Monday, May 31, 2010

memori handphone



entri kali ni memerlukan sy menguji daya ingatan sy
ye laa dh sebulan dok kat umah kan
cam slow je memory sy ni
so
best jugak kenang2 memori lama ni.
heheh!
kali ni sy nak try ingat berapa banyak hp sy dh pakai selama sy hidup 21 thn ni.
sy ni bleh dikatakan menggilai hp jugak la
malahan
dalam family
sy paling update ngan hp2 ni.
even my dad sndiri pun kalau nak beli hp, dya akan mntak advice sy!
wahhh!!!

firstly.....
sy start pakai hanphone ni masa umo 14 (form 2)
masa tu, bese laa budak2 pakai hp kan. msti bangga semacam.
pg skolah pun bawak. walaupun kena sorok2
time tu sy igt lg, ringtone still monotones

dan

my starter hp is....

NOKIA 3310

hp ni mmg sesuai laa dengan 'org baru' sbb tahan lasak.
knangan hp ni yg sy tak dpt lupa: masa nk g tiusyen, sy letak ats riba hp ni. than tak perasan, time turun dr kereta, terjatuh. sy tak perasan lg. tb2 dgr bunyi cam "praaaaaaaaaak".
sy toleh dan OMG!!!! HANDPHONE KU DILANGGAR KERETA AYAH!
tidaaaakkkkk!!!!
time tu, msti pkir hp dh hncur lebur tnggal debu
but
UNBELIEVABLE
casing dye je pecah. body n skrin smua ok lagi.... peh mmg hebat laaa!!!


2nd hp sy ialah motorola.

time tu sy try nk guna flip phone. sbb cam stylo je!
tp sy pakai hp ni tak lama sgt sbb keterbatasan fungsinya.

motorola v-235


3rd phone sy pula ialah
ini

Nokia 2650

sebenarnya sy terpengaruh dgn seorang BFF sy yang teringin benar pakai hp ni
than sy beli laaa sbb dia syorkan
hp ni mmg stylo taw time tu laa kan
sbb design dye yg ader unsur2 tradisional.
kt bhg casing depan ada corak chekered dan bila fon bunyi bhg tpi akan berkelip2
yg kaler putih tu getah taw, dan sgt smooth!


tak lama pastu, dalam 4 bulan je tukar kepada
4th phone sy

LG C3300

sampai skrang boxnye msih ada
apa yg menawan ht sy ttg hp ni ialah warnanya yg maroon tu... sexxxxaaaayyy!!!
fungsinya pn ok! comel2 je. msa ni sy msh stick pd flip phone.
sbb pd sy cam nampak feminin gtu!
as usual, sy pakai hp ni tak lama mne.... 2-3 bulan je
than sy jual hp ni pd schoolmate sy!


sy tukar plak kpd hp yg slim. sbb waktu tu kecoh smua orang gler ngan hp2 slim melim ni.
my 5th hp ialah

Motorola L6

yg ni sy beli murah je aroun Rm 450 kot. tk igt sgt.
dan sy beli wrna pink. (pink is not my colour!)
mmg tak laa pas ni...
sy pilih pink sbb nak nmpak len dr yg len
hp ni best sbb senang nak sorok! (phm2 sudah.. tak yah mentionla kat mne sy sorok)
hahah
sy tp2 hari bwak hp ke sekolah mse form 5
tp takde sape taw sbb
HP SY SLIM!!!!
sy pakai hp ni agak lama jugak around a year

after that
my 6th hp is coming

Nokia N73 Music Edition

hp ni lg byk kisahnya
ni merupakan hp pertama yg saya beli menggunakan duit sy sndri taw.
dan duit tu merupakan duit yg sy kumpul hasil menang pidato LHDN.
around RM 1200 gtu la.
time ni sy beli sbb tgk gempar stu malaysia yg Nokia kuarkan hp jenis N series....
perhhh meleleh laa!
camera guna Carl Zeiss 3.2Mp dan music yg sgt masyuuuuukkkk!!!!
sy pakai pun agak lama hp ni. kira puas laaa......


lepas tu sy mula gila pd hp nokia N series jugak....
my 7th hp



hp ni dihadiahkan oleh mak sy sebb sy sy berjaya terpilih ke Fakulti Undang2 UM.
kononnya ni pendorong laa..
Alhamdulillah laaa....
sy suka fon ni sbb nampak eksklusif.
dan dyer nye casing ade byk kaler yg kte leh tukar2.
camera mmg masyuk laa
5MP Carl Zeiss dan memori 4gb! Wooot2!
sy pakai hp ni tak lama
aroun 7 months je sbb sy tergoda ngan stu lg hp......
bayangkan laa dlm mse sthun sy tukar 2x hp.
mak n ayah bising jugak, tp nak wat cam ne
"IT'S MY PASSIONATE"

my 8th hp

Sony Ericsson W705.

sekali lagi, warnanya menggoda sy.
ni 1st sony n slide fone sy
mmg berbaloi laa
fungsi yang mmg best, lagu yg super sronok
camera 3.2MP yg terang dan memori 8gb!
hp ny sy beli pakai duit sy sendiri jugak..... no sponsor k! hahaha

my 9th phone
|
|
|
|
|
|
|

Apple iPhone

hp ni hadiah dr someone....
nama dye ........tuuuutttt........

cecececeh!
takde laaa!
ni my dream phone for the recent time laa!
sgt gorgeous gtu!
lg2 klu girl yg pakai smbil jalan2 shopping2
perrrghhhh meleleh laaa tgk!
doakan la sy dpt pakai hp ni
msih mngumpul $$$
ada sapa2 nak donate???
hihihihi

pd sy, stp hp ada kenangan tersendiri. ada orang kata hp ni hanyalah alat utk komunikasi,
ye mmg benar tp pd sy hp adalah sbhagian hdup sy.
tnpa hp sy bleh mati kot... hahah~ tak laa
myb hidup terasa janggal sket kot!
WATEVA!

1 comment:

  1. Handphone dengan harga murah,harga offer.Semua model "GRADE A".Harga lebih murah berbanding harga kedai....sila layari blog saya kat http://www.smartreding.blogspot.com

    Terimakasih.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork