Friday, July 25, 2014

Kenangan "Tidur Lambak" Di Kampung

Assalamualaikum semua

Hari raya ni ada yang kata seronoknya waktu kita kecik-kecik aje. Bila dah besar, keseronokannya makin berkurang. Iye ke macam tu? Entah, Nanie tak rasa macam tu sebenarnya. Nanie rasa, setiap tahun hari raya ada meriah dan seronoknya tersendiri. Cuma waktu kita kecik tu, kita lebih fikir 'keuntungan' lah, sebab dapat duit raya kan. 

  

Baru-baru ni, salah sorang senior Nanie masa di STK tweet "Memori Raya". Sehingga hari ni, dah lebih 7k retweet memori yang satu ni. Nanie sendiri pun bila baca, terus senyum simpul sorang-sorang. Mengimbau betul lah!


Ha? Memang sangat epic kan? Mana mungkin kita lupakan memori 'tidur lambak' di hari raya ni. Sapa-sapa pun bila balik ke kampung, acara tidur lambak ni paling ditunggu-tunggu. Sepupu sepapat semua sama-sama berebut bantal, berebut selimut, berebut tempat pun ada. Yang penakut memang awal-awal jauhkan diri dari tidur sebelah pintu atau tingkap. Yang konon-konon berani, ecewah buat steady menghadap pintu. Padahal dalam hati... Tuhan je yang tahu. Nanie sendiri rindu kenangan macam ni. 


Ini pulak antara reaksi kawan-kawan blogger Nanie bila Nanie post di Instagram. Allah... memang mana-mana tempat sama kan part ni? Seronoknya bila tidur ramai-ramai ada yang mula cerita hantu. Masing-masing muka cuak. Pantang ada bunyi sikit dah takut. Memori Raya macam ni sangat bermakna. Lagi-lagi bila kita dah besar ni, semua tu bermain je kat dalam kepala.

Hari Raya sememangnya hari yang menyatukan kita semua. Kecil, besar, jauh dan dekat semua sama-sama berkumpul dan beramah mesra. Kenangan yang tercipta ketika hari raya banyak memorinya. Sampai bila-bila pun tak akan kita lupa. 

Mana-mana yang terlanjur ke Kluang atau berhampiran, jemputlah singgah rumah! Contact je Nanie kat Instagram @ FB. Kalau Nanie ada kat rumah, apa salahnya korang datang. Pada yang pulang ke kampung halaman, berhati-hati ketika memandu. 

Selamat Hari Raya Aidilfitri  
 buat semua pembaca Blog Coklateyes. 
Mohon maaf zahir dan batin.

~ Innanie Ariffin~





Review Maybelline Hyper Sharp Liner Laser Precision

Assalamualaikum semua

Nanie sebenarnya bukanlah peminat eye liner. Sebabnya mata Nanie ni kaya dengan 'dark circle'. So kalau salah gaya pakai eye liner tak betul atau comot, maka bertambah kaya lah lagi dark circle tu. Dah macam ala-ala lebam kena tumbuk jadinya! So, memang Nanie kena pilih yang betul-betul sesuai. Sehinggalah Nanie terjumpa Maybelline Hyper Sharp Liner Laser Precision. 



Maybelline Hyper Sharp Liner Laser Precision ini mampu bertahan sehingga 24 jam dan memudahkan pengguna untuk memakai juga menanggalkannya. Dengan sekali goresan pada eyelid kita, kesan dan ketebalannya boleh dikawal serta mencantikkan lagi mata pemakai. 


Terdapat beberapa ciri-ciri menarik yang Nanie suka pada Maybelline Hyper Sharp Liner Laser Precision ni. Antaranya ialah  point tip yang halus 0.01mm. Bila point tip nya halus, semakin mudahlah untuk Nanie control loresan dan gayakan pada eye lid Nanie. Jadi, tak lah nampak tebal dan lebam kan?

Hypersharp Laser


Didatangkan dalam 3 pilihan warna yang sesuai dengan tona kulit orang Asia, Nanie suka Soft Black. Tak terlalu terang, dan sedang-sedang je gelapnya. Maybelline Hyper Sharp Liner ni jugak water proof. Bila pakai tu, boleh tahan dalam 4-5 jam. Nak hilangkan kesan juga mudah dan tak mencomotkan seluruh eye lid Nanie. Gunakan make up wet tissue pun dah boleh tanggal kesan eye liner tu. 


Macam adik Nanie, simptom dia kalau eye liner tak berapa sesuai adalaha timbul gatal-gatal pada mata. Tapi bila dia gunakan Maybelline Hyper Sharp Liner ni, takde pulak nampak dia gosok-gosok mata. Sebabnya Maybelline Hyper Sharp Liner telah diuji secara optomologist, yang ianya adalah selamat untuk pengguna sensitif. 


Jadi untuk mereka yang berminat dan mungkin suka mencuba sesuatu yang baru, korang boleh try Maybelline Hyper Sharp Liner Laser Precision ni. Memang nampak macam 0.01mm tu sukar dikawal, tapi sebenarnya mudah. Berusnya tak terlalu lembut dan tak terlalu keras. Just nice. Dan inilah yang menyebabkan ia mudah dikawal. 

  

INFO PRODUK :

Maybelline Hyper Sharp Liner Laser Precision 
Harga : RM 35.90
Store : Mana-mana farmasi yang menjual produk Maybelline
Rating : 4/5

Website : 

Facebook : 



 

Blog Coklateyes [Beauty | Food | Lifestyle] Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork