Tuesday, June 20, 2017

Meet The Inspiring, Vivy Yusof | Fashion Valet Gaya Koleksi Raya 2017

Assalamualaikum semua

Sapa lagi belum beli baju raya? Ala tak semestinya baju baru kena beli time raya je kan. Hari lain pun boleh beli. Hehehe. Sebelum puasa hari tu Nanie ada hadiri majlis Fashio Valet Gaya Koleksi Raya 2017 bertempat di Black Box, Publika.

This is my first time menghadiri pertunjukan fashion dari Fashion Valet. Aim Nanie selain daripada melihat koleksi raya dari pereka terkenal, wajiblah sebab Nanie nak jumpa Vivy Yusof. Wanita yang memberi 1001 inspirasi dalam bidang bisnes ni kan. Jom tengok sikit sebahagian dari kolekri raya Fashion Valet malam tu.



Monday, June 19, 2017

Serum & Two Way Cake Yang Mudah Untuk Wanita Bekerja

Assalamualaikum semua

Bagi orang yang bekerja macam Nanie ni, kadang-kadang we need something yang simple, mudah dan senang diurus. Kata orang untuk kegunaan harian tu memang sangat bagus. Tak perlu yang leceh-leceh. Apatah lagi yang melibatkan makeup kan. Jadi baru ni Nanie diberi kesempatan untuk mencuba siri makeup & penjagaan wajah dari MEK International iaitu Two Way Cake with Full Coverage & MEK View Soothing Ivy Serum.



Thursday, June 15, 2017

Kes Dihina Abang Kebab di Bazar Ramadhan Jadi Viral

Assalamualaikum semua

Kalau korang ada terbaca kat mana-mana page mengenai status Nanie berkaitan dihina abang penjual kebab di bazar Ramadhan... yes memang itulah yang berlaku. Tak sangka pulak Nanie sampai tahap macam tu sekali viral status tu. Nanie menulis di FB untuk pedoman dan nasihat sahaja. Sekadar meluah rasa perangai masyarakat kita yang suka "melabel" dan "menghina" orang lain.



Monday, June 5, 2017

Althea Korea Raya Giveaway Festival

Assalamualaikum semua 

Dah ready persiapan raya korang tahun ni? Kalau baju dah ready, tudung dah ready, kasut dan hand bag pun dah ready.... Nanie harap jangan lah sesekali melupakan makeup & keserian wajah di pagi Syawal. Barulah meriah raya tahun ni. Hehehehe. 

Kalau korang masih lagi tercari-cari kat mana agaknya nak beli barangan makeup & skincare terbaik daripada Korea - rasanya Nanie tak perlu kenalkan lagi kot. ALTHEA adalah pilihan yang sangat bijak, berbaloi dan memang berkualiti! Terjamin... Nanie memang dah berkali-kali shopping di Althea. Dan sepanjang Nanie gunakan servis dari Althea, memang superb dan tip top! Tak payah risau-risau. 


Ni meh sini dengar, bersempena dengan kehadiran Hari Raya Aidilfitri - Althea Korea mengadakan Raya Giveaway Festiva yang mana dengan setiap pembelian di Althea Korea, korang boleh dapatkan barangan di bawah ni secara PERCUMA! Yes yes betul. Senang je, just tambahkan item pilihan dibawah pada shopping cart korang, nanti during check out - the item will be discounted. 




Mudah je kan. Siap dengan Free Postage lagi dengan setiap pembelian melebihi RM 99. Tak cukup dengan tu, sebagaimana tahun-tahun sebelumnya. Setiap pembelian di Althea, korang akan dapat Limited Edition Box. Warna hijau dan sangat meriah kan? 


So, Nanie rasa tak payah lagi nak cerita panjang-panjang. Althea memang menjadi platform utama Nanie kalau nak shopping makeup dan skincare dari Korea. Segala maklumat lanjut & info pembelian, korang boleh klik link-link yang Nanie sediakan dibawah : 



Facebook : 

Website : 

Instagram : 

Wednesday, May 31, 2017

AVA Medispa Ampang : Manjakan Kulit Wajah dengan Rawatan Facial Berkualiti

Assalamualaikum semua

Salah satu cara untuk Nanie rasa relax sebenarnya bila pergi facial. Ye lah sapa yang tak rasa relax kalau muka dibelai, di bersihkan, di urut-urut... woi nikmat tau facial ni. Sapa yang tak pernah pergi facial, boleh Nanie kategorikan "agak rugi" disitu. Beberapa minggu lepas, Nanie ada jalani satu facial treatment di AVA Medispa Ampang. 

Bagi Nanie, pemilihan spa untuk facial ni mestilah dipilih dengan baik sebabnya, kita mestilah nak yang bertauliah untuk cantikkan wajah kita kan. So, pertama sekali jangan risau di AVA Medispa ni, beautician yang mengendalikan adalah jururawat aesthetic yang terlatih. 

Renting May Be Ideal For Your Lifestyle

Assalamualaikum semua

This post might be a little different from the rest. But, as for knowledge... we should take note on this matter. And nah, ni Nanie share a few info regarding renting a properties.



When you are looking for a new place to live, you really want to make sure that you do your research. You want to take some time to look into all of your different options. This is not something that you should do without putting in the effort and deciding what the best option is for you in your specific situation. Remember that you will be spending a lot of time in the place that you live, and you will be spending a lot of money to be there. You need it to be perfect. If you want to know the benefits of renting over buying a flat in Selangor, they are laid out below.

Tuesday, May 30, 2017

Resipi Muesli Breakfast Bowl with BOH Green Tea Latte untuk #BOHGTLBreakfastSearch

Assalamualaikum semua 

Baru-baru ni sebelum puasa hari tu, Nanie ada join #BOHGTLbreakfastsearch. Bukan senang ye nak dapatkan idea resepi apa lah yang bagus dan berkhasiat untuk dinikmati waktu pagi kan. Sebelum terlupa, saje nak share dengan korang semua... breakfast sangat penting ye untuk tubuh badan kita. Dulu masa zaman belajar Nanie bukan seorang yang breakfast, tapi bila dah kerja barulah rajin nak breakfast. And you know what, Nanie sendiri memang rasa bezanya bila sarapan dengan tak sarapan. 



Sunday, May 21, 2017

THEFACESHOP Miracle Finish Cushion Review Dengan 6 Pilihan Finishing Terbaru!

Assalamualaikum semua


Masa lawatan Nanie ke Seoul pada Disember lepas bersama THEFACESHOP, Nanie dah lama berkenan dengan CC Cushion terbaru mereka iaitu Miracle Finish Cushion yang menampilkan casing yang sangat elegan, cantik dan eksklusif. Sejak dari tu jugak lah, Nanie memang tak sabar nak tunggu pelancarannya di Malaysia. And here it is!!! THEFACESHOP Miracle Finish Cushion.



 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork