Tuesday, May 31, 2016

Me'nate Steak Hub : Istimewa Menu Ramadhan!

Assalamualaikum semua

Isnin depan, Insya Allah kita semua akan menjalani ibadah puasa. Pantas betul kan masa berlalu. Moga-moga kita semua dipermudahkan untuk mengharungi puasa. Nanie berdoa sangat jangan panas terik. Tapi, kata orang kalau tak panas, tak challenge lah. Tak lah kita ni insaf diri menahan lapar dan dahaga. 


Semalam Nanie berkesempatan untuk menghadiri Majlis Preview Ramadhan di Me'nate Steak Hub. Kebetulan, lokasinya depan office Nanie je. Balik kerja, terus Nanie ke sana. Walaupun lokasinya kurang 5 minit dari office Nanie, tapi Nanie tak pernah lagi menjamu selera di Me'nate Steak Hub ni. Setiap petang Nanie lalu situ memang ramai orang. Boleh Nanie nampak dia hampir full house lah jugak! Lokasi yang strategik, betul-betul menghadap Jalang Genting-Klang, serta suasana restoren yang luas dan selesa menjadikan ia satu tempat makan pilihan ramai!


Me'nate Steak Hub ni memang famous. Walaupun ada yang mengeluh kata harganya mahal lah apa lah, tapi kalau nak sedap... nak benda berkualiti yang memang sekali makan teringat dua tiga hari, memang kenalah dengan harganya kan! Hehehehe. 

Disebabkan Nanie first time, Nanie pun usha-usha jugaklah harga daging yang ditawarkan. Range harga sekitar RM 30 - RM 400! But, don't panic! Ianya ikut kesesuaian potion, ikut jenis/bahagian daging dan yang paling penting... ikutlah kemampuan korang. If ada rezeki lebih, nak rasa real and fresh steak, apa salahnya nak merasa kan!


Ada banyak pilihan kat sini. Tepuk dada tanya selera... dan tanya poket juga! :)


Yang part ni memang kena tanya poket. Tapi kalau dah biasa, or willing
to spend and celebrate any special day or special person apa salahnya kan! :)





Tujuan Nanie dan kawan-kawan blogger yang lain dijemput semalam adalah bersempena Ramadhan Preview mereka. Kawasan Setapak, Danau Kota ni semua kan ramai orang Melayu. Jadi kalau esok masa bulan puasa teringin makan steak boleh lah singgah Me'nate Steak Hub ni. Ubah selera sikit kan. Ok jom tengok apa Promo Ramadhan mereka!



Bersempena dengan Ramadhan yang bakal menjelang ni, Me'nate Steak Hub turut menyediakan pelbagai pilihan makanan berkonsepkan ala-ala nasi arab. Potion untuk setiap hidangan adalah 
untuk 4-6 orang. Tapi jangan risau. Memang banyak, mengenyangkan dan memuaskan. Paling penting masakannya lazat dan sedap! 



Antara pilihan hidangan untuk Ramadhan : 

1. Heavenly Beef 
- Nasi Me'nate & Beef Short Ribs : RM  300 
- Nasi Me'nate & Wagyu Spare Ribs : RM 400


2. Heavenly Lamb
- Nasi Me'nate & Lamb Shoulder : RM 350
- Nasi Me'nate & Lamb Shank : RM 350 


3. Heavenly Chicken 
- Nasi Me'nate & Grill Chicken : RM 99


4. Group Steak  (Pilihan Lamb/Beef & Grilled Chicken) : RM 80/pax with 
(Min.order 4 pax) 
- Sos
- Salad 
- Coleslaw
- Mashed Potato
- Nasi Me'nate / Aglio Olio












Daripada apa yang Nanie rasa, grilled lamb & beef mereka memang terbaik. Rasa smoke & perapan rahsia mereka tu. Lazat! Daging pun dimasak sempurna. Berbaloi dengan harga. Tak salah kan kalau nak makan yang luar biasa sikit sewatu berbuka nanti. 

Untuk mereka yang nak cuba datang & merasai nikmat makan steak yang memang terbaik ni... jemput singgah restoren ME'NATE STEAK HUB  di alamat berikut : 

Me’nate Steak Hub has 3 outlets
Setapak: Starpac Point, Jalan Tamn Ibu Kota, Off Jalan Genting Klang, 53300 Kuala Lumpur.

Ampang Branch: No.16, Jalan Kerja Air Lama Satu, Taman Shuet Liang, Ampang Jaya, Selangor.

Bangi Branch: No. 25, Jalan Medan Pusat 2d 3b, Curve Business Park, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

Hotline

Monday, May 30, 2016

REVIEW POBLING PORE SONIC CLEANSER DARI ALTHEA KOREA

Assalamualaikum semua



Nanie kan suka pakai makeup. Bila pakai makeup tu kadang-kadang walaupun dah dibersihkan, tapi tetap ada yang tak clear. Especially kalau Nanie pakai foundation + BB Cream. Nanie tak nak nanti pori pada muka tersumbat dan akan menyebabkan jerawat serta kulit berminyak teruk. 


KUNCI UTAMA NAK DAPAT KULIT BERSIH 

Oh sebelum terlupa, korang tahu kan... kunci utama untuk kulit muka yang bersih, segar dan bebas jerawat adalah Cleansing! Seriously, Nanie tak tipu. Nanie ingat lagi... dulu masa student kalau Nanie malas cuci makeup ke apa kan.. balik event terus tidur... esok pagi confirm ada jerawat naik.

Sebab tu, sekarang ni... Nanie cuba sedaya upaya untuk bersihkan makeup sebelum tidur. Biarlah malas macam mana pun. Ingat! Sewaktu tidur, kulit kita perlu bernafas. Jadi, kalau liang pori tersumbat dek makeup macam mana dia nak bernafas! Sesak tau... 

So, for today Nanie nak share satu beauty gadget yang Nanie memang suka sangat-sangat. Namanya POBLING PORE SONIC CLEANSER dari HABALAN. Dah lama Nanie memang aim nak beli Pobling ni. Kalau tengok kat Instagram, memang banyak orang jual. Tapi kebanyakkannya tak original. Ada jugak dijual di kedai DIY, DAISO semua tu.... cuma tak original lah. Nanie akan share macam mana nak tahu Pobling ori atau tidak. 

Inilah Pobling Pore Sonic Cleanser 
Bahagian bawah ada emboss text 



Nanie tahan je diri Nanie tak mau beli yang tak ori kan. Yang ori harganya lebih kurang RM 120 untuk satu. Tiba-tiba Tammy bagitahu yang Althea ada offer untuk Pobling. Dia kira macam share price, dari harga RM 120 kepada RM 68/satu and siap postage fee. Amboi apa lagi, nampak boleh jimat macam tu. So terus Nanie order! 

Bentuk button on/off pun boleh tentukan ia ori atau tidak
Biasalah Althea, tak sampai 7 hari dah sampai dengan selamatnya. Sama macam orang lain jugak, Nanie cuak jugak sebab electronic gadget nak dikenakan dengan air kan. Selamat ke tak? Kang tiba-tiba tengah pakai kat muka... short ke apa... dah terbakar! Nauzubillah.


Selepas google & cari info pasal Pobling, rupanya handle Pobling yang original adalah Water Proof. Even button On/Off dia pun water proof. Tak mudah untuk air masuk ke bahagian dalam. Pobling ni menggunakan kuasa bateri 3A. Bila tekan on/off tu, terus ada vibration. 

Vibration akan menyebabkan bristle membersihkan liang pori kita dengan lebih dalam, terperinci serta menyeluruh. Bukan sekadar membersihkan luaran, tapi sampai ke bahagian liang pori yang dalam. 



Boleh diceraikan satu per satu macam ni
Gunakan bateri 3A je...

Kepala bristle pula ditanggalkan. Selepas beberapa bulan (suggestion 3-4 bulan) head of bristle perlu ditukar bagi memastikan ia bersih dan memaksimumkan penggunaannya. Bristle Pobling perlu dicuci dan dijaga dengan bersih. Lepas guna, biasanya Nanie akan cuci dengan air suam dan dab kan pada tuala bersih. Selepas tu, keringkan dengan meletakkan pobling di tempat yang kering dan berangin supaya ia hygiene dan tidak menyebabkan pembiakan kuman atau bakteria. 





Nanie ada share di FB/IG dan You Tube mengenai review Nanie tentang pobling untuk mencuci wajah yang bermekap. Pada mulanya, Nanie pun was-was jugak. Sebab vibration yang dihasilkan tak lah kuat mana. Jadi, mungkin makeup tak dibersihkan dengan betul... Tapi setelah Nanie gunakan pobling... wow!!! Nanie boleh rasa perubahan! Untuk cucian, Nanie gunakan Laneige Foam Cleanser Moisture. Bubble yang dihasilkan banyak dan mencuci dengan bagus. 



JANGAN GUNA TERLALU KERAP!

Nanie selalu gunakan pobling 2x seminggu. Korang jangan gunakan selalu tau. Pernah sekali tu, Nanie buat 2x sehari.... uiiii lepas tu sebelah pipi Nanie rasa pedih dan merah. Mungkin sebab dia cuci sampai dalam kan. So bila terlalu banyak, jadi irritation sikit. Lagi satu, kalau guna tu, cukup sekadar press sikit je... don't use too much pressure. Kulit muka kan sensitif. So kalau pressure sangat pun boleh jadi merah. 

Beberapa perubahan selepas Nanie gunakan Pobling : 

1. Kulit terasa bersih, lembut dan licin
2. Kulit kurang berminyak, walaupun pakai makeup... tak cakey. 
3. Bahagian hidung, yang ada whitehead nampak bersih sikit. 
4. Kulit jadi makin cerah 
5. Jimat masa & jimat pencuci muka. Gunakan sikit dah dapat bubble banyak. 


TENTUKAN POBLING ORIGINAL

Kalau korang google, apa cara nak tentukan Pobling original atau fake... kadang korang sendiri pening kepala. Antara ciri-ciri mudah yang boleh kita ketahui ia ori atau fake adalah dari segi bristle, button on/off, harga, dan kelembutan bristle itu sendiri.

Tapi terkini dan yang paling mudah, pihak pengeluar Pobling, Syarikat Habalan dah siap letakkan QR Code pada kotak Pobling. So, bila kita scan terus je dia bukak laman web Habalan tu. Jadi disitu, sah ianya original.

laman web Habalan selepas scan QR Code 

Tapi kalau korang nak lagi mudah... tak payah pening kepala tentang ketulenan Pobling... ada satu lagi tips Nanie nak share. Yang ini paling mudah digunakan. Korang just beli melalui Althea Korea je... haaaa kan senang. Semua barang di Althea Korea adalah original ye. Directly from Korea and directly dari boutique jenama produk itu sendiri di Korea. Mudah kan? Insya Allah barang pesanan akan sampai dengan selamatnya! 



Nanie memang suggest sangat pada korang yang ada masalah untuk cuci makeup atau nak something more clean and clear bukan dengan cuci muka biasa. Korang boleh gunakan Pobling Pore Sonic Cleanser ni. Harga yang berpatutan, mudah digunakan dan menjimatkan masa menjadikan Pobling sangat famous di kalangan beauty blogger dan penggemar skincare Korea.


Untuk maklumat lanjut dan kalau korang nak beli, Althea Korea sekarang tengah ada Promotion Price untuk Pobling ni. Jimat hampir 30% daripada harga asal tau. Murah sangat-sangat! Ni pun kakak Nanie tengah order dari Althea Korea jugak. Cepat korang order Pobling Pore Sonic Cleanser ni di link dibawah :




>>> ORDER POBLING PORE SONIC CLEANSER <<<

Laman web : 

Instagram : 

Facebook : 


Laman web Althea Korea : 

Thursday, May 26, 2016

RONA CINTA BRIDAL : One-Stop-Centre untuk Bakal Pengantin

Assalamualaikum semua


RONA CINTA BRIDAL : One-Stop-Centre untuk Bakal Pengantin | Biasanya lepas raya, macam-macam majlis akan ada kan. Ada yang bertunang, ada yang buat majlis kahwin, ada yang berendoi, cukur jambul semua ada. Yelah biasanya time musim-musim raya ni senang. Sekali arung buat dengan open house ke apa ke. Jimat masa dan jimat duit jugak. 

Bercakap mengenai majlis keramaian, mungkin ada pembaca blog Nanie ni yang sedang mencari-cari pakej terbaik untuk majlis hari bahagia anda kan? Majlis sebegini kena plan out betul-betul. Kalau boleh nak jadi seperfect mungkin sebab hari bahagia kita kan. Tak kan nak jadi hari disaster. 


So, hari ni Nanie nak share sikitlah pasal pakej terbaik kelengkapan perkahwinan yang murah, affordable dan memang cun-cun semuanya. Geram je Nanie tengok design pelamin mereka tau. Namaya adalah RONA CINTA BRIDAL. 



RONA CINTA BRIDAL adalah event planner company yang menawarkan pelbagai pakej untuk semua hari bahagia anda. Apa sahaja majlis terutama majlis perkahwinan, majlis pernikahan,  majlis pertunangan, majlis cukur jambul, khatam Al-Quran pun boleh.


SERVIS RONA CINTA BRIDAL 

Bukan setakat pelamin-pelamin je ada tau, mereka juga ada pelbagai perkhidmatan. Kata orang macam one-stop-centre untuk bakal mempelai semua. Antaranya adalah : 

1. Pakej pelamin lengkap
2. Pakej pakaian pengantin lelaki & perempuan 
3. Pakej pelamin mini untuk nikah & bertunang
4. Pakej pelamin hiasan untuk berendoi
5. Hiasan meja beradap 
6. Tempahan baju pengantin dengan harga yang berpatutan 
7. Tempahan guest book & collage
8. Tempahan hiasan photobooth
9. Tempahan hiasan meja tetamu 
10. Kelengkapan majlis untuk bertunang, bernikah dan resepsi termasuk hiasan hantaran 



Design pelamin yang diketengahkan juga comel dan cantik-cantik belaka. Semuanya ala-ala garden yang penuh dengan bunga-bugaan. Boleh juga pilih kalau-kalau nak tema lain kan. Insya Allah Rona Cinta Bridal akan realisasikan impian pelamin anda. 

Warna yang digunakan semua pastel dan sejuk mata memandang. Rasa sweet je kan. Nanie pulak yang rasanya tak sabar nak kahwin tau... ecewah! Hahahahah. Sebab apa? Sebab comel dan very romantic! Pandai dia naikkan mood tu kan... 





SERVIS TERBAIK & TIP TOP!

Kawan-kawan Nanie selalu pesan dengan Nanie, kalau nak cari pelamin atau wedding planner... carilah yang betul-betul service bagus. Jangan nak pening kepala di hari kejadian. Bukannya tak tahu, ada berlambak kes-kes wedding planner tipu customer kan. Ada yang sampai harinya pun pelamin tak pasang-pasang. Lagi sedih kalau hilang terus, batang hidung pun tak nampak. Nauzubillah!!! 


So, Alhamdulillah RONA CINTA BRIDAL ni memang dipercayai dan sentiasa mendapat pujian customer dan memenuhi kepuasan pelanggan. Macam Nanie cakap tadi, tak kan nak jadikan majlis bahagia kita satu disaster kan. Kenalah cari wedding planner yang dipercayai, yang boleh bertolak ansur dan paling penting tidak menipu pelanggan. 




PROMOSI PERKAHWINAN RONA CINTA BRIDAL 


Kalau ada pembaca Blog Coklateyes yang sedang mencari-cari pakej perkahwinan terbaik, berpatutan dan dengan kualiti servis yang tip top, Nanie nak sarankan korang boleh berbincang dengan RONA CINTA BRIDAL ni. Tambah pulak sekarang ni mereka ada PROMOSI PERKAHWINAN yang meletop-letop dengarnya! Wow!!!


Promosi untuk mereka yang tempah FULL PACKAGE (makuep, baju pengantin & pelamin) dengan RONA CINTA BRIDAL, pengantin akan dapat FREE COLLAGE & FREE BUNGA TANGAN yang sangat comel bernilai lebih RM 200. Promosi ni SAH SEHINGGA BULAN SEPTEMBER 2016 tau. 




PAKEJ & BAJET BERPATUTAN 

Pakej perkahwinan dari RONA CINTA BRIDAL ni semua mampu milik tau. Pakej bermula serendah RM 950. Dan yang paling penting, sebagaimana owner RONA CINTA BRIDAL, Pn. Suraya Ajmain kata... dia akan create dan cuba realisasikan impian pengantin dengan mengikut bajet pengantin tu. Insya Allah. Dalam ekonomi sekarang kan, mana yang kita boleh jimat kita kena berjimat. 

Jadi, pada anda semua... terutama bakal pengantin yang masih pening & buntu nak cari pakej pelamin, wedding planner ke apa... jemput singgah ke RONA CINTA BRIDAL ni ye. Jap Nanie sharekan link-link dan alamat kedai mereka : 

FACEBOOK :

BLOG : 

INSTAGRAM : 


ALAMAT :

RONA CINTA BRIDAL 
Lot 3058-4, Teratak Idaman, Kg. Sg. Penchala,
Jalan Damansara, 60000 Kuala Lumpur
(Dalam kawasan RASTA TTDI & berhampiran Restoran Puteri)

Telefon : 
012-907 2004 / 013-490 1560
 (Cik Suraya)



 

BLOG COKLATEYES Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork