Wednesday, March 29, 2017

Gogoprint : Online Print Namecard Dengan Mudah, Pantas & Berkualiti

Assalamualaikum semua

Namecard Nanie dah lama sangat habis. Kadang tu pergi ke event rasa tak sedap pulak bila tak ada namecard. Penting untuk seorang blogger memiliki namecard. Selain dari pengenalan diri, mudah juga untuk keep-in-touch kan. Baru-baru ni Nanie kongsikan pengalaman Nanie menggunakan khidmat Gogoprint untuk print namecard Nanie. Alhamdulillah memang puas hati & memang mengikut spesifikasi yang Nanie mahukan. Jom Nanie share pengalaman gunakan servis dari Gogoprint. 


Tuesday, March 28, 2017

Korea Beauty Travel with THEFACESHOP : Part 3

Assalamualaikum semua

Baiklah, ini adalah entry terakhir untuk Korea Beauty Travel with THEFACESHOP. Kalau nak diikutkan banyak sangat yang Nanie nak cerita, nak sharekan pengalaman menjejak kaki ke Seoul, Korea buat pertama kali. Untuk mereka yang belum lagi baca entry sebelum-sebelum ni, Nanie compile kan link disini ok. 


- Korea Beauty Travel Part 1 : http://bit.ly/2nqaVWZ
- Korea Beauty Travel Part 2 : http://bit.ly/2nENWYl
- Video Travel ke Korea bersama THEFACESHOP : http://bit.ly/2nq69sP
- Persediaan Bajet ke Korea untuk musim sejuk : http://bit.ly/2nFgpxA

Untuk hari ketiga Nanie di Korea, pagi Nanie dimulakan dengan breakfast dengan menghadap pemandangan bandar Seoul yang sangat cantik disimbahi sinaran matahari. Sehingga hari ini, Nanie masih lagi terbayang-bayang keindahannya. 



Monday, March 27, 2017

Resepi Mudah: POKKA Macaroni Cheese with Honey Lemon & Biscuit Crumbles

Assalamualaikum semua 

Nanie memang hari ni stay dekat rumah je. Rasanya sebab usia dah meningkatkan, tu pasal duduk rumah tu rasa heaven sangat. So, since duduk rumah jomlah kita masuk dapur kan. Asah bakat memasak sikit. Mana tahu esok dapat jodoh! Eh... hehehehe. Jomlah masak dengan Nanie. Nanie nak share resipi ciptaan sendiri ni. 


Sunday, March 26, 2017

POKKA Minuman Paling Diminati Di Malaysia!

Assalamualaikum semua

Bila Nanie drive balik ke Johor, Nanie mesti singgah kat mana-mana stesyen minyak. Selain daripada isi minyak dan isi Smart Tag, Nanie beli jugak makanan macam jajan dan gula-gula, juga Nanie akan beli minuman sekali terutama kopi yang boleh buat celik mata macam tu. Dan semestinyalah kalau Nanie, pilihan utama adalah kopi dari jenama POKKA! 




Thursday, March 23, 2017

Korea Beauty Travel with THEFACESHOP : Part 2

Assalamualaikum semua


Baru perasan, Nanie belum update lagi dengan pembaca semua mengenai Korea Beauty Travel with THEFACESHOP : Part 2. Ampun awak... kita busy tak ingat. Kerja...kerja... kerja! Hehehe. Takpe, now kita update sambil berkongsi pengalaman ye. Mana tahu, ada pembaca Nanie yang nak ke Korea kan? 

Seawal 8.30pagi Nanie dan team Malaysia dah turun breakfast bersama. Macam biasa, bila Nanie ke luar negara, breakfast ambil yang mudah dan yakin Halal. So basically Nanie lebih prefer amek cereals, buah-buahan dan susu je. 

Image may contain: food


Tuesday, March 21, 2017

THEFACESHOP Moisture Touch Lipstick : Review & Kesesuaian Dengan Tona Kulit Wajah

Assalamualaikum semua 

Walaupun Matte Cream banyak di pasaran, but somehow we still need a lipstick. Pada Nanie keduanya ada peminat tersendiri. Ada masa Nanie juga macam tu. Nanie perlukan lipstick sebab Nanie mahukan kelembapan bibir yang berterusan. So, Nanie nak share lipstick terbaru dari THEFACESHOP iaitu Moisture Touch Lipstick. 



Monday, March 20, 2017

Percutian Hebat di Lexis Hibiscus Port Dickson

Assalamualaikum semua
Yeay! Cuti sekolah dah bermula. Seronoklah semua yang bersekolah kan. Paling seronok mestilah budak-budak sekolah termasuk cikgu-cikgu. Yang mak-mak dan ayah-ayah pun seronok jugak. Boleh plan percutian untuk keluarga. Inilah masa untuk eratkan lagi sillaturahim dan sambil tu merehatkan minda dan badan yang dah digunakan untuk kerja dan menguruskan rutin harian. Anak-anak pun mesti dibawa berjalan juga sekali sekala. Barulah mereka gembira dan bersemangat untuk belajar. Lagipun, tak rugi bawa mereka berjalan sebab, ia sebahagian dari aktiviti menambah pengalaman dan ilmu pengetahuan. Bak kata orang "Jauh perjalanan, luas pemandangan!".


Tuesday, March 14, 2017

Sambutan Hari Wanita Antarabangsa bersama Stellavingze International

Assalamualaikum semua

Pada 8 Mac yang lepas, Nanie telah dijemput oleh Stellavingze International untuk meraikan Hari Wanita Antarabangsa yang bertempat di MELILEA Tower, Bangsar South. Seawal Nanie tiba, dah kelihatan beberapa wanita - terutama ibu-ibu dah lengkap berpakaian serba merah jambu. Nampak cantik dan sangat meriah.


 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork