Friday, April 18, 2014

Review Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel

Assalamualaikum semua

Lama dah rasanya tak review personal beauty product. Mana yang aku ada dan aku rasa sesuai dan beri kesan yang bagus untuk kecantikan dan kesihatan, Insya Allah aku akan kongsikan bersama. Mana tahu kan, korang sedang mencari-cari produk terbaik jadi anggaplah ini sebagai satu suggestion. Bukan menjual produk pun ye!

Korang ingat lagi tak event yang aku hadiri di Nature Republic @Berjaya Times Square tempoh hari? Kan aku ada cakap, semua orang rambang mata nak habiskan voucher RM 150 yang dia beri. Jadi, salah satu produk yang aku nak cuba adalah Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel. 


Daripada maklumat yang aku terima, produk ini merupakan produk signature dan terlaris untuk Nature Republic. Telah terjual berjuta-juta pek di Korea sendiri malahan mendapat pengiktirafan yang banyak dari pakar-pakar kecantikan. Aku belum pernah lagi try mana-mana produk Nature Republic, jadi teringin lah jugak cuba produk terbaik & highly recommended ni. Aku pun amek lah satu. 


Soothing Gel ni merupakan produk multi purpose. Ada pelbagai kegunaan dan kelebihan. Dari hujung rambut sampai ke hujung kaki boleh apply soothing gel ni. Fungsinya adalah untuk memperbaiki dan melembapkan struktuk kulit kita supaya lebih lembap, segar dan muda.



Seperkara yang aku suka adalah dari bahan kandungannya. 92% ialah bahan dari Aloe Vera yang telah terbukti mampu memberi kelembapan yang bagus untuk kulit kita. Teksturnya seperti jeli dan sangat-sangat lembap. Halus dan sejuk. Mempunyai sedikit bau yang ke arah bau aloe vera dan menenangkan. 
So far aku tak pernah guna lagi untuk rambut. Hanya apply pada muka kalau cuaca terlalu panas tak pun sapukan pada bahagian yang kering seperti tumit kaki, siku dan bahagian tangan. Tak melekit dan mudah menyerap. Memang best! 

Pernah sekali tu, aku saje guna apply di muka dan duduk bawah air-cond, fuh...sedap dan nyamannya rasa dia. Boleh rasa dia menyerap ke dalam kulit dan lepas kering sangat-sangat halus ye rasa kulit muka tu. 


Ada juga yang menggunakan Soothing Gel ni sebagai pemudar stretch mark dan kesan-kesan kulit menggelupas. Aku tak pernah try lagi. Tapi kalau untuk kurangkan kulit kering tu betul. Kandungan Aloe Vera dan tekstur jelinya buatkan ia mudah disapu dan kering dengan cepat. 


INFO PRODUK

Nama Produk : Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel
Negara Pengeluar : Korea
Berat : 300ml
Store : Mana-mana store Nature Republic sbg cth : Berjaya Times Square
Harga : RM 39.90 



Thursday, April 17, 2014

XES Signature Exclusive Preview @ Malaysia International Shoe Festival 2014

Assalamualaikum semua

Tak lengkap gaya seorang perempuan kalau tak ada sepasang kasut di kakinya. Bagi kebanyakan perempuan, kasut boleh menjadi kegilaan. Untuk aku pulak, yes geram bila tengok kasut. Tapi aku kena cari yang sesuai sebab kaki besar. Heheheh :)

Baru-baru ni bersempena Malaysia International Shoe Festival 2014 (MISF) di PWTC, salah sebuah jenama kasut tempatan iaitu XES telah melancarkan  XES Signature : The Zodiac Collection. Dengan tag line "Bring Out Your Personality", XES Signature menghasilkan 12 pasang kasut dengan elemen tersendiri sepertu Fun & Glam, Hot Chick, Casual & Trendy dan banyak lagi. 





Dengan mengkaji perwatakan setiap zodiak, XES Signature berani untuk bereksperimen dengan setiap warna, bentuk, cutting dan pelbagai lagi elemen yang dapat memaparkan simbol setiap zodiak tersebut. Paparan elemen tersebut menyerlahkan lagi personaliti si pemakai dan pastinya nampak cantik disarung pada kaki. 








Memang geram kan bila tengok satu-satu! Semua ada kecantikan masing-masing. Aku boleh bayangkan bila pakai mesti confident je semua. Warna dia pun cantik-cantik. Vibrant dan boleh match banyak baju. Dari segi harga pula, XES Signature menawarkan harga sepasang kasut bermula RM 139.90 sehingga RM 149.90. 


XES Signature amat bersesuaian untuk digayakan di apa jua event. Baik yang formal mahupun tidak formal. Kehalusan buatannya juga cantik dan keselesaan menjadi tunjang utama XES Signature. Bagi mereka yang berminat untuk dapatkan koleksi dari XES Signature ini, koleksi zodiak ini ada di jual di outlet XES terpilih seperti di AEON Big Ampang, Wangsa Walk Mall, Giant Kota Damansara dan banyak lagi outlet seluruh negara. 


Sebelum balik tu, kami semua blogger dan media diberi pilihan untuk bawa balik sepasang kasut dari The Zodiac Collection ni. Wah-wah-wah, bukan mainlah semua orang memilih yang terbaik kan? Semua gembira sebab masing-masing dapat kasut FREE!!!

Untuk maklumat lanjut, boleh layari : 


Website XES :


Facebook XES : 


 

Blog Coklateyes Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork