Friday, July 31, 2015

Kecoh Lelaki Bercawat Di Sekitar Kuala Lumpur. Siapa Dia?

Assalamualaikum semua

Panik jugak Nanie bila tiba-tiba timeline Nanie penuh dengan gambar lelaki ala-ala Superman yang bercawat oren ni. Dah kenapa kau tiba-tiba pakai macam tu tengah bandar KL ni. Betul ke tidak budak ni. Apa kena lah pakai macam ni? Malu aihhh! Hehehe.


Laaaa.... lepas Nanie baca betul-betul rupanya ni lah si Effortless Man, ikon Superhero untuk kempen beli belah bersama Lazada yang tengah berlangsung sekarang. Hahahaha. Mati-mati ingat ada costume party sesat ke apa tadi. Mr.Effortless Man ni sebenarnya sedang mempromosikan The Big Effortless Shopping Sale daripada Lazada di http://www.lazada.com.my/effortless-shopping/.



APA ITU THE BIG EFFORTLESS SHOPPING SALE? 
The Big Effortless Shopping Sale ni merupakan satu jualan besar-besaran dari Lazada yang mana ia menawarkan potongan sehingga 90% kepada pelanggan. Bukan satu dua barang je yang ditawarkan potongan harga. Banyak!!! Dari gadget, kitchen appliances, fesyen dan banyak lagi. Geram-geram jugak Nanie tengok satu-satu. Bukan tu je, siap ada Flash Sale lagi ni ha... harga memang murah lah! 


NAK SHOPPING FREE TAK? 
Lazada ni tak sah lah kalau tak berikan kegembiraan pada pelanggan mereka kan? Jadi bersempena dengan The Big Effortless Shopping Sale ni, ada beberapa contest yang dijalankan bersama Superhero Effortless Man. Apa contestnya? Yesss korang pun boleh menang sama tau. 

1. Menang Hadiah Tunai RM 100  untuk 2 pemenang setiap hari

Cara-caranya: 
-  Selfie bersama EffortlessMan dan upload di FB korang sendiri
- Gunakan #EffortlessManHunt & #LazadaMalaysia

**hint: 
Untuk update lokasi Effortless Man, ada di Facebook Page Lazada 


2. Menang Hadiah RM100 shopping voucher untuk 3 pemenang setiap hari

Cara-caranya: 
- Tinggalkan komen di page ini : http://www.lazada.com.my/effortless­-manhunt/ 
- Teka dimana tempat seterusnya EffortlessMan akan pergi. 
- Siapa dapat teka betul or paling hampir dengan lokasi sebenar berpeluang untuk menang. 




Alahai, mudah dan senang sangatlah nak menang voucher. Pejam mata, komen & selfie dengan kreatif je pun tau-tau dah dapat RM 100. Boleh shopping tu yang paling best! Jadi jangan lupa ye.. Hari ni hari last tau nak menang hadiah shopping voucher. Baik join sekarang. Kalau tak sempat rugi je!!!


Untuk maklumat lanjut : 



Tuesday, July 28, 2015

"Anak Ketiga" Dr.Fatin Liyana & Dr.Anwar Fazal

Assalamualaikum semua

Nanie suka baca dan beli buku. Semalam perasan yang Fatin Liyana update blog dia pasal 365. Nanie yang pembaca setia ni terus je bergegas *punyalah laju* ke blog Honeykoyuki tu (KLIK SINI). Ewah-ewah makin cemburu kita tengok pasangan Dr.AFL ni. Ye lah, dah lah sama cantik sama padan dua-dua doktor ni kan, part paling best dua-dua berkongsi minat yang sama iaitu menulis & membaca. So sweet ah awak Aten!


Disebabkan dua-dua suka menulis, maka pasangan doktor ni menghasilkan "anak" ketiga mereka iaitu 365 selepas kejayaan Diagnosis & Diagnosis2. Buku-buku tulisan para doktor ni lain macam syok dia. Korang kalau baca macam boleh makin dekat dengan Sang Pencipta. Sebab apa? Sebab tugas mereka sebenarnya lebih banyak deal dengan kerohanian dan kebesaran tuhan.


Kalau di Indonesia, Diana Rikasari famous dengan buku pink #88 Love& Life, kini giliran anak Malaysia pula untuk terbit dengan 365 by Dr.Anwar Fazal. Yang 365 ini Nanie yakin dan Nanie percaya lebih membawa kita kepada pengisian yang lebih berharga dalam menghargai setiap saat dan detik kehidupan untuk mencari redha Allah.


Lepas je baca entry kat blog FL, Nanie terus beli buku 365 ni. Nanie memang suka dengan setiap sentuhan dan buah fikiran Dr.Anwar Fazal. Since dari tumblr lagi Nanie memang respect beliau untuk setiap ingatan, pesanan dan nasihat beliau. Apatah lagi bila menghadiri Majlis Resepsi mereka sebulan dua yang lepas (KLIK SINI) lagilah Nanie tambah-tambah salute pasangan ni. 


Nanie yakin penulisan yang menyentuh hati sebegini sebenarnya menjadi "dakwah halus" untuk anak muda zaman sekarang. Berkonsepkan tarbiah dan masih lagi kekal *hipster*, sedikit sebanyak dapat menarik minat muda mudi untuk membaca, beringat dan menjadi lebih baik hari demi hari. Sebab tu dinamakan tajuknya 365 supaya saban hari kita mampu berubah untuk menjadi insan terbaik. 

Nanie memang tak sabar nak tunggu buku 365 ni. So far, buku ni tak lagi dijual di mana-mana kedai buku. Hanya dijual melalui website. Kalau korang nak beli, boleh dapatkan di sini : 

Get your 365 now at www.whitecoat.com.my
(Only available online at the moment)
Price : rm30

Insya Allah, tak pernah rugi kalau membeli sebuah buku. Ilmu dalamnya tu... priceless! 

Last but not least, Tahniah Dr. Anwar Fazal atas kelahiran buku 365 ini. Moga setiap satu huruf itu punya dakwahnya yang tersendiri.



Monday, July 27, 2015

Viral: Kisah Cinta Student & Lecturer Sampai Kahwin!

Assalamualaikum semua

Kecoh dekat twitter bila ada student berjaya tackle dan menjadi isteri seorang lecturer hensem. Maka berduyun-duyunlah student yang angau akan lecturer masing-masing. 



Memang nampak sweet dan sepadan sangat pasangan ni. Macam pinang dibelah dua. Tulah orang kata kalau dah jodoh memang tak kemana. Tak disangka -sangka dari lecturer kemudian bercinta. 






Roomate Nanie masa kat UM nama Anne selalu pesan, kita kena sentiasa nampak cantik. Bukan sebab nak tackle lelaki, taoi sebab jodoh tu dimana-mana! Mana tahu, budak lelaki yang tunggu bas sama-sama dengan kau tu yang jadi suami kau. Sapa tahu kan? 

Bercakap soal jodoh, depan mata Nanie sendiri terjadi perkara ni. Kenal, kawan dan tak sampai berapa bulan terus menikah dan jadi suami isteri yang sah. Itulah rahsia jodoh kan. 

Tapi Nanie selalu pesan pada diri Nanie. Kalau kita berimpikan seorang suami yang baik,yang boleh bimbing kita ke jalan yang betul... Tak susah... Kita sendiri kena jadi baik. Sebab itu janji Allah. Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik. Kadang dia tak indah pada rupa. Tapi indah pada adab dan akhlaknya. Tak ke itu juga sebahagian makna sempurna? 

Moga Allah temukan kita semua dengan jodoh yang baik-baik. 

Amin. 




 

BLOG COKLATEYES Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork