Tuesday, June 22, 2010

Suatu Masa Dulu Part 2




jadi student ni memang seronok rupanya....
24-7 dengan kawan2.
banyak kali jugak sy bagitaw pada rumate sy,
kalau la saya taw hidup berasmara.....oooopppps! Berasrama tu seronok... dah lama sy dok asrama.
sungguh. rasa happy.
kalau ada masalah pape, kawan2 tetap ada utk bg bantuan.

saya teringat pulak waktu saya orientasi dulu.
for UM LAW STUDENT, ada 2 orientasi yang perlu dijalani.
1 kat kolej, another one kat fac.

kat kolej tu... akan saya reveal.... sy nak cte kat fac dulu ah!

FACULTY OF LAW,UM
sehebat namanya
memang hebat jugaklah orientasinya.
heheh!
student baru, tak taw selok belok kat faculty
tapi dari apa yang senior2 selalu bagitaw
" LEARN HOW TO SURVIVE HERE!!!"

mak oi...
survive tuuu!
macam dah ramai yang tak survive je bunyiknya!
ape lagi, kompem TAKOT!
tambah2 dilayan dengan JKO (jawatan kuasa orientasi)
yang diketuai Mr. Affendy Ali Dally
memang kaw2 la!

kami diajar untuk hormat semua orang yang ada kat fakulti tu
tak kesa la dia senior ke, kerani office ke, pensyarah apatah lagi kan.
memang baru2, agak menangis jugak la kena "rekrut" dengan JKO but at last,
we finally realized that

we need each other!
that is the simple rule to survive in this faculty

paling tak boleh lupa our greet!

" A VERY GOOD MORNING TO MY DEAR HONOURABLE, MOST RESPECTED, ADORED AND HIGHLY THOUGHT OF SENIOR GENTLEMAN SIR /LADY MADAM, I'M YOUR HUMBLE FRESHIES, NUR FATEEN INNANIE ARIFFIN"

kata2 keramat ni, siapa pun akan bawa sampai mati!
*ceh sekarang dah bangga la sbb sy dah 100% hafal...
=)


bangga woooo!
tp humble


look2... all black and white in the middle of UM

masa ni bincang nak buat presentation for our final orientation day

we're B&w
nadia, sakinah n me

first photo with my coursemate!

i still remember those thing buddy!

2 comments:

  1. Undang-undang memang susah sekali lah...
    Saya jurubahan, dulu gat uni pun ada belajar Common Law.
    Sebab saya belajar di Scotland, terpaksa juga belajar Scottish Law...

    Banyak kes nak ingin!

    ReplyDelete
  2. yerp... mmg law susah! pening kepala saya belajar.. tp sy suke law, mmg cte2 nak jadi lawyer!

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork