Monday, September 27, 2010

Bila Hidup Tiada Internet dan Beebop


Salam! muah..muah.... 





huhuuuu sangat lega di pagi 27 September ni... Alhamdulillah akhirnya terlepas seksaan batin aku duk kat UM selama 2 hari tanpa internet! Rasa life USELESS giler sebab takde hubungan ngan dunia luar. hahahah.... (alasan lebeh!) 
sepanjang 2 hari tu, aku bertapa je kat bilik.
 belek-belek buku jap. cewah!
baca sehelai dua, maklumlah dah nak exam kan!
than delete-delete file yang tak perlu lagi dalam lappy ni,
pastu, lipat-lipat baju. lap-lap meja. 
than last-last amek bantal n 
ZZZzzzzzzzzzzzZzzZZZZZ
HUH!
SUMPAH!
BORING GILER!!!!!

korang mesti penah rasa time black-out kat umah kan?
haaaa cam tu laaa yang aku rasa! 
tahap keboringan yang cipan punye!

Memula tu, memang laa rasa marah giler sebab apehal plak WIFI UM ni, time-time hari minggu buat hal... ye laa... time hari minggu ni laa student-student nak mentelaah ilmu yang diajar (hakhakhak! ye laatu!) than, dapat taw yang UM buat cam tu sebab nak upgrade connection! Owh... begitu ye! senang hati sikit dengar. ye laa... kiranya cam kebajikan student di ambil kira la.... tak pe laa sabar sikit je... untuk kebaikan student gak kan! 
dan sekarang, 
woooohoooo.... internet laju.... selaju buai laju-laju!
hekhek!

Korang-korang...

aku nak bagitaw satu berita sedih! teramat-amat sedih!!!!

ingat tak pada Abg.BEEBOP?
tak kenal?
aiyaaak!! kompem tak follow blog i ni kan?
eheheh! takpe2. jangan majuk plak!

sapa-sapa yang belum kenal Mr.Beebop,
halakan tetikus anda n klik sini ye

berbalik pada berita sedih kan, tanggal 25 September 2010.
lebeh kurang pukul 9 pagi 
aku n piqa teperanjat dan terkejut 
bila badan kecik molek Beebop dah tak gerak!
kepala dah terkulai, mata tertutup rapat.........



cam ni laa keadaan BEEBOP masa disahkan mati!

piqa a.k.a PAKAR FORENSIK membuat pengesahan kematian


Innalillah!
Beebop dah dijemput Illahi
sedeh-sedeh!
Beebop laa penceria keadaan.
Raku-Raku pun sedeh,sebab masa lepas kiteorang sahkan yang Beebop dah mati kan, kiteorang masukkan balik mayat Beebop dalam bekas dia, 
than Raku-raku datang, tolak-tolak shell Beebop
seolah-olah kejutkan Beebop!
huuuu... lagilah sedih tengok Raku-Raku camtu.

Beebop mati disebabkan penyakit misteri!

WHAT?

korang tak percaya? betul u'olls! 
penyakit tu misteri sebab kitorang semua bukan pakar kura-kura!
so memang tak dapat define la apa dia sakit.
tapi apa yang aku bleh katakan, sebelum Beebop mati tu, 
badan dia tumbuh cam bisul.
2-3 gak la... memang nampak Beebop cam merana kesakitan la.
dia tak makan, lemah. dan dia cam tercungap-cungap bila masuk dalam air.

tapi tak pe la...
mungkin memang jodoh kiteorang ngan BEEBOP 
hanya setakat tu je.
memang happy bela BEEBOP sebab dia menyerikan hidup kiteorang.
dia jadi bahan gurauan! 

BEEBOP, moga engkau tenang di sana
disisi Maha Pencipta.
.Amin.



pssst: 
1. mula terpikir nak bela binatang apa lg pas ni?
2. kalau binatang mati, nak kena buat kenduri arwah gak tak?



6 comments:

  1. hah? beebop da xde..
    actually..sye penah diberitahu sorang kawan..jika kita menangkap gmbr haiwan..pasti berlaku kecelakaan kat haiwan tu..tpi x thulah..kurafat kot..

    masalahnye..da try..menjadi plak tu..
    internet skunk prob..npe ea??
    kolej sye smpai terima aduan hari2 dari TELEKOM..katanya nk upgrade..maybe..

    ReplyDelete
  2. ye en.firdaus! beebop dah takde. sy pun ada gak dengar pasal tu, tapi mungkin dah ajal kan.... redha je laa... lgpun sy ni dah memang suka amek gmbr.... jdik tak bleh nak buat pe la...

    geraaam seyh! internet prob! byk kerja tergendala!!!

    ReplyDelete
  3. innanie>
    sabar2..memang pon..adushh..patutnye lect consider la ckit..

    err..da letak johor..check again..tenet low biaselh..heheh..

    ReplyDelete
  4. en fk: hehehe beselah.... masalah internet ni lec mana nak amek kisah~ heheh.... kena pandai2 laa cari sendiri...

    huhu.. thanks kalau dah masukkan JOHOR dalam tu, baru leh jawab soalan awak! heheh~!

    ReplyDelete
  5. sedihnya sian kt beebop
    punca2 xtau yer naper
    br nak blajar bela..hrp2 ok

    ReplyDelete
  6. cedih...Y_Y

    errr sori baru nak komen n3 yg dh lama..sob3~

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork