Wednesday, February 2, 2011

Khas Buat Blogger Universiti Malaya!

Salam semua


Tadi aku ada post kat Sahabat Blogger , satu komuniti yang sangat-sangat aktif! (Tak caya korang pegi la join, salah gaya inbox email sampai beribu email sehari.) tentang group untuk blogger-blogger UM. Sebab aku dah banyak jugak blogwalk tapi aku tak jumpa UM Blogger community. So aku pelik lah, memang tak ada komunti untuk blogger UM atau ada tapi aku yang tak alert. Than, ada blogger yang inform aku, UM Blogger Community memang ada... maybe aku je yang tak perasan kot. Maaf yer....

Sebenarnya, aku sangat berkenan bila tuan blogger buat satu column kat sidebar khas untuk member-member sekampus dengannya. Tak kiralah, first year ke, final year ke, fakulti mana sekalipun... rasa macam bersemangat sangat bila jumpa blog yang mana bloggernya  sama universiti ni.... pastu, boleh share cerita-cerita menarik yang berlaku sekitar kampus. Boleh bayangkan gitu!

Jadi, kat sini aku nak mintak tolong pada blogger-blogger  yang belajar kat UM untuk tinggalkan link dorang kat comment bawah ni beserta fakulti korang . Aku nak promote blog korang kat blog aku yang tak seberapa ni di samping aku akan jadi readers & follower yang setia untuk blog korang. Boleh??? Harapnya sudilah yer.....

Pada, student universiti lain, jangan amek hati yer.... aku tetap akan jadi pembaca dan follower setia korang. Jangan risau! Aku sangat suka memberi sokongan pada semua blogger. Tak kira baru atau lama. Asalkan semangat untuk menulis blog tu, tinggi dalam diri korang..... Selamat Berblogging dengan Gembira!






*saranan dari Cik Noyu Aida: Ex- UM & Alumni pun boleh gak!! sila-sila... jemput-jemput!



40 comments:

  1. tertarik tengok tajuk entry kamu..
    untuk blogger ex-UM boleh jugak?

    ReplyDelete
  2. noyu: pun boleh.... bagus gak idea kamu!

    ReplyDelete
  3. hehe
    saya ex-UM
    fakulti sains...^_^

    ReplyDelete
  4. nak nak! saye dari fac.bahasa..dah lame follow blog kamu tapi baru tau student um ghopenye ye hohoh.

    ReplyDelete
  5. hey sye student um :) fak sc & 1st year student ngeehheee

    ReplyDelete
  6. hype..
    cik paan 2nd yr kat fak sains um
    jemputlah lepak blog
    http://plainpaan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. klu bkn Ex-UM tp Uitm leh x? U jugak tu.. kte kan 1 Malaysia..:)

    ReplyDelete
  8. noyu: thanks... nanti sy letak kat tepi k!

    ReplyDelete
  9. bazilah: tq~ haaa tu laa pasal, sy pun nak kenal2 gak dgn semua blogger UM... seronok rasanya!

    ReplyDelete
  10. manje: yer... 1Malaysia.... boleh juger, nanti sy letak kat sidebar utk student Uitm ye, senang kawan2 nak usha blog awak juger!

    ReplyDelete
  11. hye hye XD
    saya UM, fac sains.. 3rd yr dah XD

    ReplyDelete
  12. Hey hey...
    apsal sume gadis je nie ha ?
    nk gak !
    1st year, fac sc !
    http://fidodido91.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. aku pnah dpt offer letter dari UM!tp skang ni aku blaja kat uniten..so,aku ni boleh x dikire as part of UM?hehe

    ReplyDelete
  14. yuuhuuu~ saya blogger UM

    fac econs, 3rd year student. ;)
    mari kumpul ramai2 blogger um yaww.

    ReplyDelete
  15. Nak join jugak!
    2nd Year.. FPP...
    musicbrilliant.blogspot.com..

    ReplyDelete
  16. http://misztrex.blogspot.com/
    final year
    fak engineering :)

    ReplyDelete
  17. tjanks singgah my blog... heeee..

    ok2..blogger UM ni..nah link :P

    http://cunakuna.blogspot.com/

    3rd year..

    Education-Tesl

    (psst..follow u)

    ReplyDelete
  18. mra: thanks ye.. skit hari lg sy akan promote blog awak!

    ReplyDelete
  19. daouz: bgus2. golongan jejaka juga dijemput!

    ReplyDelete
  20. padle: erm... nice case ni...blh gak nak join, tp sy akan msukkan pd link special yang len k... =)

    ReplyDelete
  21. alynn: mari2 kita berjimba dengan baca blog budak UM!! =) tq!

    ReplyDelete
  22. athirah: tq~ all the best for the final~

    ReplyDelete
  23. http://zakwanzainal.blogspot.com

    Akademi Pengajian Melayu - 4th year..

    setuju ngn cdgn saudari..

    ReplyDelete
  24. saya ex-UM.. hahhaah.. jom wat group ex-UMblogger! hahaha faksa sains.. kuaz.. hehe

    ReplyDelete
  25. saya ex-UM.. hahhaah.. jom wat group ex-UMblogger! hahaha faksa sains.. kuaz.. hehe

    ReplyDelete
  26. zakwan: time kasih sbb sudi tinggal link. nice to know u... kita ptut gather sama kan!

    ReplyDelete
  27. ajid: time kasih yee sudi tinggal link! ye sy tau smua ttg awak!

    ReplyDelete
  28. wah.. baca komen2 kat atas tuh.. ramai jugak dr fac sns UM eh.. terkagum jap.. haha

    saya pun dr fac sns UM.. 3rd year.. =D selamat berkenalan.. wah.. skema kan.. hehe~

    --{@ syaRafiNa's sTory B0ok @}--

    ReplyDelete
  29. syarafina: tu laa, fac sains ramai... fac sy pun takde!!!


    slm berkenalan!

    ReplyDelete
  30. saya pon kene tulis gak ke??
    ok la, saya fac engineering.

    ReplyDelete
  31. salam. saya ada buat gak entri pasal UM bloggers. sudi2 kan diri tinjau blog saya.


    http://haryzkhairuddin.blogspot.com/2011/02/um-bloggers-tunggu-apa-lagi-jom-pakat.html

    ReplyDelete
  32. Assalamu'alaikum .

    Eh2 ! Nak jugek !

    3rd yr . Arts fac . History study .

    http://speakerspeakup.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. sya pon cari blogger community for um.. hihi im engineering student.. :)

    dak2gik.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. A PERSON WHO IS, BUKAN WHICH IS. SEBAB PERKATAAN PERTAMA A PERSON, BUKAN A CAT ATAU BENDA2 LAIN

    ReplyDelete
  35. sorry nak betul inggeris sikit jer...a person which is able to say , kena tukar dgn perkataan who is able to say...SHOULD be able to do....

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork