Friday, July 29, 2011

Tukar Title Sidebar. Kasi Unik Sikit Macam Liyana Lunia Punya!

Salam semua

Kalau korang perasan, aku ada buat perubahan kecik kat blog aku ni. Saja suka-suka dan nak bagi unik sikit kan. Lagipun, bila buat macam tu boleh membakar lagi semangat aku untuk jadi seorang peguam. Insya-Allah. Aku harap semua dapat doakan aku ye. Memang impian sejak form 4 tu. Aku ubah title side bar aku. Kalau macam Liyana Lunia, dia guna kulit, kuku, paru, jantung dan semua part badan dah digunanya, *nasib baik tak 18sx tau* aku saja nak guna nama-nama jawatan dalam bidang perundangan sebagai title. Nampak kelassss gitew!

Dulunya...
dan bertukar kepada.....



Aku selalu dengar, kalau kita nak kan sesuatu, kita kena selalu ingatkan diri kita untuk capai matlamat tu. Dan aku rasa ni salah satu step yang buat aku semakin bersemangat nak jadi lawyer. Selain tu, aku jugak harap yang dengan buat title sebegini semua visitor yang datang blog aku turut sama mendoakan aku untuk jadi seorang lawyer satu hari nanti. Cuma, sekarang ni aku ada masalah sikit lah, aku tak tahu macam mana nak tukar word kat bahagian komen tu. 



Aku nak tiru Cik Epal. Kalau dia suruh orang doakan dia kurus kan, aku nak orang doakan aku jadi lawyer. So, ada sapa-sapa yang boleh membantu atau tahu mana-mana blog yang ada sediakan tutorial untuk itu? Boleh share tak dengan aku. Sangat mengharapkan bantuan korang ni. Segala bantuan anda, saya ucapkan jutaan terima kasih!!!


update: oh yes!! dah jadi. Thank you so much pada Achik Syida & Aien Najwa atas bantuan korang! 



18 comments:

  1. Dear..g la kt design..then yg edit blog post 2 click la..pastu yg komen, buang ayat 2..tukar la jadi ayat mahkamah yang kamOo nak..kalo tak silap aieN..=)

    ReplyDelete
  2. macam ni

    dashboard > design > page elements > blog posts > edit > post page options
    *tukarlah dekat situ yang ada nombor 5 tu sebelah dia comments,jangan lupa save pula (:

    ReplyDelete
  3. kat komen tu tukar je kat page element, then edit blog post. kt bhgian komen kmoo tukarla ayat y kmoo nak ^^

    ReplyDelete
  4. hahaha awk ni memang suka buat saya tersipu2 asik disebut2 sahaja sebut banyak kali tahu kita suka AHAA ;p

    eh ehhh, semartnyaaa saya doakan awak jadi lawyer wokay

    ReplyDelete
  5. pergh~ best la. hihi. nak juga buat mcm tu. hihi

    ReplyDelete
  6. lain dr yg lain!!

    huhu tema lawyer la nie.. eina nye tema biase2 je :)

    ReplyDelete
  7. @Achik SYIDA:oh sangat2 membantu. terima kasih banyak2 achik!

    ReplyDelete
  8. @syapapap:heheh... saja. suka2 time kasih doakan saya ye!

    ReplyDelete
  9. Nak jadi orang jahat yg kena tangkap polis! :D

    ReplyDelete
  10. sekarang awak pula mempengaruhi saya...adoi..

    ReplyDelete
  11. Puh puhhh nah Eyra doakan akak lawyer betul-betul jadi lawyer satu hari nanti. Aminn! Hehehee

    ReplyDelete
  12. Always attract and focus what u really want.. I support u..

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork