Sunday, February 26, 2017

STUFFIEE : Aplikasi Mobile Untuk Mudahkan Pengurusan Gambar Digital

Assalamualaikum semua 

Nanie ni memang suka sangat ambil gambar tau. Baru ni je Nanie upgrade storage iCloud Nanie kepada 200GB. Nanie suka ambil gambar sebab pada Nanie tu semua memori dan pengalaman. Masa Nanie ke Korea sahaja, lebih 6000 gambar Nanie ambil dan semuanya hanya menggunakan handphone. 

MASALAH BILA GAMBAR MELAMBAK

Tapi, ada masalah jugak bila banyak sangat gambar. Nanie rasa gallery Nanie sangat messy dan tak well-organised. Kadang tu bila nak trace semula gambar, ambil masa lama dan payah. Lama-lama Nanie buangkan je gambar yang tak perlu sangat. But, still... perlukan masa lah nak delete and sort out satu-satu kan. 


Seronoknya kalau ada aplikasi yang membantu kita on this part kan! Well. No worries anymore. Nanie nak perkenalkan STUFFIEE. Aplikasi yang memudahkan kehidupan seharian kita. A social ambassador app where friends recommend friend's stuffs! 

Friday, February 24, 2017

Olay Regenerist Miracle Duo : Berikan wajah 10 tahun lagi muda!

Assalamualaikum semua

Ingat tak entry Nanie mengenai simptom "Tua Sebelum Usia". Bagus kalau korang ingat. Itu tanda korang belum lagi tua. Masih muda. Hehehehe... Ok, Nanie kan nak share satu skincare yang Nanie gunakan untuk melawan penuaan kan? Now, ini diaaaaa yang Nanie maksudkan Olay Regenerist Miracle Duo. Produk terbaru dari jenama skincare terunggul , Olay.



SOLUSI UNTUK CEGAH PENUAAN

Pakar-pakar dermatology Olay berusaha gigih mencari penyelesaian terbaik untuk memberikan wajah kita sentiasa tampil muda dan cantik tidak setanding usia. Kata orang tu, sekali pandang orang tak percaya dengan usia kita tau! Dan akhirnya, Olay telah menemui solusi terbaik untuk wanita kekal muda dan anggun. 


Baru-baru ni Nanie diberikan peluang untuk mencuba rangkaian produk penjagaan wajah terkenal daripada jenama ulung Olay iaitu Olay Regenerist Miracle Duo yang terdiri daripada Micro Sculpting Cream & Miracle Boost Youth Pre-Essence.


Rangakaian Olay Regenerist Miracle Duo ini terdiri daripada moisturizer dan essence yang memperbaiki kulit wajah kita bermula dari dalam sehinggakan ke permukaannya dan yang paling penting memberikan kesan yang dramatik.


Menurut Olay, kulit wajah kita terdiri daripada berjuta sel kulit wajah yang saban hari dimamah usia dan semakin kurang bertenaga. Sel-sel yang semakin kurang bertenaga inilah yang menjadi penyebab kulit menjadi cepat tua dan kusam.


Maka Olay mengetengahkan formula Skin Energizing Complex yang mampu menjadikan kulit wajah 10 tahun lebih muda dari usia sebenar dengan menggantikan sel kulit yang kurang bertenaga itu kepada sel yang lebih sihat, kuat dan bertenaga. Wah! Hebat tu kan? Rangkaian ini terdiri daripada :


1.  Olay Regenerist Micro Sculpting Cream - merupakan Olay's most advanced product  dan telah
menerima anugerah Olay Best-Selling sebagai produk terbaik untuk penjagaan wajah. Dengan kajian mendalam dan menyeluruh selama hampir 50 tahun, Olay menghasilkan krim wajah yang membantu untuk menegangkan kulit, menjadikan teksturnya lebih lembut serta sentiasa muda kepada pengguna mereka.




Walaupun teksturnya kelihatan krim yang pekat, namun ia mudah meresap. Nanie gunakan ke tempat kerja, berpeluh tu masih ok tak melekit sangat. Tak lah rasa berminyak sangat muka. Baunya sangat harum ye. Once Nanie apply, Nanie akan sapukan dalam circular motion supaya ia meresap jauh ke dalam kulit wajah.


2. Olay Regenerist Micro Sculpting Night Cream - Seterusnya, penjagaan malam pula adalah  night cream ini. Kulit kita tidak hanya mengalami penuaan di waktu siang sahaja, jadi krim ini memudarkan fines line di waktu malam sewaktu kita sedang tidur agar pemulihan kulit wajah terus berlaku sehingga 24 jam.






Yang ini teksturnya seakan-akan gel dan macam sleeping pack. Memang sesuailah kan untuk rawatan sebelah malam. Ia menegangkan dan menganjalkan kulit. Lepas bangun pagi boleh rasa kulit tegang dan fresh. Sekali lagi tidak melekit dan mudah meresap. Nanie tidur dengan nyaman je sebab baunya pun aromatherapy sangat!


3. Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence - Last but not least, ia diciptakan untuk meningkatkan kadar penyerapan mositurizer anti-penuaan dan metabolisme sel kulit kita agar tampak muda remaja, sihat mempersona sehingga 10 tahun lebih muda. Dengan titisan pertamanya sahaja ia telah memperbaiki jutaan sel di permukaan kulit kita, menghilangkan kedutan dan fines line serta membuatkan kulit wajah tegang dan cantik sempurna.





Tube panjang yang sangat bagus dengan fungsi lock ni menjadikan pre-essence ni mudah dibawa kemana-mana dan tidak takut tumpah. Oh, mungkin ada yang bertanya kenapa namanya adalah pre-essence. Actually Nanie gunakan ia sebagai base sebelum gunakan krim tu semua. Sebab fungsi pre-essence adalah meningkatkan metabolisme sel agar ia menyerap krim-krim tu dengan lebih baik. Ianya tidak melekit dan cepat meresap, tidak cair dan tidak terlalu pekat membuatkan ia senang disapu pada wajah Nanie tau.

Sehingga hari ni dah lebih kurang 3-4 minggu Nanie gunakan. Nanie suka dengan bauannya. Serius. Walaupun dah pakai pagi, sampai tengahari bauan wangi masih ada. Insya Allah kalau kita pakai secara konsisten bermula di awal usia lagi, tanda-tanda penuaan akan berkurang dan mungkin slow lah dia kan...



Nanie memang sarankan kawan-kawan semua yang seusia Nanie atau yang dah nak masuk 3 series ke untuk gunakan Olay Regenerist Miracle Duo ni. Mudah didapati dimana-mana farmasi dan paling penting, harganya berpatutan dan memberikan hasil yang sangat awesome tanpa sebarang pembedahan ye. Original k!

Untuk maklumat lanjut :

Website 


#OlayMalaysia #BestBeautiful 




Friday, February 10, 2017

Review THEFACESHOP YEHWADAM Revitalizing Anti-Aging Care

Assalamualaikum semua

Sejak Disember 2016 selepas Nanie ke Seoul, South Korea, Nanie memang dah announce dan beritahu dalam Instagram yang THEFACESHOP akan melancarkan skincare line terbaru mereka iaitu YEHWADAM Revitalizing  Anti-Aging Care. 


Pertama kali Nanie mendengar namanya, sudah pasti yang terlintas di kepala adalah apa itu Yehwadam? Sesuatu yang unik kan? Sebagaimana kebiasaan, set penjagaan wajah dari THEFACESHOP pasti akan memberikan sesuatu yang menarik dan mahal kepada pelanggan mereka. Dan untuk set skincare kali ini, apakah inspirasi THEFACESHOP dalam menghasilkan YEHWADAM Revitalizing Anti-Aging Care?



Monday, February 6, 2017

Masa Muda Bukan Masa Keseronokan Sahaja

Assalamualaikum semua 

Masa berlalu memang sangat pantas. Kadang kita tak sedar pun yang diam tak diam, kita semakin berusia. Nanie sendiri dah mencecah hampir ke 30 tahun. Ya Allah, rasa macam semalam je baru masuk sekolah, rasa macam semalam je masih lagi selekeh-selekeh main longkang semua. Dan tanpa kita sedar, banyak sungguh memori yang mengusik jiwa. Ada yang suka dan ada yang duka. 


YAAAAS: 9 Lala-Exclusive Downloadable Desktops - the Lala:

Friday, February 3, 2017

Review Smartphone GT-888 dari GT Mobile

Assalamualaikum semua 

Hari ni penggunaan smart phone sangat meluas. Tak kira tua, muda mahupun kanak-kanak, smart phone tu dah jadi perkara yang biasa. So, last 3 weeks Nanie terima satu smart phone iaitu GT-888 dari GT Mobile iaitu sebuah syarikat telekomunikasi dan teknologi yang bertapak di Singapore. 


Wednesday, February 1, 2017

GT DOLLAR GROUP MEDIA LAUNCH

Assalamualaikum everyone! 


Y.B. Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin, Deputy Minister of Tourism and Culture debuted the launch of e-commerce giant, GT Dollar Malaysia at Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara, Kuala Lumpur today at the Malaysia FinTech Ecosystem Conference and GT Dollar Grand Launch.

The event was witnessed by distinguished government officials as well as 3,000 prominent IT and e-commerce industry leaders who support the development of a dynamic FinTech ecosystem, paving way for SMART innovations like GT Dollar, making Malaysia a force to reckon with in the FinTech sector.


Tuesday, January 24, 2017

Korea Beauty Travel with THEFACESHOP : Part 1

Assalamualaikum semua

Kena kuatkan semangat ni nak teruskan entry travel ke Korea bersama THEFACESHOP! Jangan main-main. Sebab memang nak share pengalaman manis di sana. Ni lagi, bila tengok ramai kawan-kawan ke sana akhir-akhir ni... rasa rindunya lahai kan! 

Flight Nanie ke Korea adalah pada jam 8 pagi. Seawal 5 pagi Nanie dah keluar rumah dengan dijemput driver yang diaturkan oleh THEFACESHOP sendiri. Perasaan berdebar tu memang ada. Ye lah, pertama kali kan nak menjejak kaki ke sana. Lebih kurang pukul 6, sampai di KLIA tengok orang dah ramai sangat-sangat. Beratur, check in luggage lah paling lama. Sedar tak sedar dah dekat pukul 7.



Thursday, January 19, 2017

Kulit Wajah Lebih Cepat Tua Dengan 5 Penyebab Ini

Assalamualaikum semua

Setiap hari Nanie bukan semakin muda. Tanda-tanda penuaan menyerang kita semua setiap masa dan setiap saat. Untuk wanita, tanda penuaan sering terlihat pada wajah terutamanya pada bahagian kulit dan ia adalah satu masalah besar buat kaum Hawa. Ye lah kalau Nanie pun sama. Nanie akan rasa sangat insecure tau. Bila tanda-tanda penuaan muncul dengan sangat jelas di wajah, mesti kurang keyakinan diri nak berjumpa dengan orang ramai. Tanda penuaan menurunkan keyakinan tau! 

Sebelum Nanie cerita panjang lagi, korang jangan tak tahu ye... tanda penuaan bukannya muncul pada usia 40-an atau 50-an, seawal usia 20-an pun dah ada tau wanita yang tampak jelas tanda penuaannya. Penuaan memang terjadi pada semua orang, tapi ada beberapa faktor yang menjadikannya muncul lebih awal.

No automatic alt text available.



 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork