Tuesday, January 4, 2011

Apa Juara Lagu Korang?

Salam semua

Kat UM dan sekitar Bangsar + Pantai Dalam hujan petang-petang ni. Dalam syok-syok angin sepoi-sepoi ni, aku ingat nak download lagu. Nak tambah koleksi dalam handphone ni haa sebab asik-asik lagu yang sama. Lagi-lagi memandangkan wifi kat UM ni yang sangat memberangsangkan. Bersemangatlah aku nak download lagu.

Tapi.... DAMN!!!! aku tak tau apa lagu baru sekarang! Sumpah korang! Aku memang tak tau kat radio sekarang ni lagu apa yang tengah meletap-letup. Lagu ape yang direquest paling banyak oleh pendengar dan lagu apa yang sedang sedap didengar. Secara jujurnya, memang aku tak berapa amik pusing sangatlah tentang lagu-lagu baru ni. Lagu Malaysia ke, lagu omputeh ke, memang jarang sangat aku ikut perkembangannya. Aku pun tak tau kenapa. Ada kawan aku, memang tahu segala macam bentuk lagu. Pantang lagu baru, memang dia dah hafal terus lirik. Siap buat ringtone handphone lagu. Sedap-sedap pulak tu! Yang aku ni, pegilah tanya cemana dia leh gila babeng hupdate pasal lagu ni. Dia cakap, kat umah dia 24 jam bukak channel MTV + V Channel. Lorrrrrr....sampai cenggitu sekali. Patutlah! 



Jadi, disebabkan handphone aku ni dah lama sangat guna ringtone yang sama... dah naik jemu jelak jugak aku dengar, boleh tak korang yang hebat-hebat bab lagu ni bagitau  kat aku apa lagu-lagu baru kat radio + tv sekarang ni. Tak kisah lah lagu artis lokal ataupun antarabangsa. Tak kira baru atau lama... Yang penting sedap di dengar. Boleh ek korang? Pleassssseeeeee......

12 comments:

  1. skrg suka dengar lagu aishiteru : zinivia (tak pasti la ejaannya)

    cute lagu ni..hihi

    ReplyDelete
  2. owh encik Billy minat maher zain. lagu dia plg best asenya awaken n barakallah..hehe

    ReplyDelete
  3. Billy Nain: haaa'a ;maher zain. lupa plak! tq billy!

    ReplyDelete
  4. sumpah tahun ni alexa tak smpt pon tgk ajl yg suku final ke semi final ke sbb exam n cycle bz:( uuu tp ade tgk result calon2..harap2 yuna mng sbb suka yuna..ekkeke..black pon oki jugak:p

    ReplyDelete
  5. Lama gila tak singgah belog ni,,
    hey, cik Yana sekarang kan tibe2 minat korea,,
    sblum ni menyampah gila org lyn korea,,
    tp hati tu ttengok video kumpulan 4minute kat youtube, terus minat,,
    sume lagu die cam best pulak layan :P

    ReplyDelete
  6. alexa: heeemmm takpe takpe. AJL tak lah penting mana kan. yang penting, keje kite!

    ReplyDelete
  7. cik yana: tu laaa cik yana dah sombong ngan saya skrang ni kan... huhuuu tak maw singgah blog sy lg.

    tp thanks sbb singgah balek!

    wahhh.... cik yana mint korea ke? faham ke apa yang dinyanyi? hehehe

    ReplyDelete
  8. xphm dia ckp ape, tp boleh pulak hafal sebab best sgt muzik duk lyn,,
    hahaha~
    smpai hati ckp sombong,,
    xnk dtg dah la,,
    hahaha~

    ReplyDelete
  9. cik yana: alalalalala majuk plak~ kish sket meh~ tak maw majuk2 nati dah tak cumel~

    ReplyDelete
  10. cik yana: alalalalala majuk plak~ kish sket meh~ tak maw majuk2 nati dah tak cumel~

    ReplyDelete
  11. pelengkap hidupmu best gak lagu nie.. :) terbaek

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork