Friday, January 14, 2011

BLOGGER GEGARKAN U!!!!



Salam semua

Tak payah la aku kenalkan lagi header kat atas ni pemilik sapa kan. Dah tulis tu besor2. Dan sekiranya korang tak kenal, bermakna banyak lagi yang korang kena belajar dalam bidang blog ni k. Don't worry! Keep up the good work! heheheheh. Okehlah, abang Ben ni, memang kerap buat segmen-segmen yang boleh menrapatkan lagi hubungan sesama blogger. Baru-baru ni abang Ben nak kasi gegar sikit student-student U sebab ramai student yang merangkap bloggers jugak! Jom.... 

1. BELAJAR MANA , JURUSAN & TAHUN

Wahai Abg Ben dan para blogger

Mari berkenalan di alam maya,
Jangan dibagi maklumat sembarang, 
Aku belajar kata Universiti Malaya,
Tahun 2, amek undang-undang. 

2. Asal mana & umur

Meniaga kat blog sangatlah laku,
Tapi kenalah update blog sentiasa, 
Johor tu tanah tumpah darah aku,
Umur? jangan takut aku masih muda remaja!

3. Kenapa amik jurusan tu?

Facebook terkenal semua orang tahu,
Cuma kekadang timbul masalah, 
Dari tingkatan 4 memang dah mengidam  bidang tu,
Senang cita memang impian aku-lah!

 Tak boleh online tak lalu makan,
Rasa geram  berbuku-buku,
Niat nak bantu yang dalam kesusahan,
Kalau ada masalah, jangan segan cari aku

4.Cita-cita?

Ben Ashari ramai peminat,
Beribu-ribu dia punya follower, 
Kalau dah bidang tu yang memang aku minat,
Tak lain tak bukan, aku memang nak jadi lawyer.

Dunia blog wadah menambah kenalan,
Tak kira besar kecik, perempuan dan lelaki, 
Pada semua, salam perkenalan dihulurkan,
Keep in touch & feel free to follow me!


ok bye!








21 comments:

  1. salam alaik. wow! pandai berpantun rupanya cik lawyer kita ni.. ;P

    nice pantun2 tu.. teruskan berpantun lagi.. kasi unik blog awak.. ;D

    ReplyDelete
  2. pasni saya nak bersyair plak laa... boleh???

    thanks for you support!

    ReplyDelete
  3. OMG!!! apekahh??

    yad'z orang johor..
    yad'z minat undang2..
    yad'z nak jadik lawyer...
    warghh, terharu sangat..
    tak caye?
    tengok lah entry yad'z..
    uhuhuhu...

    ReplyDelete
  4. Salam..no prob..LLB ngan PHD bagai pluto ngan marikh..kene naik kapal angkasa tuk sampai..:)tapi asal ada iltizam dan semangat..akan sampai jua,insya'allah..

    *tetiba tertuka mode lecturer*:)

    ReplyDelete
  5. uik... td jumpe essay ni pantun plak.. wah2... amik nkau en.ben.. hehe.. anyway.. salam perkenalan..

    ReplyDelete
  6. Singgah sini jom singgah belog sy…hihi

    ReplyDelete
  7. Singgah sini jom singgah belog sy…hihi

    ReplyDelete
  8. man yusoef: johor gak ke? area mana??? feeewwwiiit johor!!!

    ReplyDelete
  9. yadz; wah, bagus2 ada geng minat yang sama... cayalah!!!

    all the best yadz... do contact me for any queries!

    ReplyDelete
  10. sufeenan: sgt bangga dgn akak lah. memang teringin sangat nak jadi dan capai apa yang akak dapat sekrang ni. tapi LLB susah laa kak!

    ReplyDelete
  11. eni: kita kan semua blogger kreatif. hehehehe =)

    ReplyDelete
  12. cik siska: insya-Allah, and i'm sure will visit yours!!!

    ReplyDelete
  13. wahh , pantun yang best ni . boleh la amek ye untuk guna dalam homework BM saya ? boleh la boleh la , plis ... *buat mata anime

    p/s : salam kenalan ye akak lawyer !

    ReplyDelete
  14. nadhirah-chan: hahah, ini punye pantun fail la... tak mengikut ritma pantun! nak amik silakan tapi tak yah masuk exam bm. kang tak pasal2 anak melayu FAIL bm kang! hehehe

    salam kenalan jugak utk awak!

    ReplyDelete
  15. berpantun lak die eh..neway, gudluck :)

    ReplyDelete
  16. oh bintang: memula nak bersjak! tapi tak pandai lak... tu pasal laa pantun bagai... hehehehe thanks you!

    u 2~ all the best!

    ReplyDelete
  17. jalan2 dari blog ben...

    good luck in your study (^_^)V


    Jom guling-guling disini pula:

    Azrul Hisham -My Real Life

    ReplyDelete
  18. azrul: time kasih doakan saya!!! i;ll come to your blog yaaa!

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork