Sunday, August 30, 2015

Althea Korea Blogging Challenge : I am The Beauty Ambassador

Assalamualaikum & Hello semua!


Perempuan memang suka shopping! Lagi pulak kalau shopping melibatkan barangan kecantikan seperti makeup & skincare. Tapi, kekangan harga selalu menjadi masalah utama wanita Malaysia untuk berbelanja kepada kecantikan. Mungkin ada sesetengah daripada kita sanggup berhabis ratusan ringgit sebulan hanya untuk membeli barangan kecantikan, dan ada pula yang tidak sanggup dan hadkan perbelanjaan tersebut. Namun kenapa perlu letakkan had kalau kita boleh beli sesuatu yang original, berkualiti tinggi dan dengan harga yang berpatutan??? See, Nanie tahu semua pembaca Blog Coklateyes nak tahu kan macam mana caranya? Mudah.... hanya di Althea!!!

Ok, malam ni Nanie nak jadi Beauty Ambassador untuk Althea. Nanie nak share dengan korang, KENAPA ALTHEA JADI PILIHAN NO.1 Nanie bila nak shopping makeup & skincare! 


Apa tu???


Althea merupakan satu website shopping bagi peminat barangan kecantikan terus daripada Korea. Sapa yang tak tahu, Korea kan memang famous dengan pelbagai barangan kecantikan yang berkualiti tinggi. Di bawah satu label Althea, beribu-ribu barangan kecantikan Korea disediakan kepada para pelanggan. Sebut sahaja brand-brand terkemuka Korea seperti Laneige, Innisfree, Sulwhasoo, IOPE dan banyak lagi semuanya ada di Althea.


Dengan membawa nama Althea, yang juga merupakan bunga kebangsaan Korea, Althea sendiri merupakan simbol kepada kecantikan, ketulenan dan keunikan yang cuba dipersembahkan oleh Althea Korea. Pengalaman membeli belah yang tiada tandingan, pilihan yang tulen, menarik dan semestinya dengan harga dan servis yang terbaik!

Setiap pembelian dari Althea semestinya memberikan kegembiraan. Althea akan berikan satu kotak pink yang sangat comel dan penuh dengan barangan kecantikan yang kita beli. Fuh masa tu memang gembira lompat sampai bintang lah kan?

Surprise box yang akan anda dapat dari Althea

Pengalaman Shopping @ Althea




Nanie nampak ramai Butterfly Members yang dah shopping di Althea. Wah-wah bukan main lagi masing-masing mempamer keseronokan bershopping. Semua orang macam tak percaya yang Althea menawarkan harga yang murah, berbaloi dan servis yang baik. Ramai yang kata, order hari ni, tak sampai dua tiga minggu barang dah muncul depan rumah. Walaupun nun jauh beribu batu asalnya, iaitu Korea.

Sebagai beauty blogger Nanie tak mudah percaya dengan feedback orang lain. Mesti kena try dulu, ada pengalaman baru boleh bercerita kan? Jadi Nanie dapatkan maklumat, apa yang Althea janjikan pada pelanggan mereka. Kalau Nanie puas hati dengan servis yang ditawarkan barulah Nanie boleh suggest pada kawan-kawan untuk shopping di Althea kan???

ALTHEA'S PROMISES #1

Macam yang Nanie beritahu tadi. Ada beberapa perkara yang memang buatkan Nanie puas hati sangat dengan servis yang ditawarkan. Pertamanya, Althea memberikan Free Shipping dari Korea sekiranya kita dah shopping lebih RM 150. Tak ke berbaloi tu. Kalau nak dikira shopping fee tu, lagi mahal dari harga asal produk. Ni, percuma je kos penghantaran. Takde kos tambahan ke apa ke. Tahu-tahu sampai depan rumah.

MY EXPERIENCE

Tengok tu... RM 0 for shipping!

ALTHEA'S PROMISES #2
Walaupun base mereka di Korea, ketulenan produk perlu dikenalpasti. Kadang ada website yang berikan harga murah tetapi barangnya tidak tulen. Di Althea, segalanya original! Mereka sememangnya memberikan barangan tulen dan bukannya barangan tiruan. Malahan, informasi setiap produk juga diberikan dengan sangat terperinci. Ini lagi mudahkan pelanggan nak beli dan buat keputusan yang mana sesuai untuk mereka.


MY EXPERIENCE


ALTHEA'S PROMISES #3

Part ini paling hebat! Walaupun sekarang Nanie dah kerja semua, tapi tetap juga kena berjimat cermat. Mana yang ada tawaran harga menarik dan murah, itulah yang akan buat ramai pelanggan suka. Begitu juga di Althea. Perbezaan harga di Althea kalau nak dibandingkan dengan di luar sana, aduhaiiii cukup banyak bezanya. Kadang-kadang Nanie sampai tak percaya harga yang diberikan tu! Memang harga yang sungguh berpatutan dan mampu milik lah. Sangat-sangat menjimatkan dan buat orang happy! Kadang-kadang tu ada offer sampai lebih 50%! Ada juga produk yang serendah RM 20 tau! Berbaloi habis!!!

MY EXPERIENCE


ALTHEA'S PROMISES #4

Tak puas hati dengan barang yang diterima? Tak perlu risau. Sebagai sebuah shopping website yang berwibawa, Althea sentiasa terbuka dalam menerima sebarang feedback. Tak kiralah sama ada yang positif mahupun yang negatif. Althea akan perbaiki sekiranya terdapat sebarang ketidakpuasan hati pelanggan agar servis mereka dapat dipertingkat. Malahan, Althea juga memberikan button HELP di hujung website mereka agar mudah dihubungi. 

MY EXPERIENCE




ALTHEA'S PROMISES #5


Apalah gunanya shopping website kalau tak dapat hantar barang yang dipesan dengan cepat dan selamat? Althea memberikan jaminan untuk ini tau! Memang Korea tu jauh beribu batu. Malahan kalau nak flight pun makan berbelas jam. Tapi Althea tak rasakan itu satu masalah buat mereka. Althea memberikan jaminan barangan yang dihantar tidak memakan masa yang lama, selamat dan tidak ada sebarang kerosakan. Memang betul!!! Nanie sendiri ada pengalaman untuk ini. Nanie order pada 10 Julai 2015, selang sebelas hari, 21 haribulan dah sampai parcel Althea di rumah Nanie di Johor. Power kan?


MY EXPERIENCE

EST Delivery mereka adalah 10-15 hari. Tapi sampai pada Nanie sebelas hari je! 
Tracking Parcel Nanie dari Korea


Nanie dah cerita semuanya pasal Althea kan? Nak tengok apa yang Nanie shopping dari Korea? Walaupun tak pernah jejak kaki lagi ke Korea tapi nak shopping di Korea bukan masalah lagi! Petik jari je... semua dapat! 

MY ALTHEA SHOPPING HAUL!



Nampak kotak pink hujung tu.... klik play kat bawah ni untuk tengok lagi! 




RECOMMENDED TO MY FRIENDS

Nanie rasa puas hati sangatlah dapat shopping di Althea ni. Berbaloi!!! Memang terbaik. Kata orang Korea tu apa? Daebak!!! Dengan harga yang murah, servis yang terbaik dan produk yang high quality. Sekarang ni kalau ada kawan-kawan Nanie tanya suggestion kat Nanie mana nak beli produk skincare atau makeup, cepat-cepat Nanie suggest pergi ke Althea.kr. Tak payah risau-risau dengan harga. Memang mampu milik senang cerita! 

Nanie suggest pada kawan-kawan di Whatsapp & FB

Di twitter Nanie pun sama!! Nanie memang suruh dorang shopping di Althea


ALTHEA'S SURPRISES!!!

Dan sebelum Nanie terlupa... selain daripada yang atas ni Nanie dah cerita, ada satu lagi yang memang Nanie terus jatuh hati nak bershopping di Althea ni. Nak tahu apa??? Althea ni full of suprises!!! Sapa yang tak suka surprise kan? Dan surprise ada banyak jenis. Ada diskaun potongan harga, ada Daebal Deal, ada happy hour. Macam-macam lah! Dahlah murah, dapat diskaun lagi tu! Tidak ke pelanggan gembira? 







Nanie rasa selepas Nanie jumpa Althea.kr ni, Nanie memang betul-betul jatuh cinta lah dan Nanie akan setia untuk shopping bersama Althea. Setiap hari ada je deals dan promotion yang bagus-bagus dari Althea. Dan yang paling penting trusted website untuk bershopping. Nanie memang suggest 100% untuk korang semua shopping di Althea. Bukan Nanie sorang je yang suka tau... ramai yang puas hati, memuji dan happy bila shopping di Althea. 


EDITOR'S PICK 

Ada lagi, tak cukup dengan tu... Althea juga ada Editor's Pick! Apa fungsinya? Alaaa senang sangat, dia macam Beauty Advisor lah. Bila product dikategorikan dalam Editor's Pick, semestinya ia HOT ITEM dan sangat-sangat disukai pelanggan. Bila ada editor's pick ni, secara tak langsung dapat membantu pelanggan memilih dengan bijak dan sesuai dengan keperluan mereka kan? 


LOVED BY ALL - FOR SURE!

Tengok sahaja lah review-review di bawah ni. Semuanya memang puas hati dan gembira dengan Althea. Daripada Althea mula sampailah hari ni, pelbagai pujian diberikan. Bila pelanggan gembira, dah semestinya lah mereka akan jadi loyal customer kan? Nanie sendiri dah setia dengan Althea! 





Jadi apa tunggu lagi? Tak nak ke jadi sebahagian daripada Althea's Madness!!! #AltheaKorea tengah trending habis ni. Sekali lagi Nanie kata, bukan Nanie sorang tau... tengok bawah ni... berapa ramai yang tengah happy dengan shopping haul masing-masing!!! 


So, jom jom jom join Nanie shopping di Althea Korea!!!! Ingat Korea, ingat Althea!!! Untuk maklumat lanjut, nak shopping semua klik link-link dibawah  : 


Facebook : 

Website : 

Instagram : 



Doakan Nanie berjaya jadi Althea Beauty Ambassador ok!   :)


Wednesday, August 26, 2015

Pengumuman Pemenang Iphone6 : Ephyra Skin Bar Giveaway Bersama Blog Coklateyes

Assalamualaikum semua


Maaf. Maaf. Lambat sangat update pemenang. Since Ephyra baru je habis Gala Dinner kan, jadi Nanie sangat sibuk uruskan banyak benda. Ok, takpe. Ni kat bawah ni Nanie lampirkan senarai entry untuk Contest Ephyra Skin Bar Review. Allahuakbar, banyak betul feedback positif yang Nanie terima dari semua contestant. Masing-masing memberikan yang terbaik dan Alhamdulillah juga keramaian daripada mereka memang suka dan sesuai dengan Ephyra Skin Bar.


Jadi siapakah yang bertuah??? Siapakah yang berjaya bawa pulang Iphone6? Siapa yang bawa pulang wang tunai? Siapa??? Huhuhuhu.... Nanie dan pihak Ephyra sendiri pening kepala nak pilih siapalah pemenangnya. Hebat-hebat review korang semua. Siap hantar video, siap buat review week by week, siap dengan caption di IG yang power-power!!!

Dengan ini diumumkan para pemenang :


GRAND PRIZE - iPHONE 6 

IQA YANA

Feewit. Tahniah!!!  Nanie yang nervous masa nak tahu dan bagitau keputusan tu. Ye lah orang yang Nanie kenal kan? Nanie happy sangat! Terbaiklah review Iqa Yana. Yang tak menang iphone6, jangan risau. Ingat tak Ephyra dan Blog Coklateyes menjanjikan hadiah review terbaik? Jadi siapakah yang bakal menang hadiah-hadiah dibawah ni?


TEMPAT PERTAMA
 RM 300 + 2 PCS EPHYRA SKIN BAR 

HANIS ZULAIKHA 
http://www.wadahberbicara.my/2015/07/review-ephyra-skin-bar.html

TEMPAT KEDUA 
 RM 200 + 2 PCS EPHYRA SKIN BAR 

AMIR NAWAWI
http://amirnawawi.com/ephyra-skin-bar-untuk-semua/


TEMPAT KETIGA 
 RM 100 + 2 PCS EPHYRA SKIN BAR 
TEMPAT KEEMPAT HINGGA KESEPULUH 


Buat para pemenang, sila hubungi talian 019-301.5577 untuk keterangan lanjut dan redeem hadiah. Anda boleh hubungi talian tersebut hanya pada waktu office bermula 9.30 pagi hinggan 5.30 petang. Tarikh redeem adalah bermula 26/8/2015 sehingga 9/9/2015.

Sekalung Tahniah dari Nanie dan Pn Amiza, CEO Ephyra untuk anda semua. Terima kasih kerana sudi memeriahkan campaign ini dan menyokong kami selama 3 tahun. Teruskan menyokong kami dan Insya Allah ada produk baru lagi ni, nanti Nanie share dengan korang ye.




Untuk yang berminat nak beli Ephyra Skin Bar, boleh hubungi :

Instagram : 
@ephyraskin / @ephyra2u

FB : 

Website : 

Harga : RM 39 sahaja (untuk kegunaan sebulan) 



Saturday, August 22, 2015

Blog Coklateyes Favourite Must Have : August 2015

Assalamualaikum semua



Nanie selalu nampak beauty blogger mesti ada favourite choice session mereka sendiri. Nanie memang plan nak buat, kalau boleh macam setiap bulan ke ada favourite session post sendiri, tapi tu lah... idea hanya kekal dalam kepala. Jadi, by this month Nanie nak buat. Basically Nanie akan reveal around minggu terakhir bulanan so that, kalau korang nak beli... gaji tak lama lagi kan? Boleh beli.


For this month, ini adalah my Favourite Must Have. Kalau korang tengok Nanie ada campurkan pilihan skincare dan juga makeup. Jadi semakin mudah untuk korang buat pilihan. Btw, ini adalah pilihan Nanie tau. Sekiranya korang tak setuju atau tak bersesuaian dengan korang, jangan marah Nanie ye. Just my suggestion!


1. INNISFREE JEJU VOLCANIC PORE ESSENCE


Nanie beli essence ni melalui Althea.Kr. Mula dulu Nanie tak pernah terfikir pun brand Innisfree ni skincare je bagus-bagus. Nanie mula cuba masa dapat trial pack sewaktu pembukaan Innisfree Outlet di Sunway Pyramid (KLIK SINI). Rupanya memang best dan sesuai dengan kulit Nanie. Paling Nanie suka scent yang diberikan tu macam satu terapi masa kita apply essence ni. Nanie punya concern memang mengenai masalah pore. Disebabkan tu Nanie ambil range pore care ni. Ianya mudah menyerap, tidak berminyak kerana water based dan melembapkan kulit Nanie untuk jangka masa yang panjang.

HARGA : RM 60.00 for 50ml
BELI DI : http://my.althea.kr/
Website : http://www.innisfreeworld.com/main/index.do



2. B.liv Off With Those Heads



Ini memang Nanie punya TOP CHOICE! Nanie dah review dalam entry sebelum ni (KLIK SINI). Serious, Nanie memang tak percaya yang produk b.liv ni sangat berkesan dan merawat masalah blackhead/whitehead Nanie yang dah berpuluh tahun tu. Sampai sekrang ni, Nanie suka pegang hidung sendiri. Oh ye, kalau korang nak beli produk b.liv ni, melalui blog Nanie korang dapat 50% diskaun tau. Banyak tu. Nanie pun beli sebotol lagi. Terus amek yang besar sebab tahu tak akan dapat diskaun sebanyak tu. Code INNANIE50 valid sehingga 31 August ni tau. Cepat!!!

HARGA : RM 89 (15ml) --- diskaun 50% using code INNANIE50
BELI DI : http://www.bliv.com/



3. ETUDE HOUSE LOCK'N SUMMER PRECIOUS MINERAL PROOF ANY CUSHION



Kalau nak tahu sekarang ni memang tengah trend sangat BB Cushion kan, so Nanie nak suggest kalau korang nak BB Cushion yang affordable, please babe go for this. Yang ini Nanie beli di Althea.kr tu. Waktu promo hari tu Nanie dapat harganya RM 48 je. Murah dan berbaloi. Dan hasilnya, sangatlah memuaskan hati! Tahan lama, tak berminyak dan fully covered. Serious beb. Tak menyesal beli. Nanie tak sure harganya berapa jika di outlet Etude House sendiri. Sebab Nanie tak pernah beli barang Etude House. Ini barang pertama. Nanie beli sebab terpengaruh dengan Mira Cikcit! Hahaha.

HARGA : RM 48 (Promo Price + Happy Hours)
BELI DI : http://my.althea.kr/



4. LANEIGE BB CUSHION - PORE CONTROL

                  


Haaa yang inilah yang Nanie recommend kat kawan-kawan sampai ada yang terbeli. Adik dan kakak Nanie pun tengah aim nak beli. Ya Allah Laneige ni memang terbaik beb. Nanie suka sebab dia berikan porcelain effect. Pores memang tak nampak and kulit jadi sekata cantik. Nanie pernah review launch eventnya (KLIK SINI), nanti Nanie memang akan buat fully review berkaitan Laneige BB Cushion ni ye. Superb product!

HARGA : RM 159
BELI DI : Laneige Outlet - Sephora/Parkson
Website : https://www.facebook.com/laneigemalaysia



5. MAYBELLINE HYPER CURL VOLUM' EXPRESS WATER PROOF



Bila Nanie cakap pasal mascara, memang takde lain brand yang dipercayai semestinya Maybelline. Nanie suka mascara ni sebab efek lentik yang diberikan tu. Agak dramatik tapi Nanie suka dengan lentikan yang lembut dan tak bergumpal. Ada sesetengah mascara, bila nak bagi volume serta merta clumpy kan? Tapi ini tidak. Waterproof dan sesuai untuk long hours. Nak tanggalkan pun tak susah. Tak perlu tonyoh bersungguh. Cukup sekadar sapuan biasa dengan cotton & eye makeup remover.

HARGA : RM 35.90
BELI DI : Watson/Guardian/Any drug store yang jual Maybelline



6. MAYBELLINE BLUSH'EM!



Blusher jarang Nanie perkatakan dalam blog, padahal sama penting dengan yang lain juga. Blusher ni boleh Nanie katakan ia sebagai penyeri dalam solekan. Kalau tak pakai rasa tak complete dan tak naik seri muka. Nanie pilih Maybelline Blush'Em sebab warna blushernya sesuai dengan tona kulit Nanie. Nanie tak mahu terlalu tebal blusher dan tak mahu terus tak nampak blushernya. Nanie prefer warna red rose ni. Cantik sangat dan sweet!

HAGRA : RM 25.90 (kalau tak salah...)
BELI DI : Any drug store


Dua tiga hari lepas Nanie layan @twt_makeupmy. Memang jumpa ramai kawan-kawan baru dekat sana yang sama passion. Masing-masing banyak berkongsi tips dan bertanya itu ini. Nani pun gunakanlah sedikit sebanyak info dan ilmu sepanjang bergelar beauty blogger ni pada mereka. Moga-moga terus memberi manfaat! :)

Buat yang nak follow twitter Nanie, boleh cari tweet handle : @fateeninnanie






 

BLOG COKLATEYES Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork