Sunday, May 21, 2017

THEFACESHOP Miracle Finish Cushion Review Dengan 6 Pilihan Finishing Terbaru!

Assalamualaikum semua


Masa lawatan Nanie ke Seoul pada Disember lepas bersama THEFACESHOP, Nanie dah lama berkenan dengan CC Cushion terbaru mereka iaitu Miracle Finish Cushion yang menampilkan casing yang sangat elegan, cantik dan eksklusif. Sejak dari tu jugak lah, Nanie memang tak sabar nak tunggu pelancarannya di Malaysia. And here it is!!! THEFACESHOP Miracle Finish Cushion.



Monday, May 15, 2017

Kedai Emas MAYA, Kedai Emas Terbaik di Kuala Terengganu

Assalamualaikum semua 

Dulu kan masa kecik-kecik, bila lagi 2-3 hari nak raya, mak Nanie mesti dah siap-siapkan pakaikan rantai emas dengan gelang emas kat kitaorang adik beradik. Mulalah masing-masing tadah leher sebab mak nak ikatkan benang dekat gancu rantai tu. Anak semua perempuan, meriahlah mak hiaskan anak-anak dia dengan emas. Terus mood raya tu masuk bila mak dah pakaikan barang kemas tau! Suka bunyi loceng gelang tangan lah... pakai loket huruf-huruf lah. Memori betul. Tu belum lagi tengok kedai-kedai emas penuh ye bila nak raya. Meriah macam pesta. Sebab semua nak nampak berseri bling-bling di pagi Syawal.


Sunday, May 14, 2017

Baju Kurung Moden 2017 Yang Cantik

Assalamualaikum semua

Sana sini dah sibuk keluar koleksi Hari Raya. Bukan main lagi, geram je tengok baju-baju raya yang meriah dan cantik-cantik belaka. Dah mula terasa dah semangat lebaran tu. Tapi, sebelum tu Nanie nak pesan... dah habis ganti puasa belum? Kalau belum, sempat lagi ni.... 

Minggu lepas, Nanie dijemput oleh Scarffeya untuk menyaksikan pelancaran Koleksi Scarffeya Allure Raya 2017 bertempat di Glasshouse, Seputeh. Bagi yang belum mengenali Scarffeya, Scarffeya adalah brand fashion online yang telah mula menembus pasaran fesyen muslimah sejak tahun 2014 lagi. 




Tuesday, April 18, 2017

Golongan Yang Dilarang Menderma Darah

Assalamualaikum semua 

Nanie ada kongsikan di Facebook mengenai satu sharing bermanfaat dari seorang doktor ni. Lepas Nanie share tu, baru Nanie perasan yang dia adalah kakak kepada pasangan pengantin yang mana tak lama dulu Nanie jadi pengacara untuk majlis adiknya. Patutlah namanya macam familiar. Pernah jumpa sebelum ni. 


Perkongsian doktor ini adalah berkaitan "Selfish". Rupanya ada golongan selfish di kalangan rakyat Malaysia yang mendapatkan rawatan di hospital. Meremang juga bila baca perkongsian beliau. Ye lah, tak semena-mena orang lain boleh mendapat bala. Ini perkongsian Doktor Hana Hadzrami : 

Wednesday, March 29, 2017

Gogoprint : Online Print Namecard Dengan Mudah, Pantas & Berkualiti

Assalamualaikum semua

Namecard Nanie dah lama sangat habis. Kadang tu pergi ke event rasa tak sedap pulak bila tak ada namecard. Penting untuk seorang blogger memiliki namecard. Selain dari pengenalan diri, mudah juga untuk keep-in-touch kan. Baru-baru ni Nanie kongsikan pengalaman Nanie menggunakan khidmat Gogoprint untuk print namecard Nanie. Alhamdulillah memang puas hati & memang mengikut spesifikasi yang Nanie mahukan. Jom Nanie share pengalaman gunakan servis dari Gogoprint. 


Tuesday, March 28, 2017

Korea Beauty Travel with THEFACESHOP : Part 3

Assalamualaikum semua

Baiklah, ini adalah entry terakhir untuk Korea Beauty Travel with THEFACESHOP. Kalau nak diikutkan banyak sangat yang Nanie nak cerita, nak sharekan pengalaman menjejak kaki ke Seoul, Korea buat pertama kali. Untuk mereka yang belum lagi baca entry sebelum-sebelum ni, Nanie compile kan link disini ok. 


- Korea Beauty Travel Part 1 : http://bit.ly/2nqaVWZ
- Korea Beauty Travel Part 2 : http://bit.ly/2nENWYl
- Video Travel ke Korea bersama THEFACESHOP : http://bit.ly/2nq69sP
- Persediaan Bajet ke Korea untuk musim sejuk : http://bit.ly/2nFgpxA

Untuk hari ketiga Nanie di Korea, pagi Nanie dimulakan dengan breakfast dengan menghadap pemandangan bandar Seoul yang sangat cantik disimbahi sinaran matahari. Sehingga hari ini, Nanie masih lagi terbayang-bayang keindahannya. 



Monday, March 27, 2017

Resepi Mudah: POKKA Macaroni Cheese with Honey Lemon & Biscuit Crumbles

Assalamualaikum semua 

Nanie memang hari ni stay dekat rumah je. Rasanya sebab usia dah meningkatkan, tu pasal duduk rumah tu rasa heaven sangat. So, since duduk rumah jomlah kita masuk dapur kan. Asah bakat memasak sikit. Mana tahu esok dapat jodoh! Eh... hehehehe. Jomlah masak dengan Nanie. Nanie nak share resipi ciptaan sendiri ni. 


Sunday, March 26, 2017

POKKA Minuman Paling Diminati Di Malaysia!

Assalamualaikum semua

Bila Nanie drive balik ke Johor, Nanie mesti singgah kat mana-mana stesyen minyak. Selain daripada isi minyak dan isi Smart Tag, Nanie beli jugak makanan macam jajan dan gula-gula, juga Nanie akan beli minuman sekali terutama kopi yang boleh buat celik mata macam tu. Dan semestinyalah kalau Nanie, pilihan utama adalah kopi dari jenama POKKA! 




 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork