA LAUNCH

Assalamualaikum everyone! 


Y.B. Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin, Deputy Minister of Tourism and Culture debuted the launch of e-commerce giant, GT Dollar Malaysia at Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara, Kuala Lumpur today at the Malaysia FinTech Ecosystem Conference and GT Dollar Grand Launch.

The event was witnessed by distinguished government officials as well as 3,000 prominent IT and e-commerce industry leaders who support the development of a dynamic FinTech ecosystem, paving way for SMART innovations like GT Dollar, making Malaysia a force to reckon with in the FinTech sector.


Tuesday, January 24, 2017

Korea Beauty Travel with THEFACESHOP : Part 1

Assalamualaikum semua

Kena kuatkan semangat ni nak teruskan entry travel ke Korea bersama THEFACESHOP! Jangan main-main. Sebab memang nak share pengalaman manis di sana. Ni lagi, bila tengok ramai kawan-kawan ke sana akhir-akhir ni... rasa rindunya lahai kan! 

Flight Nanie ke Korea adalah pada jam 8 pagi. Seawal 5 pagi Nanie dah keluar rumah dengan dijemput driver yang diaturkan oleh THEFACESHOP sendiri. Perasaan berdebar tu memang ada. Ye lah, pertama kali kan nak menjejak kaki ke sana. Lebih kurang pukul 6, sampai di KLIA tengok orang dah ramai sangat-sangat. Beratur, check in luggage lah paling lama. Sedar tak sedar dah dekat pukul 7.



Thursday, January 19, 2017

Kulit Wajah Lebih Cepat Tua Dengan 5 Penyebab Ini

Assalamualaikum semua

Setiap hari Nanie bukan semakin muda. Tanda-tanda penuaan menyerang kita semua setiap masa dan setiap saat. Untuk wanita, tanda penuaan sering terlihat pada wajah terutamanya pada bahagian kulit dan ia adalah satu masalah besar buat kaum Hawa. Ye lah kalau Nanie pun sama. Nanie akan rasa sangat insecure tau. Bila tanda-tanda penuaan muncul dengan sangat jelas di wajah, mesti kurang keyakinan diri nak berjumpa dengan orang ramai. Tanda penuaan menurunkan keyakinan tau! 

Sebelum Nanie cerita panjang lagi, korang jangan tak tahu ye... tanda penuaan bukannya muncul pada usia 40-an atau 50-an, seawal usia 20-an pun dah ada tau wanita yang tampak jelas tanda penuaannya. Penuaan memang terjadi pada semua orang, tapi ada beberapa faktor yang menjadikannya muncul lebih awal.

No automatic alt text available.



Tuesday, January 10, 2017

Persediaan Bajet Untuk Travel Musim Sejuk ke Korea

Assalamualaikum semua 




Nanie dapat berita gembira ni pada hari Jumaat lebih kurang dua minggu sebelum terbang ke sana. Ingat lagi, ketika PR whatsapp Nanie masa tu tengah dalam meeting. Bila baca whatsapp tu, melompat gembira jugak lah. Ye lah, sapa tak gembira kan bila dapat sponsor dari THEFACESHOP untuk ke Korea. Habis semua satu kampung Nanie bagitahu. Dan petang tu jugak, Nanie mohon cuti dari boss. Alhamdulillah, boss Nanie sangat memahami. Dia kata Nanie deserved to go to holiday since Nanie memang tak pernah cuti panjang macam ni. Boss approved cuti. Yahooo!!! 

Monday, January 9, 2017

THEFACESHOP 2017 NEW PRODUCT | VIDEO JOURNEY

Assalamualaikum semua

Ramai tanya Nanie, apa yang Nanie buat masa di Korea? Actually, Nanie ke sana atas jemputan sebagai Key Opinion Leader 2016 yang berperanan mewakili suara pelanggan THEFACESHOP Malaysia. Seramai empat peserta telah terpilih dan masing-masing mempunyai kekuatan tersendiri. 

Nanie nak share dengan korang semua terlebih dahulu yang THEFACESHOP akan melancarkan 4 produk kecantikan dan makeup mereka yang terbaru. Excited betul Nanie bila berpeluang menjadi antara orang Malaysia yang terawal merasai & mencuba sendiri produk-produk mereka. 

Image may contain: 6 people, people standing

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork