Wednesday, October 1, 2014

September Journey Wrap Up!

Assalamualaikum semua

Lama betul rasanya tak update mengenai diri sendiri kat blog sendiri ni. Hahaha. Harapnya tak bosan lah kalau Nanie update mengenai diri sendiri kat Blog Coklateyes ni kan? Sebenarnya kalau nak diikut banyak sangat benda yang Nanie kena buat. Kadang macam tak menang tangan jugak lah. Tapi Alhamdulillah, memang dah beberapa tahun ni Nanie cuba untuk amalkan guna organizer dan planner. Memang menjadi jugaklah. Nampak semuanya teratur dan takde benda yang miss atau terlepas pandang. 

Banyak membantu planner ni. Diam tak diam dah bulan 10! 
Sebagai blogger, rasanya planner atau organizer ni memang sangat-sangat membantu. Sebabnya ada entry yang kita kena kejar dateline, ada jugak media social yang kena publish mengikut tarikh tertentu jadi kalau tak follow memang kelam kabut jugaklah. Bila ada planner, disiplin juga penting. Barulah semuanya smooth!

Lagi nak update apa? Oh baru ni, tiga orang kawan Nanie selamat mendirikan rumah tangga. Alhamdulillah, memang seronoklah Nanie bila nampak kawan sendiri atas pelamin kan. And, yes readers... please  jangan tanya bila pulak masa Nanie. Takde jawapan lagi untuk itu... hehehehe

Suka chalk board Suhaila ni. Vintage theme sangat kau Ella Lalaa... hehehe

BFF zaman hingusan, si Suhaila dah kawen. Tak lama lagi dapat baby... yeay!
Ni pulak kawan masa form 6, Azlan Zainuddin. Isteri dia orang Terengganu. 

Lan cakap "Fateen, rugi kawen lambat! Kawen awessssssssssommmeee!"
*sabarlah wahai hati. Lan memang nak kena ni! heheheh*

Tak cukup dengan sekadar wedding di Kluang, Nanie ke Kuala Terengganu. Salah seorang kawan baik Nanie dalam dunia blogger iaitu Aidazura melangsungkan perkahwinan. Pergh, first time tau travel naik bas jauh. Selalunya balik Johor dalam 3 jam je. Kali ni lebih 7 jam kena mengharung duduk dalam bas. Memang lenguh kaki, kebas punggung semua lah. Tidur-bangun-tidur-bangun pun tak sampai lagi. 

Aidazura & Suami, Anif. Sepadan. Dua-dua pemalu, dua-dua sopan. 

Mujurlah ada peneman-peneman setia yang turut sama jadi bridemaids Aida hari tu. Nanie ke Kuala Terengganu dengan dua orang teman blogger lagi iaitu Wiida Ribbon yang memang semua orang cakap dia ala-ala Nora Danish, dan juga Liana Lunia atau Yiying, seorang Ratu Twitter yang typo! Hehehe. 

Jantung hati sepanjang journey ke Terengganu, Wiida & Yiying
Hahahah. Kami bila dah jumpa memang macam ni. Tak ingat dunia sikit. 

Walaupun perjalanan ke Terengganu ambil masa yang sangat lama, tapi pada Nanie memang berbaloi lah ke sana. Terengganu memang antara negeri favourite Nanie. Sebab ada banyak tempat menarik, banyak makanan, banyak benda boleh shopping dan banyak lelaki tampan! *ehhhhh tiber....hahahah* 

Area jalan Kampung Cina
ni Nanie shoot kat kedai Pok Nong aje
Disebabkan masa yang singkat, tak berapa banyak sangat tempat yang kami pergi. Sekadar pergi Pasar Payang, jalan-jalan sekitar bandar dan cari makanan sedap macam Nasi Dagang, Keropok Lekor dan Celup Tepung Pok Nong. Memang terbaik semua makanan Terengganu ni. Their signature lah kan... 

Terliur tak? Gebu sehh sotong dia. Udang meringkuk gembira! 

Fuh... part makan seafood celup tepung kat Pok Nong paling win! Beratur je dekat setengah jam. Makan memang puas habis lah. Dah lah besar, fresh pulak tu! Yiying dengan Wiida lah paling gumbira. Sebab diorang memang dah target nak makan kat situ. 4 orang makan, habis RM 80. Cukup puas hati! Memang sapa datang Terengganu tak pergi ke Pok Nong, memang lah ruuuuuugiiiiiiiiiii!

Awal bulan datang Terengganu jumpa blogger Farisha & Nabiela. Thank you so much adik! 
Masa awal bulan September lepas, Nanie pernah ke Terengganu juga sebab hantar adik masuk UMT. Waktu tu, Nanie drive kereta. Mujur kat sana jumpa teman blogger, Farisya. Dia ada bawak Nanie pusing-pusing dan tunjuk tempat menarik kat sekitar Kuala Terengganu. Cuma untuk kali kedua yang Nanie datang, dia ada di KL. Tak dapatlah jumpa dia! 

Singgah Pantai Kemasek, sebelum balik ke KL 

So, second time bersama Wiida dan Yiying, sedikit sebanyak Nanie boleh suggest lah tempat-tempat menarik kat area situ. Kalau nak mengharapkan pengantin, kesian pulak mereka. Ye lah nak uruskan banyak benda kan. Jadi kami gamble aje. Guna waze, guna tradisional tanya orang tempatan dan terjah saje! 

Gambar paling cantik bagi Nanie di Kampung Cina

Shopping time
Awal bulan September beli, masa wedding di Kluang dah siap bajunya. Lawa & murah!
Kalau nak diikutkan banyak lagi yang Nanie nak explore Terengganu ni. Dengar cerita, steamboat Pulau Duyung pun sedap kan? Insya Allah Nanie akan ke Terengganu lagi. Jalan-jalan release tension kan? Untuk wedding pulak, Insya Allah akhir tahun ni salah sorang kawan baik blogger Nanie juga bakal menamatkan zaman bujangnya. Siapa? Cuba teka? Nanie bagi hint sikit ye, she is a beauty blogger and love to bake! Cepat teka-cepat teka! Masa wedding dia, Nanie sibuk jugak. Nanie jadi.... emmm jadi apa ye? Heheh. 

Sekian, September Wrap Up Nanie. Memang penat berjalan sana-sini, uruskan itu ini tapi Alhamdulillah semua selamat dan dipermudahkan. Anyone else yang nak kahwin? Meh jemput Nanie. Mana tau ada kesempatan boleh Nanie datang... 

Nak tengok banyak lagi gambar Nanie --- jemput follow Instagram : 






Tuesday, September 30, 2014

Collection Cosmetics: Campus Roadshow & Look Book Contest Bermula!

Assalamualaikum semua

sumber gambar: www.smallnhot.com

Perempuan mana yang tak suka make up? Nanie pun sama. Memang suka make-up stuff dan sangat suka nak attend make over session. Make over session sebenarnya secara tak langsung dapat berikan banyak tips dan tunjuk ajar dalam menaikkan seri dan personaliti diri kita. Ha, barulah confidence kan. 

sumber gambar : Ashley Yeen
Berita baik dari Collection Cosmetics Malaysia! Mana taknya, untuk pengetahuan Collection Cosmetics Malaysia akan mengadakan satu roadshow di beberapa buah IPTA yang terpilih. Roadshow ni bukan sekadar terbuka untuk student, malahan orang luar pun boleh turut sama memeriahkan roadshow ni! Pelbagai aktiviti dan goodies turut disediakan tau! Haih seronok ni dengar. Mesti tak sabar kan nak tahu tarikh-tarikhnya. 



Selain itu, tujuan roadshow ini diadakan adalah bagi memperkenalkan kepada umum mengenai satu contest terkini daripada Collection Cosmetics iaitu COLLECTION LOOK BOOK CONTEST ---- (KLIK SINI)


Contest ni sangat sesuai bagi mereka yang pandai dan suka bermake up. Mudah je, apa yang korang perlu buat adalah hantar gambar #ootd dan #fotd korang menerusi aplikasi Facebook Collection Look Book mengikut tema make up yang diberikan setiap minggu. Gambar yang paling menarik dan paling ngam dengan tema pada minggu tersebut akan dipilih sebagai pemenang dan boleh bawak balik hadiah-hadiah yang sangat menarik!
                                                                                                                                                                             Photo: Addicted to Candy Crush?

Then you might stand a chance to WIN awesome prizes in the Collection LookBook contest coz Candy Crush is the look of this week! Bring out your inner makeup artist and fashion stylist, and help inspire Nelydia with your look in fun, bright colours!

Participate here: http://on.fb.me/1B9r8MR

Antara aktiviti yang disediakan : 
  • Make over dari make up artist kepada para peserta roadshow
  • Boleh try out dan bermain-main dengan produk Collection Cosmetics
  • Consultation bersama make up artist untuk mengetahui tips dan kesesuaian warna mengikut tona kulit anda
  • Boleh hantarkan Look Book entry anda untuk Contest Collection Look Book 
  • Goodies Bag menarik untuk mereka yang hantar entry Look Book  on the spot

Hamboi, Nanie dengar pun dah seronok semacam je. Rasanya memang patut semua girls student dan orang ramai ambil peluang keemasan ni untuk dapatkan seberapa banyak tips dan cuba kosmetik dari Collection ni. Oh, untuk pengetahuan harganya juga sangat berpatutan. Nanie sendiri pun memang guna dan ada koleksi beberapa produk hot mereka seperti Cream Puff Matte Finish Lip Cream, Shimmer Shades dan Lasting Perfection Concealer. 

koleksi Collection Cosmetics Nanie
sumber gambar : AverageAngeline.com
  

 

  

Jadi cepat rebut peluang keemaasan ni dan join roadshow serta Contest Collection Look Book. Mana tahu anda antara yang bertuah? Serlahkan keyakinan anda dan tampil cantik dengan Collection Cosmetics. "Own It, Work It, Love It!". Untuk maklumat lanjut, klik link di bawah : 

Facebook :

Website :

Instagram :
#CollectionLookBook   #CollectionMY 

App Look Book :




 

Blog Coklateyes [Beauty | Food | Lifestyle] Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork