Monday, August 15, 2011

Contest Paling Mudah : Teka Lagu Raya

Salam semua



Nak uji IQ korang semua boleh??? Nak buat teka teki lah sekejap boleh? Tapi bukan kosong lah. Insya-Allah ada hadiah lah untuk pemenang yang jawab dengan pantas dan paling tepat. Boleh?



Soalannya :
Dalam banyak-banyak lagu hari raya, lagu apakah yang sebenarnya takde kaitan pun dengan Hari Raya tapi orang kerap nyanyikan lagu tu semasa hari raya.

Ha...cepat-cepat jawab! Sebagai pengesahan, korang hanya perlu bagi jawapan kat comment dan jadi follower aku. Supaya senang untuk aku contact korang dan follow korang semula! Ok?

Tarikh tutup: Esok, 16/8/2011 pukul 10pagi.

Selamat mencuba!!!


p/s: bagi jawapan dgn bagi tajuk lagu dan nama lengkap penyanyinya! *kalau ada title kena bagi sekali. Dan aku akan bagi keputusan esok. Tak kan publish dulu comment yang masuk ye!

UPDATE:


#1 Setakat pukul 11.20pm ni, kebanyakan jawapan hampir tepat tapi belum ada yang 100% tepat! Masih ada peluang lagi....
#2 Setakat pukul 6.45am, jawapan masih belum ada yang 100% tepat. Korang boleh cuba maksimum 3  kali sahaja! 






31 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Adakah lagunya

    Balik Kampung oleh Allahyarham Sudirman Hj Arshad?

    ReplyDelete
  3. @Ezy Chiaki:cik ezy tolong post balik comment, tersalah tekan. tertekan delete! ampunnnn!!!!

    ReplyDelete
  4. ngee..
    saye teka lagu balik kampung tadi..
    hehekk

    ReplyDelete
  5. Balik Kampung - Sudirman ! :D

    betul ke ? hihihi..

    ReplyDelete
  6. jwapan sye...
    lagu balik kampung dari sudirman..

    ReplyDelete
  7. balik kampung ,sudirman hj arshad , ahaks

    ReplyDelete
  8. lagu balik kampung. nyanyian sudirman hj arshad.

    ReplyDelete
  9. ifa nk teka nie..

    balik kampung - sudirman

    ReplyDelete
  10. balik kampung - sudirman hj arshad

    ReplyDelete
  11. nak try:

    LAGU: balik kampung

    Penyanyi Asal: sudirman

    ReplyDelete
  12. nak cuba.....

    Lagu :
    BALIK KAMPUNG (Sudirman)

    ReplyDelete
  13. err..halaman asmara by Siti Roziana Bte Zain (ziana zain) n Ahmad Azhar bin Othman (awie)..hahaha teka je nih..entah btl ke x..hihi.....

    ReplyDelete
  14. Lagu; Balik kampung.
    Penyanyi; Allahyarham Sudirman Hj Arshad

    ReplyDelete
  15. cuba kali kedua... kasi lebih details sikit.. :)

    Lagu Balik Kampung
    nyanyian Allahyarham Sudirman Haji Arshad

    ReplyDelete
  16. Alamak lupa letak bin ler pulok...

    Lagu Balik Kampung
    Penyanyinya: Allahyarham Sudirman bin Haji Arshad

    puhhhpuhhhhh harap-harap jawapan tepat :)

    ReplyDelete
  17. lagu BALIK KAMPUNG by SUDIRMAN?
    sbb xde pon sebut sal raya lam lagu tu...hehe...teka jer ^^

    ReplyDelete
  18. akq nak cube :)

    lagu: balik kampung
    penyanyi: sudirman

    kalo salah,akq tlg bgtaw ek.bole fara cube lagi.hehe =)

    ReplyDelete
  19. akq2..da jwb da td :)

    lagu :balik kampung
    penyanyi: sudirman

    ReplyDelete
  20. lagu:balik kampung
    penyanyi:sudirman haji arshad

    ReplyDelete
  21. JAWAPANNYA~ allahyarham sudirman haji arshad [lagu: balik kampung!]

    ReplyDelete
  22. ehhh nak try sekali lagi:

    Penyanyi:Allahyarham Dato' Sudirman Haji Arshad DIMP, JMN, AMN, AMP

    Lagu: Balik Kampung :))

    ReplyDelete
  23. allahyarham Datuk Sudirman bin Haji Arshad- Balik kampung

    ReplyDelete
  24. jawapannya lagu balik kampung! takder kene mengena ngan raya! YEah AKak menang!!!

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork