Friday, June 17, 2011

Bila Lelaki Tersasul Sebut Nama Perempuan Lain... Apa korang buat???

Salam semua

Dah lama tak borak pasal cinta. Hahaha tiba-tiba di hari Jumaat ni, ada mood cinta pulak, biasalah ini kan mood normal di kala hujung minggu. Impak daripada undangan perkahwinan kawan-kawan. Pada beberapa orang kenalan aku, tahniah aku ucapkan. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. 


Baiklah, pernah tak anda mengalami situasi "BILA LELAKI TERSASUL SEBUT NAMA PEREMPUAN LAIN..." ketika sedang bermadu asmara/bercinta/berborak dengan anda.  Apa yang anda lakukan? 

Pilihan jawapan: A) Adakah anda biarkan sahaja, buat-buat tak dengar. B) Bertanya pada dia, siapakah gerangan perempuan yang disebut itu? Atau C) anda terus melenting naik hangin, dan lebih dashat mintak putus terus???  D) Maafkan dia dan dengar penjelasan, alasan dia tersasul. 

Hahaha, silalah jawab! Atau mungkin anda ada jawapan tersendiri??? Ceciter pengalaman korang pada aku. Sebab aku akan cerita satu kisah menarik berkaitan hal ni pada entry seterusnya. Sekarang ni, cuba anda bagi respon dulu... 

12 comments:

  1. setakat ni takde lagi lelaki tersasul sebut name orang lain walaupon fiza terpacak di depan..masih lagi name fiza kedengaran..hihihi..btw,nanie..dah check link fiza bg yang nanie tanye tu..kalau lom..ni link nyer
    http://www.azhafizah.com/2011/05/tutorial-customize-size.html

    ReplyDelete
  2. err... mcm x penah lg... tp terkantoi sms tu penah! pompuan tu gilos!(emo pulak) hehe

    ReplyDelete
  3. Pertama kali datang blog ni. Hm, belum pernah lagi lah. Jawapan saya tu 'B' :D hihi.

    ReplyDelete
  4. terus blah dari situ . buat muke biase .

    ReplyDelete
  5. buat donno jer kendian lame sikit buat tersasul name lelaki lain jugak..HAHAHA

    ReplyDelete
  6. Urm, nie tak pernah terjadi, tapi kalau ada, kitew tanya eh sapa yg awk sebut tu... then soal siasat la, xde la nk melenting, mana tahu dia tersasul sebut nama mak dia ke... huhuhu, anak lelaki kan kena utamakan mak, kekekeh,

    ReplyDelete
  7. xpenah tejadi, tp kite yg tesasul sebut name laki laen ade lah, chuak kot! hahaha`

    ReplyDelete
  8. perempuan tersasul menghantar mesej selalulah...dan dibiarkan sahaja...

    *sambil mencari awek lain...HAHA

    ReplyDelete
  9. wahhhh..tibe2 teringat exBF bace post ni...dulu kluar dating, mse tu dlm kete otw nk blk..stop kt traffic light, ujan renyai2 mse tue..so cermin bkabus...smbil syok tggu lampu hijau aku mngelamun..bile kete jln aku perasan ade name ppuan 'dilakar' kt cermin dpn...hahahah, ofcoz la bkn name aku n turn out rupe2nye name skandal dia...uwaaa, nanges wooooooo....tp now after few years, sgt bsyukur kami break off n i married 2 someone else, coz he end-up to be no one at all...ahahahaah... :D

    ReplyDelete
  10. baru ja terjadi tadi,..n nama yg dia sebut tu adalah ex dia. so tindakan saya C sbb memang dah lama syak puwn..nak bagi chance apa lagi, nanti sakit hati sendiri je dapat

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork