Thursday, August 18, 2011

Kau Period Pun Kau Post Kat Facebook?

Salam semua


Alahai budak-budak advanced sekarang ni! Status FB ni macam-macam yang aku tengok orang update sempena Ramadhan. Aku pun suka jugak. Tapi, lebih prefer untuk letak kata-kata hikmah atau hadis lah. Kata orang tu, nak share ilmu kat mana-mana pun boleh ye tak? Tapi kan tolonglah jangan post status pasal 'period' di bulan Ramadhan ni. Annoyed sangat okeh! Macam dah takde benda lain lagi nak cerita. Pasal benda bawah kau tu pun, semua orang kau nak bagitau. Selamba je aku tengok sorang budak perempuan ni update cam ni...

"Yeay, keluar darah! Tak yah poser selama 7 hari. Lama lagi bagus!"

Ewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!! Gelilah! Aku terus hide je status macam ni. Bila dah keluar status macam tu, mula lah budak-budak lelaki turut sama komen. Dah kau yang pukul canang kan. Takde perasaan malu ke dik non oi? Kalau ye pun uzur, biarlah awak sorang je yang tau. Tak perlu update kat status FB. Bangga ek bila tak puasa? Ni lah yang jadik kalau sifat malu dah semakin terhakis. Kalau adik aku yang tulis cam tu kat status, dah lama aku backhand kan dia! 


24 comments:

  1. mak aih~ gila gaban budak neh! >:(
    benda2 cm 2 un nk 2lis at status?? nk amik publisiti kot. pening aq dibuatnya~ @_@

    ReplyDelete
  2. ya allah
    gile trendy budak2 pmpuan zaman skrg
    malu xmalu da hilang sgt ke dlm diri tu
    maruah kot
    ish2

    ReplyDelete
  3. anda di tag di sini ye.. thanks saring bout this.. akhirnya.. ada juga yang alami macam aku, then buat teguran di blog ni.. tapi pada yang berkenaan tak akan terima punya..

    http://hudaaincloudnine.blogspot.com/2011/08/again-about-mention-having-period-in.html

    ReplyDelete
  4. ish2..diela yg baca nie pun terasa malu wlupun x buat mcm tu..
    haish..

    ReplyDelete
  5. kalau adik anne plak bukan stakat backhand, rendam masuk sungai depan umah. gile ke ap dak tu.. huu..

    anne plak yg trasa malu..

    ReplyDelete
  6. benda camtu pn nak heboh..wat mau kaum je

    ReplyDelete
  7. Dorang baru nak membesar la.. memang annoyed sket perangai. buat bende jahat sikit dah rasa bangga.. adoii. budak2 skarang, dah terdedah sangat.. pathetic je rase :(

    ReplyDelete
  8. lah..tu pun nak cerita ke?
    malunyeeee..adoii

    ReplyDelete
  9. salam..btl tu..ada yg post.."alamak...tentera jepun dh tembak pagi tadi..."
    memalukan betul kalau perempuan post benda mcm ni kat fb...

    ReplyDelete
  10. hish tuh pown nak bg twu orang ape cerita,,jgn kate bulan pose jewk time bulan x pose pown bnyk jewk status kate period pain lah ape lah,,kesengalan gile,,

    ReplyDelete
  11. ish...malu kot publish macam tu..

    anyway, suke pulak tak puasa tu..ntah ape2

    ReplyDelete
  12. xreti malu ke..?? ish..patot2 la...

    ReplyDelete
  13. aishhh...bley pulak macam tuh kan..
    kita yang baca pulak rasa malu...oh noooo~~~

    ReplyDelete
  14. ohoiii..malunya..

    tak payah la nak post benda2 yang memalukan tu....adehhh.. budak2 zaman sekarang...hmmmm...

    ReplyDelete
  15. salam...

    macam-macam dah sekarang yg pelik-pelik org post.. kadang-kadang macam membuka pekung di dada pula.

    p/s: tp kalu isu period pun nk ditulis... dah hilang kewarasan rasanya org tu...

    ReplyDelete
  16. gilekan..x kan tu pon nak post peeee

    ReplyDelete
  17. hadoyy,nmpk sgt pose pn dia xikhlas..jomlah kte doakn kbaikan dia..

    ReplyDelete
  18. adeshh..macam2 la budak-budak ni..memang dah tak tahu malu sangat dah tu..

    ReplyDelete
  19. kok sengal betul budak tu,huhuhu!

    ReplyDelete
  20. budak2 skrg dh tak boleh nk nilai mane bnda yg boleh mjtuhkan maruha diri & fmly. nilai moral makin lame makin lesap. ape laaa nk jadi.

    ReplyDelete
  21. urgh! seyes buduh gurls tuh..adoi..!!

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork