Thursday, July 7, 2011

KFC dah BERSIH Sekarang! [ Video Jawapan KFC ]

Salam semua

Minggu ni memang kecoh kan kes pekerja KFC mencemarkan makanan semasa proses penyediaan. Memang CE**KA lah ke atas orang tu sebab mengotorkan rezeki. Aku memang pantang dengan individu tak bertanggungjawab ni. Takde moral dan sivik. Aku doakan, ayam yang dia kotorkan tu kaum kerabat atau adik beradik dia jugak yang makan. Baru dia rasa macam mana! 



Hari ni, KFC Holding telah upload satu video balas di You Tube sebagai jawapan kepada permasalahan itu. Maklumlah, semua pihak tanya soalan bertubi-tubi pada KFC tentang pemprosesan makanan di KFC. Individu yang buat 'taik' tu dah dibuang kerja dan disoal siasat serta KFC kini telah ambil beberapa langkah berjaga-jaga supaya perkara buruk tu tak berulang lagi. Harapnya, apa yang disampaikan memang betul-betul wujud dan dilaksanakan. 



Jadi, pada mereka yang bekerja di bidang pemprosesan makanan, jaga kebersihan diri, tempat proses dan segala-galanya sebab kita berurusan dengan kesihatan orang. Ingat, itu juga satu amanah Allah! Sekarang dah happy dah nak makan KFC balik! Jom aku belanja dinner plate sorang satu....



5 comments:

  1. fuhh~ lega dgr sal ni ... tdk nak g kfc pon mcm takot ag, tkot c pembuat taik 2 hasut kwn2 die, keh keh!

    ReplyDelete
  2. walaupon mcm dah bersih..tekak masih tak boleh nk terime..huhu

    ReplyDelete
  3. yaaaaaaay suke Kay Eip Chee ^^

    seronok pulak tgk dia berucap sambil gerak kiri kanan XD

    ReplyDelete
  4. stupid nye org tu..msti x puas aty ngan kfc hehe..

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork