Saturday, July 3, 2010

Smart Blogger


Perhatian kepada para blogger...

saya taw, semua blogger memang excited nak update blog masing2 kan.
tak kira la pagi, petang, siang atau malam
dan biasanya tengah malam hingga ke subuh laa waktu yang paling banyak idea datang mencurah-curah. Setuju?

lagi2 student!
memang dah bese dah tidor lewat ni.

tapi kan....

sy nak nasihat sesuatu la...

TOLONG.TOLONG.TOLONG
dapatkan tidur yang secukupnya!

betul.
saya baru baik dari demam yang teruk!
2 hari FLAT!!!!

FAKTOR???
tak perlu diberitahu!
KURANG TIDUR & TAK DAPAT REST YANG CUKUP

AKIBATNYA???
muntah2, mabuk, demam & thonsil....

apa lagi, bila dah jatuh sakit memang kena lecture laa dengan mak dan ayah.
sebab mrka taw sy tido lewat
pernah sekali. saya tak tidur langsung!
dan sy juga seperti ada simptom INSOMNIA
iaitu Tidur, terjaga dan tak boleh tidur semula.

otak kita bukan mesin!
perlukan rehat...
kalau dipaksa bekerja 24 jam sehari, 7 hari seminggu
b0leh short wayar nya!

bila otak kita tak dapat rehat yang cukup, maka fungsinya pun jd tak betul
badan yang jg penggerak pn mulalah lain macam


dan disebabkan sy demam teruk tu,
sy dan cik laptop pn rehat sama!
lepas ni, sy janji sy akan atur masa utk rehat, utk study dan upadate blog!
barulah SMART BLOGGER namanya!


* sakit tu penghapus dosa!

4 comments:

  1. haha..setuju2
    tapi kalau dah addicted sgt
    xkira apa pun..

    jenguk2 lah blog saya k;)
    http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. betul tu en amar haziq! kalau addicted... tak kesa dah sakit ke tidak!

    sy follow anda dah lama ye en haziq

    ReplyDelete
  3. hohoho~ bagus nasihat ni.. terpulang nk ikut atau tidak je lagi..

    kdg2 bila syok berblogging ni mmg akan sampai tak ckup rehat. huhu.. pernah gak dmm sbb benda camni. adeh!

    ReplyDelete
  4. asada: wahhh jgn ulang cam tu lg k~

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork