Friday, May 20, 2011

Nombor Plate Si Penyimbah Asid: Honda EX 5 WPV 4963 dan MAC 1841. Hati-hati perempuan semua!

Salam semua

Sekarang ni memang kecoh satu Malaysia tentang kes penyimbah asid yang biadap tu kan? Semua perempuan area Lembah Klang dan Selangor jadi takut. Masa aku kat KL sebelum balik cuti semester tu pun aku cuak. Mintak simpang lah segala benda buruk ni. Aku pun tak paham dengan penyimbah asid ni. Apa motif ntah dia nak menyimbah orang sangat. Kalau ye pun kau buruk, janganlah buruk kan orang lain jugak. Geram aku dibuatnya. Orang yang tak bersalah menjadi mangsa. Kalau motif dia adalah untuk balas dendam, pegilah balas dendam kat orang yang sakitkan hati kau tu, bukan orang awam! Takde sivik betul kau ni. Aku rasa, orang tu memang kompem sakit jiwa! Kalau aku dapat kau, aku siat kulit kau lepas tu tuang asid kaw-kaw punya kat isi daging kau tu. Tak cukup dengan tu, aku tabur garam pada kau. Baru kau tau sakit dan pedihnya cemana kan!

Berita terkini yang aku dapat melalui status FB kawan-kawan aku yang mana kesahihannya aku tak berapa pasti, tapi kata orang mana tau maklumat ni dapat membantu. Boleh kita semua hati-hati dan berwaspada. Jadi, maklumat ni mungkin boleh membantu korang untuk berhati-hati.

Ini maklumat beberapa hari lepas dari my BFF, Yaya:

1. Acid splasher ialah 2 org gila bawak motor WPV 4963, be careful, target dia pompuan melayu bertudong . skrg diaorg tgh round seri kembangan & cyberjaya MMU. be very careful.

Ini maklumat pagi tadi dari batch mate, Zong Yan :

2. The acid splasher is aroun Shah Alam. 1 person get splashed around PKNS complex. Plate number MAC 1841 & WPV 4963

Look girls!!! Yang nombor plate WPV 4963 tu, dua kali telah dilihat sebagai penyimbah asid. Maknanya, berkemungkinan itulah orangnya, si penyimbah asid tu kan. Kalau boleh, tolong remind dua-dua nombor plate di atas dan fotofit yang disebarkan pihak polis ni.

ni bukan bias. aku rasa perempuan-perempuan india pun marah dengan perlakuan kau, binatang!

Sebab, buat masa ni polis melaporkan modus operandi si penyimbah asid ni ialah dia suka bertukar-tukar motorsikal. Itu yang menyebabkan pihak polis sukar menangkapnya. Jadi, sekarang ni kita sendiri yang kena protect diri kita dan kawan-kawan kita. Harap maklumat ni dapat membantu. Jika maklumat ni salah atau palsu, aku akan update yer. Aku sangat-sangat mendoakan semua perempuan di Malaysia ni tak kira bangsa apa sekalipun dalam keadaan selamat. Amin!


p/s: Kaum Lelaki pun kalau boleh tolong sama-sama protect perempuan. Kami kaum yang lemah!

19 comments:

  1. bagus info nanie..atleast kite leh tlg mane yg mampu..

    ReplyDelete
  2. npe dier target ppuan btudung jew?mcm nk timbulkn kes pkauman jew..isk3..

    ReplyDelete
  3. ee..menakutkan aa dorang nie. huhu

    ReplyDelete
  4. huhu..mst dia tukar no plate..lagi pas ni..be ware

    ReplyDelete
  5. siryes ke. kenape mcm tu. takot woo nak keluar. -_-

    ReplyDelete
  6. jahat benor..huhu..tatot2!!

    btw, i follow u..=)

    ReplyDelete
  7. huhu bhaya bhaya..mmg kena brhati2

    ReplyDelete
  8. @liyana: bukan sekadar bakor, kita seksa dia hidup-hidup! muaahahahaha~

    ReplyDelete
  9. @mr.curly: betul tu, utk bendung masalah ni, semua pihak perlu saling kerjasama. jgn harapkan pihak berkuasa shj!

    ReplyDelete
  10. @mojako_ila: rasanya dia jeles kot, dia tak dapat pakai tudung.... kan?

    ReplyDelete
  11. @Miss Eyda: kamu hati-hati ye. sy doakan kita semua selamat!

    ReplyDelete
  12. @CWL wanie LovelA: tu lah yang payah tu.... polis pun bagitau kan.. dia selalu tukar plate dan motor! geram lah dgn dia!

    ReplyDelete
  13. @cik azeya: semua perempuan fobia tau... kalau dapat, siap dia!!!

    ReplyDelete
  14. @alynn M:harap dapat sebarkan pada kawan-kawan jugak! =)

    ReplyDelete
  15. @Hani Suraya: thanks yer follow saya. kita perlu saling membantu utk tangkap si jahat ni!

    ReplyDelete
  16. btulke ni no plat moto 2??bagusla..semua berhati-hati k :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork