Thursday, August 14, 2014

Scholl Velvet Smooth Express Pedi : Lembutkan Tumit Kaki Kasar!

Assalamualaikum semua

I'm back!!! Yeah... Blog Coklateyes kini kembali setelah lebih 3 minggu berehat. Ecewah. Takdelah berehat pun. Kalau yang follow instagram mesti tau Nanie baru-baru ni ada sedikit kerja ke China bermula minggu pertama raya hari tu. So memang tak sampat langsung nak update blog. Insya Allah dalam masa terdekat ni Nanie akan tulis journey Nanie ke China tu ye. Just one word yang Nanie boleh cakap mengenai China ialah : AMAZING!!!

Ok, back to our topic. Masa Nanie kat China, memang banyak sangat berjalan kaki. Satu hari sampai 4-5 jam berjalan kaki. Fuh, letih bukan main lah. Bila kaki banyak berjalan, secara tak langsung tumit kaki Nanie kelihatan kering dan crack. Mulalah bila jalan atas lantai tu bunyi macam kertas pasir. Kasar sangat woi!


Mujur sebelum Nanie ke Beijing hari tu, Scholl Malaysia hadiahkan Nanie satu set Velvet Smooth Express Pedi. Apa lagi, cepat-cepat lah Nanie try dan gunakan MyVelvetSmooth ni untuk hilangkan kekasaran pada tumit kaki dan buang segala sel-sel kulit mati. 

Hasilnya memang sangat memberangsangkan. Nanie sempat snap sebelum dan selepas penggunaan MyVelvetSmooth ni. Nanie memang fokus bahagian tumit kaki sebab part tu yang nampak sangat kasarnya. Siap ada merekah lagi. Lepas guna dalam 10 minit tu, tenyeh kat tumit... terus tumit jadi lembut dan bersih. 



Penggunaan MyVelvetSmooth ni pun mudah. Bila kita beli tu, dah siap dalam dia ada 4 biji bateri. Terus je switch on dan halakan pada bahagian yang bermasalah. Mula-mula tu memang rasa geli sikit lah. Rasa macam tapak kaki kena geletek sikit. Hehehe. Lama-lama syok! Selepas gunakan, korang boleh nampak sel-sel kulit mati yang ditanggalkan terkumpul di bahagian tepi. Korang amek tisu lembap dan lap kan aje! 



Mungkin ada yang tanya, boleh tak tukar roller head tu? Yes, yes boleh! Roller head tu boleh diganti kalau korang rasa dah tak kasar lagi. Cara nak ganti senang aje. Just klik satu button di tepi roller head tu dan secara automatik roller head akan terkeluar. Roller head turut dijual di farmasi-farmasi dan supermarket. Oh, bila dah tukar roller head buangkan sekali sisa-sisa di tepi tu ye!



Last but not least, untuk menjaga roller head daripada kerosakan, ada cover tutup diberikan sekali. Memang mudah dan sangat berguna. Nanie suka dengan tools yang bagus macam ni. Bukan kita seorang je boleh guna, satu family pun boleh guna sama. Mudah dibawa kemana-mana dan paling penting berbaloi dan bermanfaat.


Baiklah, untuk mereka yang berminat nak beli MyVelvetSmooth ni, semua pembaca Blog Coklateyes berpeluang untuk dapatkan diskaun RM 10. Korang hanya perlu ke link ini sahaja!



Untuk maklumat lanjut, kat bawah Nanie bagi info produk dan link-link berkaitan :

Produk : 
VelvetSmooth Express Pedi

Brand : 
Scholl

Harga : 
RM 129.90 (Refill : RM 49.90) 

Store Jualan : 
Scholl store, Watson, Guardian atau Supermarket

Website :

Facebook :

Instagram :
@schollmy 
#MyVelvetSmooth 



Friday, July 25, 2014

Kenangan "Tidur Lambak" Di Kampung

Assalamualaikum semua

Hari raya ni ada yang kata seronoknya waktu kita kecik-kecik aje. Bila dah besar, keseronokannya makin berkurang. Iye ke macam tu? Entah, Nanie tak rasa macam tu sebenarnya. Nanie rasa, setiap tahun hari raya ada meriah dan seronoknya tersendiri. Cuma waktu kita kecik tu, kita lebih fikir 'keuntungan' lah, sebab dapat duit raya kan. 

  

Baru-baru ni, salah sorang senior Nanie masa di STK tweet "Memori Raya". Sehingga hari ni, dah lebih 7k retweet memori yang satu ni. Nanie sendiri pun bila baca, terus senyum simpul sorang-sorang. Mengimbau betul lah!


Ha? Memang sangat epic kan? Mana mungkin kita lupakan memori 'tidur lambak' di hari raya ni. Sapa-sapa pun bila balik ke kampung, acara tidur lambak ni paling ditunggu-tunggu. Sepupu sepapat semua sama-sama berebut bantal, berebut selimut, berebut tempat pun ada. Yang penakut memang awal-awal jauhkan diri dari tidur sebelah pintu atau tingkap. Yang konon-konon berani, ecewah buat steady menghadap pintu. Padahal dalam hati... Tuhan je yang tahu. Nanie sendiri rindu kenangan macam ni. 


Ini pulak antara reaksi kawan-kawan blogger Nanie bila Nanie post di Instagram. Allah... memang mana-mana tempat sama kan part ni? Seronoknya bila tidur ramai-ramai ada yang mula cerita hantu. Masing-masing muka cuak. Pantang ada bunyi sikit dah takut. Memori Raya macam ni sangat bermakna. Lagi-lagi bila kita dah besar ni, semua tu bermain je kat dalam kepala.

Hari Raya sememangnya hari yang menyatukan kita semua. Kecil, besar, jauh dan dekat semua sama-sama berkumpul dan beramah mesra. Kenangan yang tercipta ketika hari raya banyak memorinya. Sampai bila-bila pun tak akan kita lupa. 

Mana-mana yang terlanjur ke Kluang atau berhampiran, jemputlah singgah rumah! Contact je Nanie kat Instagram @ FB. Kalau Nanie ada kat rumah, apa salahnya korang datang. Pada yang pulang ke kampung halaman, berhati-hati ketika memandu. 

Selamat Hari Raya Aidilfitri  
 buat semua pembaca Blog Coklateyes. 
Mohon maaf zahir dan batin.

~ Innanie Ariffin~





 

Blog Coklateyes [Beauty | Food | Lifestyle] Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork