Monday, August 15, 2011

Contest Blog Aku Kena Gigit by Coklateyes

Salam semua dan dengan lafaz Bismillah...


FRIENDLY REMINDER :
This is a STICKY POST & for the latest entry from me, u NEED TO SCROLL DOWN, darling! Thank you for your co-operation. =)

Setelah agak lama aku fikirkan, rasanya hari ni merupakan hari terbaik untuk aku lancarkan contest "Blog Aku Kena Gigit!". Setahu aku, bukan mudah untuk seseorang buat contest. Takut jugak aku sebenarnya, mana tahu tak mendapat sambutan kan? Yerlah, aku bukan blogger hebat! Aku harap ada yang sudi untuk join.



Tujuan : Merapatkan lagi ukhuwah sesama blogger serta menjana minda kreatif para blogger. Disamping tu, sebagai penghargaan kepada semua followers dan readers aku.

Caranya: AS SIMPLE AS ABC


1. Follow my blog  & Like my fanpage  + Follow blog penaja di  http://d-luvers.blogspot.com/
2. Komen sekurang-kurangnya 3 entry daripada blog aku (lebih lagi bagus!)
3. Buat satu entry bertajuk "Contest Blog Aku Kena Gigit by Coklateyes"
4. Letak banner kat atas tu dalam entry & korang lengkapkan slogan
    "Saya Suka Geget Blog Hanya Dari Mata kerana......." (tak lebih 50 patah perkataan)
5. Kemudian link kan ke blog aku &  Tag 3 orang kawan yang lain (make sure dorang tahu)
6. Tinggalkan link korang di entry aku ni.
7. Dateline : 15 Ogos 2011, 11.59pm


Hadiah :

1 x  entry terbaik dan terkreatif akan menerima Barangan Penjagaan Badan daripada Body Shop & Blog akan diletakkan di sidebar aku sebagai "Blog Wajib Kena Gigit"



3 x  Entry best yang lain akan menerima Barang Penjagaan Diri daripada Watson/ Elianto serta akan dilistkan di sidebar sebagai "Blog Wajib Gigit".

2 x Entry akan mendapat header comel dari Yana KitKat dan disenaraikan  dalam "Blog Wajib Gigit"
Amacam, ada tertarik tak? Harapnya korang berminat lah ye. Seperti yang aku mention kat entry sebelum ni, contest ni merupakan sebahagian daripada penghargaan aku kepada korang semua. Insya-Allah kalau ada rezeki, aku akan tambah hadiah yang menarik.  Cepat-cepat join! Sebelum terlambat!!!

Sebagai permulaan, aku nak tag :

1. Cik Puan Bunga @ http://puterihati.blogspot.com/
2. Cik Lisa Afha @ http://lisaafha.blogspot.com/
3. Cik Mish Lolypurp @ http://najihahsahami.blogspot.com/
4. Cik Azhafizah @ http://www.azhafizah.com/
5. Cik Tomato Kering @ http://tomatokering.blogspot.com/
6. Cik Suheela @ http://coklatmasammanis.blogspot.com/
7. Cik Cahaya @ http://aq-cahaya.blogspot.com/
8. KORANG SEMUAAAAAAAAA dialukan sangat untuk join.


p/s: Blogger lelaki jangan risau, korang pun boleh join. Kalau korang menang, hadiah akan ditukar kepada barangan lelaki lah! Aku tak amalkan gender-bias ok! =)



127 comments:

  1. yeah!saye mmg suke barangan Body Shop..will be join later..(=

    ReplyDelete
  2. body shop??? nak joinnnnnn nak joinnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  3. bestnya~ nak join, nak join =)

    ReplyDelete
  4. body shop..! huhuh..nak join juga.

    ReplyDelete
  5. wow. hadiah menarik. thanks tag ya. kena join ni tunggu ^___^

    ReplyDelete
  6. waa!!nk joinnnn..tp lambat sikit xpe kan?mish nak setelkan urusan posting dulu. hehee...mesti join!!!


    thanx tag Mish!!!


    jom ramai2 meriahkan contest ni!!hehe

    ReplyDelete
  7. salam. saya join tau awak :)


    http://dowdymaidz.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  8. salam. saya join tau awak :)


    http://dowdymaidz.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  9. wahhhhh hadiahnya amat menarik,heheheh nt rara nk join jugak lah =)

    ReplyDelete
  10. adiah cam best ! insyaAllah sempat nti boley join =)

    ReplyDelete
  11. woahh dapat BS. huu p yanyan masuk kompem tak menang lah. haha :)

    ReplyDelete
  12. Pehhhh! Apasal 'cik' dah kena scratch! cis cis! Hahahaha! Join!

    http://puterihati.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    wehhhh ada g mahkamah ke dokkkkkk???

    ReplyDelete
  13. wahhh mcm best ! ^^

    i.allah nnti tomato join oke .. :)

    ReplyDelete
  14. wowww..hadiah memang menarik.
    harap2nya dapat la.fuhfuh.amin.

    http://ddhasnidar.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. salam perkenalan,

    http://cikami.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  17. cik dee na join..:)
    nh link :)
    http://zahrisweetdaughter.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  18. meaw join :D


    http://contestmeaw.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  19. http://cayanggirangmuahxmuahx.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    da join~

    ReplyDelete
  20. joined~

    http://sesucikasehsuchi.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  21. hadiah best,nk join
    http://nurhidayahroslee.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  22. akak,mia join jugak ya :)

    http://mylifeme-mia.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  23. akak join

    http://canteek-selalu.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  24. @fiQ'Ra:SILAKAN.SILAKAN. MEMANG MENGHARAP SOKONGAN KORANG!

    ReplyDelete
  25. @cikcahya:Silakan cik cahya! makin ramai makin syok kan!

    ReplyDelete
  26. @najihah sahami:ok, buat yang mana penting dulu. nanti dah siap, jgn lupa join!

    ReplyDelete
  27. @AMIRA:time kasih mira. sy doakan awak berjaya!

    ReplyDelete
  28. @yanyan:blum cuba belum tau! rezeki kita, mana lah tahu kan. join lah. cuba nasib!

    ReplyDelete
  29. @Cik Puan Bunga:cik kena scratch sebab title tu dah invalid. awak kan puan! sy takde ke mahkamah...

    ReplyDelete
  30. @Liyana Lunia:oh kakak liyana, jangan marah! nak gurau je! hehehe!sapa mara kena jual!

    ReplyDelete
  31. @dd.hasnidar:time kasih sbb join. sy doakan awak berjaya!

    ReplyDelete
  32. @cikami:terima kasih cik ami. sy doakan awak berjaya

    ReplyDelete
  33. @meaw: time kasih sebab join! semoga berjaya!

    ReplyDelete
  34. @kaseh suchi:time kasih join! saya doakan semua menang ye

    ReplyDelete
  35. @miA:time kasih join! sy doakan akak menaang!!!

    ReplyDelete
  36. @Lelord:time kasih kak. sy doakan akak menang!

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  38. Wahhhh menarik gila hadiahhh! Macam tahu-tahu je Eyra tengah gila join contest. Insyallah Eyra akan join contest awak, thanks for inviting me! ^^

    ReplyDelete
  39. Yayy dah join!! Visit me yaaa, thanks! ^^

    http://rasainirasaiera.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  40. diulangi kali kelapan belas aku nak join kau tunggu hjgn tutup lagi . bhahahaaaa

    ReplyDelete
  41. http://nomoresecret95.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html dah siap bluekkkk

    ReplyDelete
  42. u~~wpun i x ditag,tp i smangat nk join.n dah join dah pn.ni haa.

    http://najilaa.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    fuh2!mintak2 la menang.ngeehhe. ;p

    ReplyDelete
  43. saya join :)

    http://vanillaicegirls.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    tenkiu ^^

    ReplyDelete
  44. Ziarah sini.
    Hadiah yang menarik.
    Cuba promote kat group Kelab Blogger di facebook > https://www.facebook.com/groups/129896221730/?ap=1
    Mungkin lebih ramai sertai nanti.

    ReplyDelete
  45. done join !!

    http://pinkaholicx.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  46. kak izan join~

    http://diariummi-contest.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  47. wah..menarik..boleh cuba nasib nie,hehe..sat na...

    ReplyDelete
  48. Akhirnyaaaa :)
    http://azureenordyn.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html
    nak menang nak menang HAHA ;DD
    thanks sebab ajak join yaaa

    ReplyDelete
  49. join...

    http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  50. join

    http://zahirahzahrin.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  51. teruja bila terbau² body shop!
    menjoinkan diri.

    http://aqalili.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  52. join ye...http://duniafantasicra.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  53. salam...cik firah join yer

    http://puterimawarmerahku.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  54. dah join dah..
    harap terima la ye..

    http://kisahcikparo.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  55. http://myifblog.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    kta dh join!!

    ReplyDelete
  56. hallu miss future lawyer. ;p nak join la. tapi, mlm kang la. nak prepare makanan berbuke jap. ;p ohya! follow here!

    ReplyDelete
  57. sha pon ikt2 join..bule lg bah kan...heheh,,

    http://opzzpinky.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  58. sy join....
    http://anaaqilah23.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  59. diela join yaa..

    http://chantekdia.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  60. wah cam best tapi Han xreti gigit2...heheh salam ziarah sini...:)

    ReplyDelete
  61. Yeay! saya join jugak...



    http://syairanitarmizi.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  62. Saya join :)


    http://syairanitarmizi.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  63. Join :)


    http://syairanitarmizi.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  64. Ok i'm in !!

    http://kedinkyst.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  65. nak join boleh?? hehe..salam perkenalan...:)

    ReplyDelete
  66. hye! ^____^v
    contest menarik hati! :)
    joined~ hope2 blh menang :p

    http://chikicicok.com/blog/personal/contest-blog-aku-kena-gigit-by-coklateyes/

    ReplyDelete
  67. cik reen join jugak. Love yaaa...

    Id Folower : NurReen

    http://duniacikreen.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  68. cik mel dah follow sini N join segmen ni..

    http://mellinaaziz.blogspot.com

    ReplyDelete
  69. yups..saya doakan awak berjaya jadi lawyer k..(ambik ayat dari butang mau komen..ehehea)

    insyaALLAH saya join k..menarik ni hadiahnya..

    salam ramadhan..

    ReplyDelete
  70. sha join ya...

    http://goldenrosegacontest.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  71. wah ada contest, menarik pulak tu hadiah-hadiah ... hmm nak join, tak nak join, nak join, tak nak join, nak join, tak nak join .... eheheh

    ReplyDelete
  72. cp join akhirnya! :)
    http://cpluckiest.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  73. join! huhuhu mujur sempat hiks

    http://jiejahgorjes.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  74. saya join yer :)

    http://cikwanbulat.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kene-gigit-by.html

    ReplyDelete
  75. hye:)yath tumpang join~~

    http://qasehhumayrayathafiz.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  76. aiNa da join..! huhu, jemput semak blog ye. =)

    http://ainayazidstory.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kene-gigit-by.html

    ReplyDelete
  77. DA JOIN...tq so much sbb ad kn contest..
    http://awaleikiey-sichubby.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  78. salam Innanie,K.atie dah join.

    http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  79. join ! :)

    http://amirah-syafiqah.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  80. Assalamualaikum..finally,fiza join..here the link

    http://www.azhafizah.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    TQVM ^_^

    ReplyDelete
  81. Salam

    Kita Dah Done buat semua yg kene geget

    jum tengok

    http://azmiraazmira.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html


    suke body shop . :)

    ReplyDelete
  82. tanx sbb singgah blog saya.. btw, da siap da entry utk contest ne.. harap terpilih laa.. =))

    http://nanahazwanee.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  83. saya join..

    id follower : alvas
    id fb : are liya

    http://alvas-87-contest.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  84. esok tarikh tutup contest nie..dupdapdupdap..ahahah, menanti rezeki ramadhan dgn penuh ketidaksabaran nieh...hihi :D

    ReplyDelete
  85. updated.. hehehe.. semua syarat dah dipenuhi..

    http://alvas-87-contest.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  86. thanks sebab comment ingatkan contest nie... Alhamdulillah, saya join...

    http://coklateyes.blogspot.com/2011/07/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  87. SAYA JOIN

    http://jommenang.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    dah join cntest saya?hadiah menarik..

    http://vogue-kiwi.blogspot.com/2011/07/contest-saya-suka-dan-saya-komen.html

    ReplyDelete
  88. Salam,nak memeriahkan contest ni :)

    http://diaryhatidyra.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  89. http://aboutme93.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    dah join thehhehee

    ReplyDelete
  90. akak , saya dah join :)

    http://asmilethathidesapain.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  91. mira joinn

    http://nurhazmira.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  92. fara join disaat akhr nak menyokong contest nie
    lupe nak join lepas diinivte
    :D

    http://bubu-bobo92.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  93. da join! hihi

    http://aimifiqa.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  94. join ye

    http://segmentandgiveaway.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    taurus_gurl_85@yahoo.com

    fb id: noor anum

    ReplyDelete
  95. join ye

    http://segmentandgiveaway.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    taurus_gurl_85@yahoo.com

    fb id: noor anum

    ReplyDelete
  96. sory late join dear . huu

    http://tomatokering.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  97. Salam Ramadan buat Innanie..

    Alhamdulillah akhirnya siap juga entriku ini.. moga ada rezeki... ameeeennnn

    http://alongnidar.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    id follower: Nida
    id FB: Nida Muhammadon

    tq:)

    ReplyDelete
  98. As-salam Innanie..

    Kak Nida ada buat sedikit penambahbaikan...

    http://alongnidar.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  99. http://najihahfara.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    tenkiu invite

    ReplyDelete
  100. saya join :)
    maaf terlambat

    http://aq-cahaya.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    ReplyDelete
  101. yeaahh.. harap2 awak suka entry sy :)

    http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    hrp hrp la menang. XD

    ReplyDelete
  102. dear..ifa join!

    http://tiefazatie.blogspot.com/2011/08/contest-blog-aku-kena-gigit-by.html

    tq ye..sori lmbt..huhu

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork