Monday, October 20, 2014

Khas Buat Sabby Prue, Sabrina Tajudin & Wiida Ribbon

Assalamualaikum semua

Pada awalnya Nanie masuk dunia blogger ni, Nanie sorang aje. Takde pernah kenal mana-mana blogger. On that time, Nanie sentiasa yakin kalau kita punya niat baik dan kalau kita sentiasa buat baik pastinya orang-orang yang baik juga Allah berikan pada kita. Dan Alhamdulillah, sepanjang Nanie dalam dunia blogger... belum pernah sekali pun Nanie berdepan dengan sebarang konflik sesama blogger. Nanie syukur sebab semua blogger boleh terima Nanie dengan baik, dan beri layanan yang baik pada Nanie. Begitu juga layanan Nanie pada mereka. Sentiasa Nanie hormat dan jaga adab bersama mereka. 



Mana yang biasa baca blog Nanie atau pernah jumpa Nanie kat mana-mana event memang akan tahu Nanie rapat dengan 3 orang yang memang top of the list dalam hidup Nanie.  Kata orang yang sekepala sangat lah. Yang faham kita luar dalam. Boleh menggila, boleh menangis, boleh ketawa, boleh buat apa pun sama-sama. Pada Nanie mereka bertiga ni buatkan Nanie senang bila bersama. Bila Nanie mintak pandangan atau pendapat mereka sentiasa ada. Syukur sangat semangat, minat dan hala tuju kami hampir sama. Mungkin sebab tu lah kami boleh sekepala. 

Mereka adalah : Sabby Prue, Sabrina Tajudin & Wiida Ribbon

Satu-satunya gambar kami ber empat sama-sama

Nanie tak tahu nak mula dari siapa sebab pada Nanie sayang Nanie pada mereka semua sama rata. Takde kurang takde lebih. Mereka semua adalah antara orang-orang yang banyak berjasa dalam jatuh bangunnya Nanie dalam dunia blogger. Satu per satu hari yang Nanie lalui banyak betul rujukan, nasihat dan kata-kata semangat yang datang dari mereka. Kami bertiga sentiasa bertanya, sentiasa dekat dan sentiasa ada untuk satu sama lain. Tanya ajelah apa sahaja, Insya Allah respon mereka memang menyenangkan hati. Membantu mana yang mampu. Memberi dengan seikhlas hati. 





Pada awal Nanie join Butterfly Project, Nanie jumpa Kak Sabby. Kakak yang Nanie bajet dia baru belasan tahun. Sumpah! Kak Sabby sangat forever-young dan sebab tu lah Nanie kalau jalan dengan dia, kena jalan jauh sikit. Sebab dia tu kecik comel. So orang nampak Nanie yang macam giant! Hahahah. Tapi kau, kecik comel dia... pembuli nombor satu tau. Nanie dengan Sabrina Tajudin dah faham sangat dah kalau naik kereta dengan dia. Membebel pok-pek-pok-pek macam-macam. Walaupun bebel-bebel dia, sebenarnya dia seorang yang sangat prihatin dan kuat semangat. Macam-macam benda yang dia dah lalui dalam hidupnya dan segalanya dia atasi dengan tabah. Tegas dengan pendirian, manja dan selalu beri nasihat pada adik-adik dia ni. Ye lah, dia tahu adik-adik dia ni semua tengah mencari hala tuju hidup kan? Kak Sabby seorang yang peramah dan so stylo. Nanie banyak belajar jadi confidence daripada dia. Beri sokongan yang padu buat Nanie untuk yakin dengan diri sendiri. Jadi penasihat untuk segala aspek dan caring dia... jangan cakapla! 

Kini : Busy for her 'big day' dan juga her Little Bakerina. Nak kek sedap, pergi order dengan Kak Sabby. Sebut nama Nanie 3 kali, nanti dia bagi diskaun. heheheh



SABRINA TAJUDIN @ http://www.sabrinatajudin.com/



Allah! Yang ini kau tak payah cakap lah. Satu kampung dengan Nanie. Orang Johor. Sabrina Tajudin ni masa awal-awal Nanie jumpa dia, Nanie ingatkan dia ni sombong. Nanie dah pernah baca blog dia sebelum jumpa dia lagi. Memang impress dengan kekreatifan dia dan seni yang dia miliki. Sabrina Tajudin lebih dari segalanya! Seorang gadis yang punya hala tuju, motivasi yang tinggi, cita-cita dan masa depan yang sangat cerah. Kuat berusaha dan tak pernah sekali mengalah. Sampai sekarang Nanie masih ingat kami sama-sama pillow talk masa trip ke Langkawi. Baring sebelah-sebelah sambil cerita semua benda. Kami mesra macam adik beradik. Bila Nanie nak tahu pasal segala macam benda, Sab jawab dengan jujur. Kalau dia tahu, tak pernah sekali dia lokek beritahu. Sentiasa menyenangkan semua orang sekeliling dan sangat humble! I miss you, Sab!

Kini : Berada di JB lepas graduate dan busy dengan The Project B! Yes, tak sabar ye Nanie tunggu Project B. Sebab dari awal, memang Sab selalu bercerita dan minta pandangan untuk her project. So, keuntungan bahagi dua ye Sab! hehehe



WIIDA RIBBON @ http://www.wiidaribbon.com/


Budak perempuan paling hot antara ramai-ramai kawan blogger Nanie. Kalau tanya Nanie, sum up Wiida Ribbon in 3 words, she is CHEEKY, LOVABLE & CUTE! Of course lah, si kecik molek Wiida ni untuk Nanie macam adik yang sangatlah manja! Sebagai kakak pada Wiida, ecewah... Nanie sentiasa jaga Wiida. She is plain! Tapi dalam plain-plain dia... ha kau... pecah rekod kot. Menang Maybelline Contest sampai pi New York. Wiida sentiasa jadi perhatian. Tak kira dari budak sampai abang budak, kepada bapak budak. Jalan dengan dia, kita kena get ready dengan mata-mata orang yang memandang dan merenung. Wajah iras-iras Nora Danish dia tu yang buat orang geram. Nanie sendiri kadang rasa nak cubit je dia, sebab comel sangat. Hahahah. Wiida ni pun macam Sab dan Kak Sabby. Selalu buat orang senang bila dengan dia. Membantu semana yang dia mampu dan paling Nanie terharu, mana je Wiida ni pergi... dia sentiasa ada sesuatu untuk Nanie. Dia selalu cakap, Kak Nanie sentiasa ada dalam hati kita tau! Awwww..... so sweet sayang! 

Kini : Baru melancarkan Makeup Crime. Business Online Makeup yang power. Hasil kolaborasi Wiida dan bff nya. Semoga berjaya dan memang Nanie yakin, kepakaran Wiida dalam bidang makeup membawa hasil kepada dirinya! 





Secara jujur, Nanie bersyukur sangat-sangat bila Nanie dipertemukan dengan 3 gadis ini. Semua mereka menerima diri Nanie seadanya. Mereka sentiasa beri keyakinan pada diri Nanie untuk jadi lebih baik dari sehari ke sehari. Apa sahaja yang mereka rasa baik untuk Nanie, mereka akan sokong. Apa yang mereka fikir tidak sesuai, mereka akan beritahu. Nanie dapat rasakan, mereka berkawan dengan Nanie tanpa sebarang 'hidden agenda'. Nanie perlukan kawan yang sebegini. Kawan yang jujur dan ikhlas menerima kekurangan Nanie. Bukannya kawan yang sekadar perlukan Nanie bila diri berada dalam kesusahan. Nanie perlukan teman yang macam ni untuk ada disisi sepanjang jatuh dan bangunnya Nanie. Dan Insya Allah, Nanie cuba jadi yang terbaik untuk mereka juga! 



Kalau Nanie nak cerita setiap satu yang Nanie lalui bersama mereka bertiga rasanya memang makan berhari-hari. Cukup Nanie katakan Nanie rasa terlalu bahagia dan gembira setiap kali Nanie disamping mereka. Dan sungguh, Nanie sentiasa letakkan mereka nombor satu dalam carta hati Nanie sebab insan sebegini yang buat Nanie lebih bermotivasi dan terinspirasi! 





Terima kasih Kak Sabby, Sab & Wiida untuk segala kebaikan yang anda semua berikan! Nanie tak dapat janji untuk jadi yang baik, tapi Nanie yakin yang Allah temukan kita untuk satu kebaikan! 

 *touching tak? heheheh* 





Friday, October 17, 2014

The Picnic Table : Impian Buka Cafe Menjadi Realiti!

Assalamualaikum semua

Seawal 2012 lagi, Nanie dah pernah tulis satu entry untuk miliki sebuah cafe (KLIK SINI). Masa tu memang Nanie tak pernah sangka dan tak pernah fikir macam mana cara nak bukak cafe sendiri. Cuma masa tu Nanie jatuh cinta dan terbayang untuk mendekorasi sendiri sebuah cafe yang cosy, selesa dan sangat friendly-user. Walaupun makin lama, nampak gaya keadaan seolah tidak mengizinkan... tapi jauh di sudut hati Nanie memang pasang impian besar untuk ada sebuah cafe sendiri. 

Dan akhirnya... tanpa diduga, tanpa disangka, dan tanpa Nanie bayangkan sendiri. Impian itu menjadi kenyataan tak lama lagi. Alhamdulillah di tahun 2014, sebuah cafe bakal menjadi realiti. 

Tinggal masuk furniture dan deko, lepas tu siap! 


The Picnic Table by Simply Sandwiches menjadi antara projek besar dan projek yang tak pernah Nanie duga. To be honest walaupun Nanie bukanlah pemiliknya, mahupun Nanie bukanlah orang yang bertungkus lumus menjadikan ianya sebuah realiti... tetapi menjadi sebahagian daripada keluarga Simply Sandwiches membuatkan semangat Nanie untuk miliki sebuah cafe membara kembali. Dan Simply Sandwiches menjadi satu inspirasi. Mana tahu, daripada belajar uruskan cafe ni, satu hari nanti Nanie boleh bukak cafe sendiri? Kan bagus tu? heheheh... 



Alhamdulillah. Allah itu Maha Mengetahui apa yang terbaik buat setiap hamba-Nya. Perkenalan Nanie dengan CEO Simply Sandwiches kira-kira dua tahun lepas  melalui entry ini (KLIK SINI)  menjadi titik permulaan segala-galanya. Nanie lihat sendiri bagaimana mereka melangkah lebih jauh menjadikan Simply Sandwiches sebagai satu label yang dikenali ramai. Melihat sendiri bagaimana mereka mengurus dan menapak melebarkan sayap menjadi sesuatu yang "MUST TRY" dan Alhamdulillah sekali lagi, sebuah cafe dengan label "The Picnic Table" menjadi realiti di akhir Oktober ini. 

Inspiration kami...

Berkonsepkan "indoor picnic", The Picnic Table membawakan kelainan kepada anda. Sebuah cafe yang bakal memberikan anda pengalaman 'picnic' sebenar dengan menghidangkan makanan yang 100% berkhasiat dan pastinya lazat. Even, Nanie sendiri tak sabar nak tengok orang lepak dan picnic dalam cafe tu! 

Cool kan lepak macam ni? Nak baring pun boleh... hehehe

Insya Allah end of October, The Picnic Table bakal dilancarkan. Sebagai sebahagian daripada team Simply Sandwiches, Nanie alu-alukan sangat kehadiran korang ke The Picnic Table ni. Dari semasa ke semasa, Nanie akan update lagi mengenai The Picnic Table. Nanie akan cerita mengenai menu mereka, dekorasi dalaman dan mungkin promosi yang ada! Ha... tunggu ok! Dan... doakan moga Nanie berjaya uruskan projek mega ni dengan jayanya! Woohooooo ;) 


Lokasi : Berhampiran Encorp Strand Mall, Kota Damansara.  *tak jauh dari butik Ash&Annas, The Vendeur Festival, Farah Iskandar, Neng Guelis dan lain-lain. 




 

Blog Coklateyes [Beauty | Food | Lifestyle] Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork