Monday, July 18, 2011

Aku Mengandung! Biar Betul???

Salam semua


As mentioned before, yesterday i'm sick! Cewah, speaking! Jadi aku pergilah jumpa doktor di Klinik 1Malaysia. Ni first time ni aku pergi klinik 1Malaysia. Disebabkan aku mabuk & sakit perut yang melampau aku mintak tolong sepupu lelaki aku untuk temankan. Yang bagusnya, Klinik 1Malaysia dibuka walaupun hari Ahad, dan yang tak berapa bagusnya, perkhidmatan sangatlah lembap sedangkan cuma aku soranglah patient yang ada. Nurse yang bertugas di bahagian pendaftaran sempat lagi sapu losyen kat tangan. Dia tak tau aku dah macam nak terkeluar usus ni. Biasalah kan....

Tiba-tiba nama aku dipanggil oleh nurse tadi. Dia tanya kat aku beberapa soalan :

Nurse : Alamat awak apa?
Aku : Alamat saya...bla...bla...bla...
Nurse : Umur?
Aku: 22 tahun
Nurse: Sakit apa?
Aku : Kalau dah tanya kat bahagian pendaftaran ni, baik tak payah jumpa doktor, jumpa nurse je! *dalam hati* Saya muntah-muntah, pening kepala dan....
Nurse : Awak mengandung kot?*sambil pandang aku semacam
Aku: WADEHAL!!!! Ape gila aku mengandung.... aku tampor jugak mulut nurse ni.*dalam hati* Eh, taklah... saya belum kahwin. Saya belajar lagi! *belum lagi aku habis cakap tadi. Baru nak cakap, aku buang-buang air. Kau dah menyampuk!*
Nurse: Abes tu sapa? *sambil tunjuk sepupu aku
Aku: Tu sepupu saya. *sesuka hati je makcik nurse ni, tuduh melulu

Mentang-mentanglah masa aku pergi klinik tu aku pakai jubah, bertemankan lelaki dan badan aku yang besar. Terus je dia kata aku mengandung. Hai lah makcik nurse. Nasib baik dah tua... dan nasib baik perut aku memulas-mulas. Kalau tak, boleh jadi aku pulas mulut dia. heheheh...

Moralnya : Don't judge a person by his/her attire, Waspada dengan mulut anda & Aku Masih Dara Oooi....

30 comments:

  1. tak patot la main tuduh melulu cmtu..kan?

    ReplyDelete
  2. aduyaiiii..sy pnah kena truk kot..jln ngan adik diowang kta anak...aiyeee..padahal pkai bj cam bdak2 rmaja je..=.=''

    ReplyDelete
  3. heheheh..sy pnh kena jgk dlu mcm ni..diowg ingt kite muntah je ngndung kn..xtnye dlu kite ni dh kwen ke blom men ske2 je tuduh..lawak3..

    ReplyDelete
  4. ija pown bse kene my sis say mke ija matured sgt T_T

    ReplyDelete
  5. memang watdehal betul nurse camtuh . haish ~

    ReplyDelete
  6. apa punya tur..le misi tu!sabar aja le...

    ReplyDelete
  7. hehe..mybe appearance awk matang kot :)

    ReplyDelete
  8. apa punya tur..le misi tu!sabar aja le...

    ReplyDelete
  9. boleh tahan lah misi tu main teka-teka pnyakit orang. asal awak tak tanya balik "misi rasa-rasa anak saya ni boy ke girl?". tah hapa-hapa lah diorang ni. sempat sapu losyen ye? memang free betul nampaknya tu.

    Sibuk Jaga Hati Orang, Hati Sendiri Sumbat Dalam Tong Sampah
    Tips : Melicin dan Menghaluskan Kulit

    ReplyDelete
  10. hape kess la nurse ni. sukati2 mak tiri laki bapak die jer...^^

    ReplyDelete
  11. hihihihi dah buleh kawen le tewwww ;p

    ReplyDelete
  12. ape daa..tak baik oh maen tuduh je. lain kali tanya dulu baru cakap. hish3..

    ReplyDelete
  13. haha. tak pasal2 kena cop org mgndung. lain kali pergi klinik kena pergi dgn perempuan aje lah. hehe

    ReplyDelete
  14. hahaha! mmg rase nak piat jew mulot nurse 2 kalau jadi camtu gaq =p

    ReplyDelete
  15. kehkehkeh ... lawak! saspen jap

    ReplyDelete
  16. haha..sabar jerlah..
    pandangan mata kita ni mmg selalu tertipu..huhu

    ReplyDelete
  17. dtg cni n follow ;)

    menarik entry!!!! keep in touch ~

    ReplyDelete
  18. hahahha! ape pun xbleh la nurse tu..baru taw simptom ckit tros ckp mengandung..aduyaiii~~!!

    ReplyDelete
  19. huh..ape la nurse tu, len kal tanye dulu..kalau wanie pantang o..huhu

    ReplyDelete
  20. kuang hajo lah nurse tu...haih ~ nasib baik bukan i...kalo tak sempat cakap wth, bagi jelingan maut pun jadi lah. HAHAHA

    ReplyDelete
  21. mak oiii cik nurse. pandai2 die jek yea :)

    ReplyDelete
  22. sentap mcm tu. rase mcm nak makan penampor je nurse tu. hihi

    ReplyDelete
  23. nurse tu pn bujang lg kot,pas2 die brkenan ngn laki yg g klinik ngn u tu..
    taktik je tu ha5

    ReplyDelete
  24. slumber je nurse tuh wat conclusion...hihi

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork