Friday, June 17, 2011

Keputusan Ranking Universiti Terbaik Asia 2011 Telah Keluar!!!

Salam semua

Nak update and share sikit info terkini mengenai ranking universiti terbaik di Asia. Baru dapat berita melalui laman web UM sendiri. Alhamdulillah, UM, universiti kesayangan aku mengekalkan lagi reputasinya sebagai di antara 50 universiti terbaik di Asia dengan kedudukan pada nombor 39. Seterusnya menjadikan UM sebagai universiti terbaik di Malaysia. Tahniah aku ucapkan pada UM! Bangga rasanya jadi sebahagian daripada kejayaan ini. *ada ke sumbangan aku pada kejayaan ni? hahahah




Senarai ini telah dikeluarkan oleh QS Intelligence Unit baru-baru ni. Daripada senarai tersebut, top 5 Best Universities in Asia ada kat Hong Kong. Hebat jugak Hong Kong ni kan... 


Walaupun begitu, ada 4 buah lagi universiti di Malaysia yang telah disenaraikan sebagai TOP 100 universiti terbaik Asia. Nak tau universiti mana??? 



Jadi, TOP 5 Universiti Terbaik di Malaysia ialah....


1. UM
2. UKM
3. USM
4. UPM
5. UTM

Tahniah semua dan pada hemat aku, kita semua sebenarnya telah berada di antara yang terbaik. Ranking universiti cuma beberapa peratus je kepada kejayaan kita yang selebihnya adalah diri kita sendiri. Tak kesah lah kita belajar di mana, tapi kalau rajin berusaha mesti berjaya kan. =)


senarai penuh KLIK SINI.

11 comments:

  1. tapi , usm universiti apex .

    ReplyDelete
  2. UM, bangga la jugak...

    fakulti sains c- dah kena repeat kot..dah la susah dpt A...

    haish...

    ReplyDelete
  3. hoho uitm d hatiku...
    sy bangga walaupun xde dlm snarai..
    d mana bmi dpjk..
    d situ lngit djunjung =)
    tahniah2

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah. tahniah. bukan calang2 ye org yg dapat masuk UM. cemburunya...

    tp sy rasa ada diskriminasi. UIA langsung x masuk. sebab ada 'ISLAM'. kan?

    Life Line 4 Gaza - Pemimpin Umat Islam Terus Berpeluk Tubuh

    ReplyDelete
  5. kita UTM je. tapi alhamdulillah la. masuk juga list..

    ReplyDelete
  6. UKM..UKM..UKM..hahaha..hampir 5 tahun aku kat cni..bkn repeat eeeaaa..smbg belajar..ahahahah~

    ReplyDelete
  7. walaupun UiTM takde dalam senarai,UiTM dihatiku..
    ^__^

    ReplyDelete
  8. Soutul Mujahid : uia ade masuk jugak ditangga 161...
    btw hebat!!!!1

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork