Monday, January 24, 2011

Sapa Ada Boifren? Best tak?

Salam semua



Best tak ada boyfriend? Hahahahaha! Soalan aku tak boleh blah kan? Mana taknya... aku rasa cam best je ada boyfriend. I mean someone who loves and take a good care of you. So sweet kan....  Rata-rata blog yang aku jalan-jalan kan, mesti ada letak cerita buah hati pengarang jantung dorang. Pastu kat sidebar tu, mesti letak gambar si dia. Bagi title, GULA  HATI, CINTA MATI, PENGARANG JANTUNG, MR.RIGHT, MR. NICE GUY and what so ever lah kan.... Fulamak..... jeles i nyah!!!Kadang tu, aku teringin gak rasa cam tu. Ada seseorang yang boleh jadi tempat mengadu masalah. Berkongsi cerita dan segalanya lah. Kira cam jadi sumber kekuatan kedua lah kan. Mesti seronok kan. Siries lah kawan, aku tak pernah bercinta! Admire orang penah lah. Tapi tak terkeluar pulak nak luahkan. Maklumlah, sedar diri kan... banyak kekurangan. Heheheheh.... Lawa tidak, kaya pun tidak, pandai jauh sekali lah, apa je yang aku ada? hahahah ayat aku pasrah ni! 

Tapi ada jugak yang cakap kat aku. "Ten, lebih baik hidup sorang atau berkawan je tau daripada sakit bercinta. Seronok memang lah, tapi tu time baru-baru. Nanti bila dah lama sikit, ada problem sikit. Payah ten!" Huuuu...ngeri jugak aku dengar. Ada yang sengsara ke bila bercinta? Ada yang menangis air mata darah ke bila bercinta? Aku tak tau.... aku ingat semuanya happy!

Walau apa pun, aku tetap bersyukur dengan mereka yang ada di sekeliling aku. Sentiasa memberi aku semangat dan nasihat. Menegur mana yang salah. Mendengar keluhan dan masalah. Pada aku, aku serahkan semua pada Pencipta. Insya-Allah jodoh ada di mana-mana. Cuma cepat atau lambat je kan. Tapi, aku teringin beb.... nak rasa feeling-feeling ni. Adoyai! Hahaahaha... tak lah aku melawak je. Aku tak lah desperate mana. Cuma kadang-kadang suasana yang menyebabkan kita pikir bukan-bukan. Aku okeh jer!

Untuk semua kawan-kawan aku yang dah berpunya, aku nak doakan korang kekal sampai ke alam perkahwinan. Dah dapat tu, jaga baik-baik tau. Yang penting, pandai-pandailah jaga diri dan maruah keluarga. Jangan nakal-nakal. Berkawan biar beribu, berkasih biar satu! 






17 comments:

  1. bila happy, best..time gaduh, tak besttt

    ReplyDelete
  2. hehehe..better teman tapi mesra..jgn terlebih mesra..

    TE takde boifren...XD

    ReplyDelete
  3. almk! aida xde boipren lg... hehe

    ReplyDelete
  4. tett~malu ler nak cerita...haha
    biasa2 je..blh pndang2 jangan pegang2..hahaha ;p

    ReplyDelete
  5. Lawak.. Lawak..
    Bila baca komen2 atas tu..
    Boleh pulak Anne nyanyi lagu 'Boleh pandang2.. Jangan Pegang2..'
    Hahahahaha:D
    Single is Simple..
    Double is Trouble..
    Yang penting,Focus study lorh..
    Ada jodoh,ada lah kan?.. Huhuhu..
    Penat dah berboyfren.. 9 kali dan semua sama..
    Nak pegang2.. Huhuhu.. Tak kuase mak nak layan..
    Laki aku yang SAH je boleh pegang2 mak tau..

    ReplyDelete
  6. TE: teman tapi mesra pun best kan... sbb smuanya kita blh share.... dia akan sntiasa ada dgn kita kan!!

    ReplyDelete
  7. aida: ye ke ni takde bopren lagi??? orang comel lote cam aida ni.... heheh

    ReplyDelete
  8. anne: malu ye... bagus lah kalau masih kekalkan sifat malu dalam diri sbb malu lah dinding yang halang segala maksiat...

    jgn nakal2 masa berkawan.... tak mo2!

    ReplyDelete
  9. mar: hahah... tu laa gelagat pengomen2... seronok baca... siap nyanyi2 kan...

    wah 9 kali tu.. byk pngalamn ni... yer, mmg kena focus stdy kn... insya-Allah jodoh smua dah ditetapkan!

    jaga maruah! hadiah utk suami tercinta kan!

    ReplyDelete
  10. teros ada suami lg best k0t.. =p

    ReplyDelete
  11. Senyum sorang2 baca entri ni.Rasanya tak best kot ada bf ni.Tengok pengalaman org.Bkn semua bnda tu manis kan.Kalau ada boyfie tapi langsung tak memahami,nak buat apa kan...

    ReplyDelete
  12. erk.. takde bf..hehe

    baca je la

    ReplyDelete
  13. izwanie: pun bleh.... bercinta lepas kawin pun best kan... =)

    ReplyDelete
  14. amalmeor: hurmmmm betul gak... masa best, ok la kan tapi kalau dapat yang tak memahami payah gak! lagi2 yang kuat cemburu dan mengongkong... aduh!

    ReplyDelete
  15. syuwai: jgn risau... kita sama geng laaa!! =)

    ReplyDelete
  16. ehehee TEMAN TAPI MERSA lagi bgs dari cintan cintun xda masalah... :D entri terbaekk

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork