Wednesday, May 20, 2015

Dior Beauty Boutique @ Mid Valley Kini Dibuka!

Assalamualaikum semua 

Seingat Nanie, seawal pertengahan April lagi Nanie dah perasan yang butik kecantikan jenama terkenal Dior telah mula beroperasi di Mid Valley. Waktu Nanie lalu tu, Nanie pandang je. Tak berani lagi nak masuk. Dalam hati penuh berharap, moga-moga ada rezeki nak dapatkan koleksi make up Dior.

Alhamdulillah, dengan gembiranya minggu lepas Nanie berkesempatan dijemput menghadiri Majlis Pelancaran Butik Dior di Mid Valley. Butik yang penuh dengan suasana elegan, kemasan yang cantik dan dah semestinyalah koleksi Dior yang menggiurkan!

First time Nanie buat Kurung Moden. ehhh tapi Nanie selamba je pakai baju kurung pergi event kan.
Tak salah kan? Ok kan. hehehehe. 



Majlis yang meriah dan eksklusif ni turut dihadiri selebriti terkenal seperti Dynas Moktar, Anzalna Nasir, Ning Baizura dan Carey Ng serta beberapa make up artist terkenal seperti Tiar Zainal, Najeeb Azami dan ramai lagi.

IMG_9731
Sumber gambar :Glam.my


Semasa perasmian, Pengarah Urusan Serantau Christian Dior Parfums, Oliver Dubos turut hadir dan merasmikan pembukaan butik Dior ni.





Bila masuk Butik Dior tu, Nanie sendiri rambang mata. Aduh, memang banyak betul koleksi makeup dan beauty care Dior ni. Dari lipstick, blusher, foundation, brushes, lip gloss semuanya adalah. Dan dalam banyak-banyak yang sangat-sangat mencuri perhatian Nanie dah semestinya perfume!!!












Dalam banyak-banyak perfume, Nanie memang dah lama sangat target nak dapatkan perfume J'adore dari Dior ni. Memang Nanie tahu, perfume ni bau sangat wangi, sangat lembut dan match my personality! Gitu... heheheh.


Dekat Sephora pun Nanie tengok perfume ni menduduki tempat pertama untuk Top Selling Perfume tahun 2014-2015. Huiiish, kalau dah di Sephora pun menang carta memang sah lah perfume J'adore ni sedap baunya kan. Jadi bila Nanie di Butik Dior ni, Nanie tak lepaskan peluang nak cuba satu-satu perfume J'adore ni!

How I wish, kat rumah ada perfume banyak macam ni! Heaven!!!

Koleksi yang menjadikan Nanie tak keruan sekejap! :)



Miss Dior ni pun sedap baunya! Lembut & Floral

Bagi penggemar skincare pula, di Boutique Dior ni turut menawarkan servis perkhidmatan Beauty Expert yang mana di sana anda boleh berjumpa dengan Beauty Expert mereka dan menyesuaikan skincare yang bertepatan dengan jenis kulit anda. 



AMBIL PELUANG


Sebagai blogger, Nanie rasa ini satu peluang yang sangat bermakna buat Nanie. Bukan mudah untuk dijemput bekerjasama dengan jenama-jenama terkenal antarabangsa ni. Pada Nanie yang memang mula dari bawah, I am really happy for this. Bila dah dapat peluang macam ni, seharusnyalah Nanie cuba semua produk mereka. Nanie cuba perfume, skincare, lipstick... rasa nak beli je satu-satu! Heheheh!


MEET THE GIRLS 

Bila pergi event, benda paling seronok of course lah jumpa kawan-kawan kan. Lagi-lagi jumpa my beloved kakak ni. Aduhaaaiiiii "makin berseri" kan kak Sabby sekarang. Nanie tak nak pecah rahsia, tunggu Kak Sabby bagitau sendiri. Tapi Nanie happy tengok 'perkembangan' Kak Sabby sekarang. Comel. Hehehehe.




Dan Akhirnyaa..... Yeaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyy!!!! 



Melonjak gembira lah Nanie bila impian menjadi kenyataan. Thank you so much Dior for this gift. I am super duper happy! Balik tu, dua tiga kali belek. Punyalah sayang nak pakai. Dua-dua colour memang cun. Nanie memang tunggu masa sesuai je ni bila nak guna. Nanie sambar Diorific - Diorama 001 dan Rouge Dior 775. Nanti Nanie dah guna Nanie reveal and review ye. Boleh? Mesti korang tak sabar kan. Muahahahah....

So, buat korang yang nak tengok-tengok atau maybe nak beli sendiri koleksi makeup, perfume mahupun skincare Dior, boleh terus ke boutique mereka : 


Dior Beauty Boutique @ Mid Valley 

G-007, Mid Valley Megamall
Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur 
(berhadapan Superdry & Kiehl's) 



Tuesday, May 12, 2015

Mother's Day Miracle Night : Tak Sabar Nak Dengar Nyanyian Live Dato' Siti Nurhaliza!

Assalamualaikum semua

Salah satu impian Nanie lah kalau boleh seumur hidup tu sekali nak tengok konsert Live dari artis-artis terkenal macam Jamal Abdillah, Celine Dion & Siti Nurhaliza. Mereka-mereka ni bukan sekadar punya suara yang bagus tapi bila buat konsert selalu ketengahkan kelainan dan boleh bawak macam-macam lagu.


Alhamdulillah, baru-baru ni Nanie telah terpilih antara 10 blogger yang akan menyertai Persembahan Mother's Day Miracle Night with Dato' Siti Nurhaliza yang bakal berlangsung 15 Mei ni di Dewan Kristal, Pusat Konvensyen TM Bangsar. 



Aduhai memang rasa bertuah sangat sebab diberi peluang macam ni. Ye lah kalau nak pergi konsert atau persembahan Datuk Siti ni, tiketnya mesti mahal. Persembahan Mother's Day Miracle Night ni adalah anjuran OMGFest Ventures dan mendapat tajaan dari syarikat kosmetik Nouvelles Visages.

Dengarnya, dalam persembahan tersebut Dato' Siti juga akan berkongsi kepakaran memasak beliau bersama dengan peminat bertuah. Kalau nak tahu, Datuk Siti memang suka masak & makan. Heheheh. Dan Nanie sendiri pernah tengok video Dato K mengakuinya sempena birthday Dato' Siti Januari lepas. Hehehe.



Bila ke persembahan Dato' Siti nanti, Nanie harap beliau menyanyikan lagu-lagu forever favourite beliau. Kalau yang sekarang ni, Nanie paling suka lagu dute Datuk Siti bersama Cakra Khan - Seluruh Cinta dan lagu Terbaik Bagimu. Nanie juga tak dapat bayangkan macam mana lah lunak suara Datuk Siti secara live nanti. Dalam radio dengar pun dah naik bulu roma apatah lagi kalau dengar live kan. Mesti lunak - lemak habis! 

Serious, memang Nanie tak sabar nak tunggu persembahan malam tu. Selain Dato' Siti, antara yang buat persembahan adalah Nabil & Angah Raja Lawak. Lagi pecah perut tu! Hehehee. Ohh, sebelum terlupa ni ada sedikit update mengenai table yang dijual malam tu. Mana tahu korang nak raikan Hari Ibu bersama mak korang kan.



Charity Dinner Mother's Day Miracle Night with Dato Siti Nurhaliza

Date : Friday, 15th May 2015
Venue : Kristal Hall TM Convention
             Centre,Menara TM Bangsar
Time : 8PM - 10PM

SPECIAL PRICE ONLY NOW!!
Tier 1: RM8990/table or RM899/person
           (Normal price : RM 9990/table)
ONLY LEFT 2 TABLES
Tier 2 : RM7200/table or RM720/person
           (Normal price : RM 7990/table)
ONLY LEFT 3 TABLES
Tier 3 : RM5400/table or RM540/person
            (Normal price RM 5990/table)
ONLY LEFT 8 TABLES

**FULL TAX DEDUCTION FOR PERSONAL/COMPANY TAX)**


Kalau ada yang berminat nak beli tiket boleh hubungi :



Telefon : 
01126261656 / 0192796275
Email :
booking@omgfest.my

Tempahan onlline :
www.redtix.airasia.com

Instagram:
 @omgfest2014



Nanti Nanie update lepas event tu ye. Mesti ramai peminat Dato' Siti kan? Hehehe  :)


Monday, May 11, 2015

TIPS ELAK TERTIPU JUAL BELI ONLINE

Assalamualaikum semua

Allahuakbar. Memang kesian habis bila Nanie baca berita ni. Bayangkanlah duit yang dikumpul, senang-senang je orang bawak lari macam tu. Kalau Nanie pun Nanie menangis air mata darah. Tapi tu lah benda dah jadi kan... tak boleh buat apa pun.



Itulah yang Nanie paling takut dalam berurusan secara online ni. Macam-macam jenis manusia di luar sana. Macam-macam kepala dan tipu muslihat. Ada je yang nak dibuatnya untuk dapat duit cara mudah. 


PENGALAMAN DEPAN MATA

Pengalaman Nanie sendiri, kawan Nanie pernah kena tipu beli online. Masa tu tengah sibuk dengan Blackberry. Dia pun beli lah satu, guna Mudah.my. Si penjual beritahu dirinya seorang cikgu di sebuah sekolah di Kuantan. Siap offer lagi, kalau nak COD pun boleh.  Time tu harga yang ditawarkan agak murah berbanding harga pasaran. Ada diskaun lagi. Pada mulanya kawan Nanie ragu-ragu jugak, tapi bila si "Cikgu" ni kata, kalau tak percaya boleh jumpa dia di sekolahnya. Memandangkan KL-Kuantan makan 2 jam jugak,  kawan Nanie yang excited dan tak sabar ni, terus menerus bank-in pada dia petang tu. Time tu tak rasa lagi kena tipu ke apa. Sebab hari minggu kan. Dia janji akan post pada Isnin pagi. Sabar kawan Nanie tunggu. Lepas dicongak, kalau pos Isnin... paling-paling Rabu atau Khamis mesti dah sampai. 

Tup-tup.... sampai Jumaat tak dapat lagi. Hati kawan Nanie mula rasa tak sedap. Dia mesej cikgu tu mulalah sesi alasan-alasan bodoh. Battery kong lah... Handphone masuk air lah... macam-macam. 

Last-last sampai 2 minggu tak sampai. Cuba call, dah tak berjawab. Mesej tak balas. Last-last teringat yang dia cakap, dia cikgu di sebuah sekolah. Google nombor telefon sekolah dan call untuk tanya kebenaran. Sebagaimana yang dijangka.... sahlah CIKGU tu menipu!!! Takde pun cikgu nama sekian di sekolah itu! Auccch menangislah kawan Nanie di bucu katil mengenang duitnya RM 800 melayang! 

FOBIA 

Sejak dari tu lah Nanie sendiri fobia berurusan secara online. Risiko tinggi. Kadang, orang tak tipu... pihak pengeposan pulak bermasalah. Kadang semua ok, barang tak ok, rosak, barang tiruan dan macam-macam lagi. Semua serba serbi tak betul dan tak seperti dalam gambar. 

Gambar tu kan orang boleh google. Entah gambar sapa je yang diambilnya dan cakap, barang yang dijual seperti ini. Tipu! 

Antara beberapa tips yang Nanie boleh kongsi kalau nak berurusniaga secara online : 

1. Jangan mudah terpedaya dengan HARGA MURAH/DISKAUN/OFFER yang ditawarkan. Apatah lagi jika beza harga dengan harga pasaran sangat tinggi. Its like, crazy lah jual harga murah macam ni. Makin crazy murah harga yang ditawarkan, makin tinggi risikonya ye! 

2. Sekiranya melibatkan barangan gadjet, ada baiknya COD. Sebab dengan gunakan MATA KEPALA sendiri, SENTUH, PEGANG, LIHAT, BELEK dapat tentukan keaslian sesuatu gadjet dan sejauh mana condition gadget tersebut. Jangan mudah tertipu dengan "TIP TOP CONDITION", "CONDITION COMEL MACAM EMMA MAEMBONG". Ahhhh tipu!

3. JANGAN CEPAT SANGAT NAK BANK-IN. Perhatikan sikap dan gaya penjual. Cuba main tarik tali dulu. Contoh, "Sis saya bank-in pukul 2 ni ye!" Tapi korang jangan bank-in pukul 2 tu. Korang tengok, adakah selepas pukul 2 tu dia terus push korang... "Dik dah bank-in?" "Awak janji pukul 2, bila nak bank-in ye? Kalau tak saya jual pada orang lain. Ramai yang nak ni!". Berwaspada. Dari situ kita tahu yang dia sangat memerlukan duit sampai push orang dan cuba buat ugutan. Potensi penipuan besar! 

4. CUBA SELIDIK LATAR BELAKANG. Dapatkan seberapa banyak maklumat diri @ perniagaan penjual. Google, facebook, dan cuba call atau email ke. Tengok bagaimana ia beraksi. Sebab orang menipu ni mesti ada benda yang dia kantoi!

5. CARI @ TANYA DIRECT TESTIMONI. Kalau online shop yang tulen, dia akan post customer-customer yang happy dengan servisnya. Mesti ada yang dia tag kan. So cuba korang DM sendiri customer dia yang dahulu dan tanya macam mana servis & produk yang dibeli. Feedback previous customer sangat penting. Rajin sikit buat research ye! 

6. Sekiranya COD, sila pergi dengan kawan atau yang expert. Kadang dah COD pun masih nak menipu. Takut kena pukau ke apa ke... Jangan pergi sorang. Jangan jumpa di tempat sunyi. Dan jangan bawak duit lebih dari harga. Bawak cukup-cukup. Elak jumpa waktu malam. 

7. Kalau gadjet, Nanie cadangkan korang beli melalui Official Retailer brand tu. Contoh nak beli iphone, beli di Mac Store. Kadang sebab nak murah sikit, kita rugi banyak. Lebih baik berurusan dengan yang legal dan dilindungi! Lebih selamat.


Nanie harap tips ni dapat bantu. Nanie takde lah selalu beli online tapi setiap lali Nanie beli, memang Nanie cukup hati-hati. Sakit woh hati kalau duit kita kena tipu hidup-hidup! 



 

BLOG COKLATEYES Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork