Tuesday, June 15, 2010

Sedapnya Pop Corn!


GOOD

BEST

BETTER

for sure la kan
sape2 yang pegi tgk wayang msti nak beli pop corn.
kalau tak beli tu cam tak lengkap je masuk tgk muvee kan!

okeh!
saya rasa kita kena selalu makan pop corn ni laaa
bukan time tgk muvee je.....
nak taw kenapa?

sebab

POP CORN ANTARA SNEK BERKHASIAT DI DUNIA!!!!

...faktanya...

> Dalam "10 Great Ways to Fiber Up" pop corn telah disenaraikan sbg snek berserat tinggi oleh American Dietetic Assoc.

> sesuai sebagai pengganti kanji untuk mengawal berat badan
(tak maw makan nasi laa pas ni!)

> rendah kalori. secawan pop corn hanya ada 30 kalori shj dan jika disalut mentega pula hanya 55 kalori

> Mengandungi anti oksida yang tinggi dan hampir sama dengan buah2 dan sayur2 spt koko, anggur, kopi dan teh.

> anti oksida dalam pop corn adalah 10 kali ganda berkhasiat untuk mengurangkan penuaan berbanding Vitamin C dan E


TRIVIA POP CORN


1. Pop Corn telah wujud sejak 5600 tahun dulu
2. diishtiharkan sebagai makanan berkhasiat pada tahun 1980 di USA
3. merupakan makanan utama yang dijual di semua pawagam di dunia




jadi
lepas ni, jangan membazir pop corn tu... buang2 kat lantai panggung wayang!
dah la menyepah tempat, membazir plak tu....
ni kan benda baik!

pesanan PERSATUAN PANGGUNG WAYANG MALAYSIA:
SILA JANGAN LEPASKAN BEKAS POP CORN KETIKA MNEJERIT MENONTON MUVEE!
hehehe.... =)

2 comments:

  1. aku paling suka nak komen bab pop corn nie...
    xsangka pulak bertih yang kering lagi seakan-akan lemau tu terlalu bnyak khasiatnya..
    sebagai penggemar jagongg..kalau ade anugerah bintang utk post ni aku nak jer klik bg star!!
    ^_^...arrioooussss

    ReplyDelete
  2. woooohoooo! thanks qiqien sbb ko bg star kat entry ni!!! really appreciate it..aku pn tak sangka.. Subhanallah! kecik2 bertih jagung...banyak manfaatnya~

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork