Sunday, December 10, 2017

Rawat Ekzema & Psoriasis Dengan ELEXIA NATURALS

Assalamualaikum semua 

Bila Nanie mendalami bidang penjagaan kulit ni, macam-macam masalah kulit yang Nanie belajar. Bukan semata-mata masalah kulit kering dan kulit berjerawat. Ia lebih daripada itu. Sebagaimana yang ramai tahu, kulit merupakan organ terbesar pada tubuh badan manusia, dan ia juga merupakan organ yang paling banyak terdedah pada cuaca dan persekitaran luar. 

Disebabkan pelbagai masalah kulit yang melanda ramai orang hari ini, Nanie nak kongsikan satu produk keluaran Deyrnas Natural Essence iaitu ELEXIA yang Nanie dah kenal hampir setahun lepas. Untuk pengetahuan semua, Nanie jenis kulit sensitif di bahagian badan. Nanie tak boleh nak pakai emas mahupun jam besi. Jadi, ada masa kulit Nanie akan naik macam ruam dan kemerah-merahan. Nanie gunakan ELEXIA untuk mengawal dan merawat masalah kulit sensitif Nanie. 




Tuesday, December 5, 2017

KULIN Seven Days Later & Puresh : Rutin Skincare Serta Perlindungan Kulit Formulasi Halal Dari Korea

Assalamualaikum semua

Menjaga kesihatan dan kecantikan kulit adakalanya merumitkan. Kata orang selagi tak jumpa jodoh - kena cari skincare yang betul-betul berpadanan dengan jenis kulit kita. Ye lah, kulit kan berbeza-beza. Ada yang kulit kering ada yang kulit sensitif. Macam Nanie, Nanie jenis combination-to-dry. Ada masa dia berminyak dan ada masa jugak yang dia macam a bit kering. Tapi, Alhamdulillah kulit Nanie so far tiada sebarang jerawat. 

Lebih kurang sebulan lepas, Nanie diperkalkan dengan satu skincare range hasil keluaran KULIN SEA. KULIN SEA merupakan syarikat pengeluar serta pengedar bagi set skincare lengkap iaitu set  Seven Days Later dan UV Protector Puresh yang diformulasikan di Korea. 



Monday, December 4, 2017

Renovate Dapur & Ruang Rumah Terbaik Mengikut Bajet dari Intech Kitchen Sdn Bhd

Assalamualaikum semua 

Dalam usia Nanie menjejak tiga series ni, Nanie memang dah berimpikan untuk memiliki rumah kediaman sendiri. Ada lah beberapa perancangan yang Nanie dah buat untuk jadikan impian tu satu realiti. Insya Allah, doakan ye! Untuk Nanie, rumah atau kediaman tidak semestinya perlu besar dan luas. Apa yang paling Nanie titik beratkan adalah keselesaan dan penggunaan ruang yang ideal. 

Image may contain: indoor


Friday, November 24, 2017

Autumn Makeup Look with THE FACE SHOP 2in1 Curling Mascara

Assalamualaikum semua


Bila Nanie post gambar-gambar Nanie dah siap makeup di Instagram, ada juga yang request untuk Nanie buat tutorial video mengenai makeup looked yang Nanie hasilkan. Terus terang, pada awalnya Nanie memang tak ada langsung confident untuk buat tutorial makeup tu tau. Sebab apa? Sebab teknik Nanie dalam bermekap adalah "Hentam Sajalah Labu!". Hahahaha! Serious wei.


Monday, October 16, 2017

Dear Packer Mask Serlahkan Rahsia Khazanah Kecantikan Dari Seluruh Dunia

Assalamualaikum semua 


Bila dah meningkat usia ni, Nanie memang mula fokus untuk kekalkan kelembapan kulit dan jadikan kulit tampak sentiasa muda dan sihat. Disebabkan itu, sekarang Nanie dah semakin kerap gunakan mask kerana mask adalah antara rutin harian yang paling mudah untuk mengekalkan kecantikan kulit wajah kita.

Baru-baru ini di Instagram (Insta Story), Nanie ada share dengan follower Nanie mengenai Dear Packer Mask yang terdiri daripada sheet face mask, clay mask dan soothing mask. Disebabkan keterujaan Nanie, memang Nanie gunakan almost everyday tau. Best sangat muka lepas pakai mask ni. 



Tuesday, October 10, 2017

Cosmoprof Worldwide Bologna : Platform Terbaik Untuk Industri Kecantikan Intai Pasaran Eropah

Assalamualaikum semua 

Trend terhangat yang melanda industri bisnes di Malaysia hari ni adalah berkaitan perkembangan pesat produk-produk kecantikan dan kosmetik. Bukan sekadar mensasarkan pasaran local semata-mata, malahan ada produk yang berjaya mendapat tempat sehingga ke luar negara. 



Wednesday, October 4, 2017

THE THERAPY FIRST SERUM X MAKNA : Serum Pertama Dengan 7 Keajaiban!

Assalamualaikum semua 

Sebelum Nanie cerita panjang lebar mengenai serum ni, Nanie nak bagitau dulu beberapa punca yang boleh buatkan diri kita stress. Menurut kajian pakar, ada banyak penyebab yang menjadi pendorong kepada stress. Antara pendorong utamanya adalah disebabkan kesibukan tugas, gaya hidup yang tidak sihat juga kurangnya rehat dan tidur. 


Thursday, September 28, 2017

Boleh Tunjuk Kat Anak Cucu Nanti!

Assalamualaikum semua

Dua hari lepas Nanie ke THEFACESHOP Store di Pavillion. Nanie kalau ke sana memang boleh makan sejam jugak lah menghadap barang apa nak beli dan nak restock kan! Buat mereka yang belum pernah ke THEFACESHOP, korang boleh tengok-tengok, test produk di outlet mereka ni. Boleh baca entry Nanie mengenai pembukaan TFS Flagship Store di sini : https://goo.gl/YTRcjB

So, tengah Nanie round and round di THEFACESHOP tu, tiba-tiba mata terpandang sesuatu. Lepas tu terus senyum lebar sendiri. Hahahaha. Nasib baik tak ramai orang sangat. Tak adalah segan. Kalau tak mahu orang cakap Nanie tak berapa sihat! Apa yang Nanie nampak tu? Ni haaaaa...


 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork