Sunday, December 5, 2010

Penyakit Blog Aku

Salam semua.

Apa khabar korang semua pagi ni. Hari ni, aku bangun awal sikit dari kebiasaannya sebab ada tamu nak datang nun jauh dari kedah dan penang! Sangat teruja okeh. Macam-macam dah ni yang aku plan nak buat dengan dorang ni. Moga selamat perjalanan mereka balik Johor.

Malam tadi,lepas blog-jog kat beberapa buah blog, aku bukak la dashboard blog aku. Update mana yang perlu. Than, aku perasan ada beberapa tab yang memberi masalah pada aku. Sebenarnya dah lama tab ni bersarang kat blog dashboard aku, tapi aku buat tak layan sebab dia tak bagi apa-apa effect kat entry dan blog aku. Jadi aku buat DONO je la. Tapi makin lama, aku rasa cam menyebok plak tab-tab ni. Untuk memudahkan korang mengenal pasti apakah penyakit blog aku ni, aku capture screen blog dashboard. 
tu, yang aku bulatkan merah tu

Tab tu semua ada tiga, Friends Feeds ada dua tab dan Gosu Blogger satu tab. Aku pun tak tau apa fungsinya dan aku tak pernah pulak add tab-tab tu. Tiba-tiba je ada masa aku tukar-tukar layout dan header hari tu. Bila aku klik kat edit tu untuk delete, tab tu kosong. Takde apa-apa box  dan takde plak button remove. Cuma ada satu header bar yang tulis 'CONFIGURE FEED'. Pening jugak aku dibuatnya. Sebab tu lah aku tak tau macam mana nak delete menatang 3 beradik ni. 

ni tab yang akan keluar bila aku klik edit.

Jadi kepada doktor-doktor pakar blog tak kira lah pakar bedah, pakar bius, pakar sakit jiwa mahupun pakar sakit puan. Boleh tak anda semua membantu aku dengan membuat autopsi blog aku dan bagi preskripsi ubat yang betul untul pulihkan blog aku ni. Bantuan anda amat dihargai dan didahulukan dengan ucapan Terima Kasih. 

8 comments:

  1. hmm...yang tuh kena tengok html code rasanya :)

    ReplyDelete
  2. anne: coding ni yang out sket~ takut salah delete smua ke laut!

    ReplyDelete
  3. alamak..ni kes blank configure feed problem..mcm mana boleh ada pula ye..ada daftar apa2 friends feed ke?

    cuba try add gadget lepas tu namakan gadget sama mcm tajuk 3 benda tu..tgk boleh padam tak..

    kalau tak mybe kena main template..tapi yg tu tak tau..huhu

    ReplyDelete
  4. tengkorakmas: friends feed? rasa takde plak. nak try add gadget ape ye?

    template? html? tak pro laa broZ!

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. @Innanie

    cuba yg ni

    tgk bahagian jawapan

    http://www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=0a1924e179b27ced&hl=en

    ReplyDelete
  7. thank you so much tengkorak emas. sy akan cuba ni haa!

    ReplyDelete
  8. waaah~ hebat2 dah buat dah! memang jadik! terima kasih awak!

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork