Tuesday, February 17, 2015

Review Bene Premium Rougeria & Bluria

Assalamualaikum semua

Mana-mana yang follow Instagram Nanie (@innanieariffin) mesti tau, dua minggu lepas Nanie dan keluarga holiday ke Pantai Timur. Dah alang-alang nak hantar adik kat UMT, Nanie and keluarga decide untuk ke Kelantan dan Terengganu. Alhamdulillah Nanie diberik kekuatan untuk memandu ke Pantai Timur. Walaupun memang lah jauh perjalanannya kau! Sepanjang Nanie di Pantai Timur, Nanie dah pilih home stay yang siap dengan kolam renang. Kami adik beradik ni jenis suka main air. Macam budak kecik kan? Hahahah. Tapi kami pilih yang ada private pool lah. Baru tak segan nak mandi kan? Nak kuak lentang, kuak kupu-kupu semua boleh. 


Tapi...seperkara yang Nanie perasan, bila Nanie mandi kolam tu... rambut Nanie jadi agak sedikit kasar dan keras. Mungkin kesan klorin agaknya. Mujur Nanie bawak syampu kegemaran Nanie masa holiday tu. Nanie rasa syukur sangat diperkenalkan dengan Bene Premium Bluria & Bene Premium Rougeria. Memang sangat membantu!


Rimas rasanya bila rambut kasar. Susah nak diurus. Nak sikat susah, nak ikat susah. Rasa tak selesa kan. Jadi, Nanie decide lepas je mandi swimming pool terus Nanie akan cuci dan basuh rambut Nanie dengan Bene Premium Rougeria. Yang warna pink tu memang berfungsi untuk melembutkan mencantikkan rambut kita. 

BENE PREMIUM ROUGERIA


Bene Premium Rougeria dikhususkan bagi mereka yang mencari penyelesaian bagi masalah rambut. Didatangkan dalam 4 jenis range product iaitu : 

1. Bene Premium Rougeria Delicious Repair Shampoo 
2. Bene Premium Rougeria Delicious Repair Treatment 
3. Bene Premium Rougeria Delicious Repair Hair Mask 
4. Bene Premium Rougeria Delicious Repair Hair Oil 

Keempat-empat produk mereka melengkapkan penjagaan rambut Nanie. Dari luar sampai ke dalam. Dengan hair masknya, dengan hair oil sekali. Ianya cukup untuk menyegar dan menyihatkan rambut kita secara menyeluruh. 


Pengalaman Nanie sendiri yang dah pakai hampir sebulan ni, Nanie perasan yang rambut Nanie semakin kurang berminyak. Masalah rambut kering dan berbuah juga semakin tiada. Bila kurang minyak, maka kelemumur juga tidak terhasil. Paling Nanie suka adalah Hair Oilnya. Hair oilnya menjadikan rambut Nanie sangat lembut dan bertahan lama kelembutannya tu. Selain tu, baunya juga segar dan membuatkan Nanie suka belai rambut sendiri. Heheheh! Bila Nanie dah jatuh cinta dengan Bene Premium Rougeria ni, memang Nanie tak pandang yang lain dah...


Khasiat epal yang digunakan dalam Bene Premium Rougeria menjadikan rambut Nanie semakin sihat hari demi hari. Ekstrak epal yang kaya dengan vitamin mampu menjadikan rambut bebas kelemumur dan semakin sihat bersinar. Malahan ekstrak apple ini juga telah diyakini sebagai salah satu conditioner terbaik untuk kesihatan rambut. 

BENE PREMIUM BLURIA 


Bagi Bene Premium Bluria pula, Nanie akan gunakan seminggu sekali. Ini kerana untuk range yang ini mereka memfokuskan kepada yang mempunyai masalah kulit kepala. Sebab tu, semasa Nanie menghadiri pelancaran produk ni, mereka mengajar Nanie bagaimana untuk mengenal pasti jenis kulit kepala kita. Bila kita tau masalah kulit kepala kita, sama ada jenis berminyak atau sebaliknya, maka lebih mudah untuk kita memilih syampu mana yang sesuai dengan kita. 

Seperti Nanie, Nanie tak punya masalah kulit kepala. Cuma sekali sekala je rasa gatal. Mungkin disebabkan pemakaian tudung yang lama kan? Tapi Alhamdulillah, kulit kepala Nanie jenis yang sihat dan tidak bermasalah. Namun, kalau hari ni tak bermasalah, tak kan lah kita tak nak jaga kan? Kena jaga dari sekarang supaya kekal sihat. 


Bagi perempuan bertudung macam Nanie, masalah kulit kepala yang biasanya menyerang adalah pembentukan kelemumur. Sebab itu, Bene Premium Bluria menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti ekstrak papaya, kiwi dan avocado. Kesemua sayuran hijau ini mempunyai enzim yang bagus untuk kesihatan kulit kepala kita. 


Sama seperti tadi Bene Premium Bluria juga ada 4 range penjagaan kulit kepala iaitu : 

1. Bene Premium Bluria Delicious SPA Shampoo 
2. Bene Premium Bluria Delicious SPA Treatment 
3. Bene Premium Bluria Delicious Spa Hair Mask 
4. Bene Premium Bluria Delicious Spa Night Care 

Of course lah, ada yang Nanie suka iaitu Bene Premium Bluria Spa Night Care ni. Nanie memang pakai sebelum Nanie tidur. Dengan bauan Bluria Rose yang sangatlah sedap dan lembut, ia juga menjadikan rambut Nanie bertahan lembut. Bila bangun pagi, kita mandi terus boleh rasa rambut kita lembut bak sutera. Iyer, Nanie mandi pagi tu ralit main rambut sebab fungsi Spa Night Care ni mengembalikan struktur rambut kita secara semulajadi. 



Secara keseluruhannya, Nanie memang suka dengan produk Bene Premium ni. Dua-dua memberikan kebaikan dan kesihatan kepada rambut Nanie. Dengan harga yang berpatutan di tambah pula dengan ciri silikon-free membuatkan Bene Premium antara syampu rambut yang memang Nanie suka. Nanie cadangkan sekiranya korang ada masalah rambut, cubalah dapatkan Bene Premium ni. Mesti korang suka! Masalah rambut hilang, keyakinan pun datang!

Maklumat lanjut boleh klik link-link berikut : 


KLIK SINI untuk tahu dimana nak dapatkan Bene Premium Bluria @ Bene Premium Rougeria ini! 




Monday, February 9, 2015

Pelancaran Bene Premium Rougeria & Bene Premium Bluria Syampu Bebas Silikon Terbaik Dari Jepun!

Assalamualaikum semua

Fuhyoh! Lama gila Nanie tak bukak blog. Hampun-hampun-hampun. Memang kebelakangan ni schedule Nanie tak berapa nak cun. Balik je kerja terus terbongkang. Weekend pulak ada urusan lain. Haih... kadang tu, nak bermanja dengan diri sendiri pun tak sempat. Hehehe. Mengada! Eh, tapi yang ni Nanie nak share something. Pasal penjagaan rambut. Dalam sibuk-sibuk Nanie tu, bab rambut Nanie memang utamakan. Suka sangat bila mandi syampu and belai-belai rambut. Fefeling je kan time mandi. Tapi... korang tahu tak yang syampu biasa mempunyai kandungan silikon dalamnya?  

Apa fungsi silikon? Silikon dalam syampu berfungsi untuk melembutkan rambut kita. Silikon yang digunakan dalam syampu terbahagi dua iaitu Water Soluble Silicone, dan Non-Soluble Silicone. Silikon yang jenis Non-Soluble yang kerap digunakan dalam syampu biasa dan menutup kulit kepala kita dengan bahan kimia. Perkara ini secara tak langsung boleh menyebabkan lebih banyak masalah kulit kepala dan keguguran rambut. 


Oleh itu, mari Nanie perkenalkan satu jenama syampu terkenal dari Jepun iaitu Bene Premium Bluria & Rougeria yang BEBAS SILIKON serta boleh memberikan KESEGARAN BERPANJANGAN serta MEMBAIKPULIH KULIT KEPALA & RAMBUT kita! 


Beberapa minggu lepas, Nanie berkesempatan untuk menghadiri majlis pelancaran Bene Premium Bluria dan Bene Premium Rougeria ni bertempat di Zebra Square. Brand ini baru sahaja dilancarkan di Malaysia dan Butterfly Malaysia telah dijemput secara eksklusif untuk menyaksikan majlis pelancarannya. 


Produk Bene Premium Bluria diciptakan untuk mereka yang mengalami masalah kulit kepala. Sesetengah dari kita salah dalam pemilihan syampu kerana kita tidak tahu jenis kulit kepala kita. Ada orang yang jenis oily scalp, ada yang dried scalp. Jadi Bene Premium Bluria menyihatkan kulit kepala serta menyeimbangkan minyak untuk kulit kepala kita dan paling penting ia BEBAS SILIKON! Kandungan untuk Bene Premium Bluria juga adalah dari bahan semulajadi seperti ektrak betik, avocado dan kiwi yang mana telah terbukti berkesan dalam penjagaan kesihatan kulit kepala. 




























Bagi mereka yang mempunyai masalah rambut yang serius, korang perlu perbaiki masalah kulit kepala terlebih dahulu. Rambut yang sihat berasal dari kulit kepala yang sihat kerana penghasilan minyak yang terkawal mampu menjadikan rambut tampak segar dan glowing dengan cantik!

Sekiranya anda tiada masalah kulit kepala, namun mempunyai masalah rambut seperti rambut bercabang, rambut kering dan sebagainya, pakar penjagaan rambut MoltoBene menyarankan untuk anda menggunakan Bene Premium Rougeria yang bewarna pink ni. Macam Nanie sendiri, sekarang ni Nanie gunakan Bene Premium Rougeria. Memang best! Rambut memang jadi lembut dan kelembutannya tahan lebih lama. Walaupun tiada silikon, namun dari hasil penggunaan khasiat seperti apple, carrot dan tomato, ia menjadika rambut kita dibaikpulih secara semulajadi! 


Semasa majlis pelancaran tu, selain daripada pengenalan mengenai produk Bene Premium Rougeria dan Bene Premium Bluria ni, kami juga diberikan pelbagai tips dan trick dalam penjagaan serta dandanan rambut. Walaupun Nanie bertudung, tapi sapa kata tak boleh nak main dandan rambut? Hehehe. Ada masa gatal jugak tangan ni buat itu ini pada rambut! 




Bagi mereka yang nak cuba dan nak dapatkan Bene Premium Rougeria dan Bene Premium Bluria, kedua-dua range ini yang mengandungi syampu, perapi, hair mask dan hair oil ni boleh didapati di mana-mana cawangan Watson seluruh Malaysia. Untuk harga pula, pada Nanie adalah berpatutan dan details seperti berikut : 



Bené Premium Rougeria Range & Price List: 
Bene Premium Rougeria Delicious Repair Shampoo 530ml  RM43.90
Bene Premium Rougeria Delicious Repair Treatment 530ml  RM43.90
Bene Premium Rougeria Delicious Repair Hair Mask 210g  RM43.90
Bene Premium Rougeria Delicious Repair Hair Oil 40ml  RM43.90


Bené Premium Bluria Range & Price List: 
Bene Premium Bluria Delicious SPA Shampoo 530ml    RM43.90
Bene Premium Bluria Delicious SPA Treatment 530ml  RM43.90
Bene Premium Bluria Delicious Spa Hair Mask 210g      RM43.90
Bene Premium Bluria Delicious Spa Night Care Milk 115ml    RM43.90

=======================================================================

Maklumat lanjut boleh klik link-link berikut : 





 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork