Saturday, July 24, 2010

OUR EARTH | OUR HOME



pheeeewwwwweeeeeettttt!!!! yeeehaaa!!! saya dah tukar layyout dah.......
untuk ke berapa kali???
Usah Ditanya! kerana sy sendiri tak ingat!
saya rasa saya ada satu bad habit laaa....
Saya Cepat Bosan!
Bahaya jugak habit ni.

sekarang mungkin laa takpe kan!

Boring baju lama, Beli baju baru.
Boring handpone lama..... Beli yang baru.
Boring lagu lama....download lagu baru

tapi kalau

Boring Suami Lama.....


haaa... jangan mandai2 jawab.... kan kalau salah sambung
mampu kecoh satu negara.
dah2... STOP it.... this is only Entry Sampingan!!!! hehehe....


THe StorY that i Want To TEll You....

I'm A NATURES LOVER!!!
seriously

saya baru TERPERASAN yang saya ni Natures Lover.
(ceh cam puji diri sendiri plak! Ah! Lantaklah!)

MOTIF?????
mesti tu yang korang nak kan....

saya Natures Lover sbb:

1. paling benci bila asap kenderaan yang HITAM PEKAT SESAK BAGI ORANG MATI CEPAT keluar cam F**K!
menyampah sangat... cam takde orang kat belakang BONTOT kenderaan kau.


2. Rasa terguris sangat bila hutan atau pokok2 kena tebang....
saya rasa nak menangis bila tgk HUTAN jadi GONDOL

3. Kasihan pada haiwan2 liar yang tiba-tiba jadi merempat!
kalau saya TArzan... saya akan suruh menatang2 tu semua take over rumah2 manusia...
baru dorang taw cemana hidup tanpa RUMAh

4. menyampah tgk sungai dan laut yang mula2 BIRU tapi dah tukar COKLAT2 HITAm.

5. PALING MELUAT + JAKI JIPANG bila MANUSIA TAK NAK MENGAKU BAHAWA TANGAN MEREKA LAH YANG MEMUSNAHKAN ALAM!!!

one word
WTF!



dan saya rasa.... saya tak dinamakan NATURES LOVER kalau saya tak take action.
mungkin ada yang kata, action yang saya amek ni tak bg kesan langsung...
but at least, i'm doing my part!
how bout you?

so. action yang saya buat

1. JOIN THE NGO's
cth: saya menyertai kempen HIJAU yang dianjurkan oleh UM.CARES



2. BY LAW
cth: i'm taking ENVIRONMENTAL LAW as my Elective Dalam.... and currently sedang mencari bahan utk assignment berkaitan LAW & POLICY TO IMPROVE ENVIRONMENTAL PROBLEM.


stakat masa ni, inilah action yang saya buat.
kata orang
BIAR SIKIT TAPI DIBUAT, DARIPADA BANYAK TAPI TERBIAR

so... FRIENDS~ what you're thinking for?
come on.... join me and LOVE THE NATURES!

* really happy bila UM selitkan MODUL UM:ENVIRONMENTAL IDOL semasa MHS.

* thanks to DR. ZEEDA FATIMAH MOHAMAD for all these pic during UM MHS 2010/2011













sebagai sokongan saya CINTA ALAM SEKITAR, diary saya juga berkaitan ALAM

^____^ present from Abg Shawal



~LOVE YOUR EARTH~



2 comments:

  1. sye nmpk 9th college di situ, hik3, sye menyokong UM cares gak dgn mmbuat cheers UM cares tiap2 ari, klu ngantok dlm kuliah, sye wat cheers tu, ngee :D

    ReplyDelete
  2. ayun: hahaha cheers mmg leh wat kita giler kan~ tp seronok! rse addicted nak buat cheers! meh lawan 11th!

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork