Monday, October 16, 2017

Dear Packer Mask Serlahkan Rahsia Khazanah Kecantikan Dari Seluruh Dunia

Assalamualaikum semua 


Bila dah meningkat usia ni, Nanie memang mula fokus untuk kekalkan kelembapan kulit dan jadikan kulit tampak sentiasa muda dan sihat. Disebabkan itu, sekarang Nanie dah semakin kerap gunakan mask kerana mask adalah antara rutin harian yang paling mudah untuk mengekalkan kecantikan kulit wajah kita.


Tuesday, October 10, 2017

Cosmoprof Worldwide Bologna : Platform Terbaik Untuk Industri Kecantikan Intai Pasaran Eropah

Assalamualaikum semua 

Trend terhangat yang melanda industri bisnes di Malaysia hari ni adalah berkaitan perkembangan pesat produk-produk kecantikan dan kosmetik. Bukan sekadar mensasarkan pasaran local semata-mata, malahan ada produk yang berjaya mendapat tempat sehingga ke luar negara. 



Wednesday, October 4, 2017

THE THERAPY FIRST SERUM X MAKNA : Serum Pertama Dengan 7 Keajaiban!

Assalamualaikum semua 

Sebelum Nanie cerita panjang lebar mengenai serum ni, Nanie nak bagitau dulu beberapa punca yang boleh buatkan diri kita stress. Menurut kajian pakar, ada banyak penyebab yang menjadi pendorong kepada stress. Antara pendorong utamanya adalah disebabkan kesibukan tugas, gaya hidup yang tidak sihat juga kurangnya rehat dan tidur. 


Thursday, September 28, 2017

Boleh Tunjuk Kat Anak Cucu Nanti!

Assalamualaikum semua

Dua hari lepas Nanie ke THEFACESHOP Store di Pavillion. Nanie kalau ke sana memang boleh makan sejam jugak lah menghadap barang apa nak beli dan nak restock kan! Buat mereka yang belum pernah ke THEFACESHOP, korang boleh tengok-tengok, test produk di outlet mereka ni. Boleh baca entry Nanie mengenai pembukaan TFS Flagship Store di sini : https://goo.gl/YTRcjB

So, tengah Nanie round and round di THEFACESHOP tu, tiba-tiba mata terpandang sesuatu. Lepas tu terus senyum lebar sendiri. Hahahaha. Nasib baik tak ramai orang sangat. Tak adalah segan. Kalau tak mahu orang cakap Nanie tak berapa sihat! Apa yang Nanie nampak tu? Ni haaaaa...


Tuesday, September 26, 2017

5 Pilihan Terbaik BB & CC Cushion Untuk Kulit Berminyak dan Combination

Assalamualaikum semua 

Makeup ni memang kegemaran Nanie. Entah tak tahu sejak bila. Memang kalau pergi mana-mana mall, pantang ada makeup store... ke situ lah yang dituju. Kadang tu tak beli pun, sekadar cuci mata tengok-tengok apa trend terkini & produk yang latest di pasaran. Itu je dah cukup buat Nanie puas dan happy. 

Antara yang menjadi kegilaan dan sebahagian besar koleksi Nanie adalah BB & CC Cushion. Ya Allah, Nanie memang suka sangat cushion. Sebab dia comel, compact and basic need untuk cover flaws for all day! Woah... cam ayat iklan aku ni. Hahahah. 


Wednesday, September 20, 2017

iOS 11 : 7 Pembaharuan Yang Buatkan iPhone Anda Seperti Baru!

Assalamualaikum semua 




Nanie baru je update iOS11 untuk phone Nanie. Memang ditunggu-tunggu ni. Dari malam tadi lagi di Twitter orang semua dah bercerita pasal iOS11 ni. Haiii Apple ni selalu tau jadi trend setter. Bila Nanie dah update iOS11 ni terus rasa macam pakai phone baru. Macam iPhone X pulak! Hahahahah berangan lah kau! Padahal iPhone7+ ni pun belum setahun lagi. Jangan mengada nak tukar lain! 

Bercakap mengenai iOS11, ada beberapa pembaharuan yang iOS11 berikan. Dari semasa ke semasa Apple memberikan keselesaan dan kemudahan yang lebih sistematik untuk user experience dia. And to be honest, i love it so much!!! Serious best. 

Meh Nanie senaraikan antara beberapa update yang iOS 11 berikan :


Sunday, September 17, 2017

Baru Je Kahwin! Majlis Resepsi Teha & Dr.Taha

Assalamualaikum semua 


Akhir Julai yang lepas, Alhamdulillah dah selesai majlis nikah dan resepsi untuk kakak sulung Nanie dan juga merupakan majlis perkahwinan pertama untuk family Nanie. Nanie boleh tarik nafas lega, sebab kalau selagi tak selesai... selagi tu lah macam-macam yang perlu diuruskan. Syukur sangat majlis di kedua-dua pihak berjalan lancar. 


Wednesday, September 13, 2017

Pelancaran iPhone X Yang Memukau!

Assalamualaikum semua 

Bagi peminat Apple, malam tadi merupakan antara yang ditunggu-tunggu. Mula-mula Nanie cam excited gak nak tengok Live Preview iPhone 8, tapi memandangkan mata tak larat nak bukak, baik layan tidur je lah. Dan sebagaimana dijangka, iPhone 8 telah dilancarkan semalam. Ni baru lancarkan kat luar negara dulu. Malaysia belum masuk lagi ye. Namun apa yang menjadi highlight semalam bukannya iPhone8, tetapi iPhone X. 


 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork