Wednesday, November 24, 2010

TOP 30 MALAYSIA UNIVERSITY RANKING!

Salam semua


 Aku caya mesti ramai student-student universiti yang tengah dok lepak-lepak je kan sebab exam korang dah habis.... weeee!!!! sukalaaah korang ek! dan sekarang masa aku plak perah otak....musim exam! Btw, korang nak tau sesuatu tak? Ranking Universiti kat Malaysia dah keluar beb..... jom review jap! 












TOP 30 MALAYSIA UNIVERSITY RANKING

30. KDU COLLEGE

29. UiTM SELANGOR

28. SEGi UNI.COLLEGE

27. MSU

26. USCI UNIVERISITY

25. UNIMAS , UMS , UTHM

24. UNITAR

23. UPM

22. UIA, KL

21. ASIA e UNIVERSITY

20. WAWASAN OPEN UNIVERSITY

19. OPEN UNIVERSITY MALAYSIA

18. ASIA PACIFIC UNIVERSITY COLLEGE OF TECHNOLOGY & INOVATION

17. MONASH UNIVERSITY (MALAYSIA CAMPUS)

16. HELP UNIVERSITY COLLEGE

15. THE ONE ACADEMY

14. UKM

13. PENANG MEDICAL COLLEGE

12. CURTIN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY (SARAWAK CAMPUS)

11. SWINBURNE OF TECNOLOGY (SARAWAK CAMPUS)





OK NOW.....TOP TEN!!!!
(are you ready?)





10. AIMST UNIVERSITY  &  UNIVERSITY OF NOTTIGHAM (MALAYSIA CAMPUS)

9. MULTIMEDIA UNIVERSITY 

8. INTI INTERNATIONAL UNIVERSITY  COLLEGE & NILAI UNIVERSITY COLLEGE

7. SUNWAY UNIVERSITI COLLEGE & TAYLOR UNIVERSITY COLLEGE

6. TUNKU ABD RAHMAN COLLEGE 

5. LIM KOK WING UNIVERSITY OF CREATIVE TECHNOLOGY

4. INTERNATIONAL MEDICAL UNIVERSITY

3. UUM & UNIVERSITY OF TUNKU ABDUL RAHMAN 

2. USM

1. UM
weee....=)



*Result sources based on student achievement, study environment and local NGO(Malaysia) recognition.

Wooohooo!!! tahniah pada semua universiti yang berjaya disenaraikan. Senarai universiti ni tak lah membantu sangat sebenarnya dalam pointer exam kita sebab masing-masing universiti ada kelemahan dan kelebihannya.  Yang penting sekarang ni, kita dah berjaya sampai ke menara gading kan... tempat yang menjadi idaman kita semua dari kecik lagi. So, tak yah nak sia-siakan peluang yang dah diberi ni....sebab kita antara yang bertuah sebab masih lagi merasa dunia belajar. Satu dunia yang penuh dengan FUN, FUN & FUN!!!

17 comments:

  1. uit...xleh terima tang upm tuh...
    hehehe...
    i'm a upm student....
    waaaaaaa

    ReplyDelete
  2. ierah: alaaa mende ni semua berubah2 laa.. lgpun banyak benda yang kena diambil kira kan! chill bebeh!!

    smile!

    ReplyDelete
  3. hahahahah~~~thnks sharing

    nice info~~

    baru nakal tahu

    ReplyDelete
  4. ierah: alaaa mende ni semua berubah2 laa.. lgpun banyak benda yang kena diambil kira kan! chill bebeh!!

    smile!

    ReplyDelete
  5. LBN: haaa tu laa jangan nenakal lagi ek1~~~

    ReplyDelete
  6. alamak.. pakcik pnyer dlm ranking top 20 je lah..

    ReplyDelete
  7. suffian: alaa rilek laa! tu university pakcik...

    make sure pakcik no.1 dalam student ranking! baru bes!

    ReplyDelete
  8. suffian: alaa rilek laa! tu university pakcik...

    make sure pakcik no.1 dalam student ranking! baru bes!

    ReplyDelete
  9. farah: DUTA BESAR dari UM ucap tq pada awak!

    ReplyDelete
  10. harap2 dpat belajar kt top ten university kt malaysia ni...

    ReplyDelete
  11. siannye UKM turun..biar btul

    tapi saya budak USM!!..hehe
    Uni Apex yg 'dibanggakan' tue..haha

    ReplyDelete
  12. Matika Love:

    Insya-Allah.... takde pe yang mustahil kalau kita letak target yang tinggi, usaha juga mesti tinggi~~~

    saya doakan awak!

    jomlaa masuk UM!

    ReplyDelete
  13. Ct Soleha:

    tu laa tgk tak caya gak, UKM turun.

    tapi kena igt la... penilaian sesuatu ranking depends banyak benda. saya pun tak sure cemana & apa yang dinilai!

    regarding USM plak, memang jeles laa USM dapat APEX tp cam sy kata lah.. masing2 ada penilaian tersendiri!

    walau pe pun, jom make sure we'r no.1 student!

    ReplyDelete
  14. UM is one.! hik3

    terbangge lak c(:

    ReplyDelete
  15. tumpang tanya. logo tepi uthm tu logo apa eyh ? xD

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork