Monday, August 1, 2011

Peserta Segmen Kenangan Bulan Ramadhan. Cepat Baca Kisah Menarik Dorang!

Salam semua

Amacam puasa hari first ni? Masih bertenaga? Ala.. rilekslah tak kan dah terlepek kot. Malam tadi sahur tak? Seronok kan sahur hari pertama. Excited. Semua ahli keluarga aku bangun. Aku tengok keliling rumah aku pun terang pukul 5 pagi tu. Nanti makin lama, makin berkurang rumah yang terang untuk bersahur. Kalau boleh amalkan bersahur. Baik untuk kesihatan dan memang digalakkan.



So, semalam aku ada buat segmen untuk korang yang berminat kan. Bercerita pengalaman dan kenangan menarik semasa bulan puasa. Terima kasih banyak-banyak pada yang sudi join. Walaupun tak ramai, its ok. Yang penting aku nak baca kisah mereka ni ketika bulan ramadhan. Memang seronok. Pengalaman belajar puasa kan. Rasanya, puasa zaman kanak-kanak memang best. Macam tu jugak bila puasa jauh dari family. Walaupun rindu masakan mak, tapi dengan adanya kawan-kawan semua happy.

Jadi, jom geget beberapa blog yang sudi share kenangan mereka ketika Bulan Ramadhan :


Kisah ponteng puasa, solat terawikh dan budak perempuan main mercun   @ http://epiloginigadish.blogspot.com/2011/07/assalamualaikum-ramadhan-is-just-around.html#comment-form






Jadikan adik sebagai alasan untuk ponteng puasa. Kakak nakal @ http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2011/07/kenangan-bulan-ramadhan.html



Kisah kehilangan ibu tersayang dan pengalaman berpuasa seorang diri @ http://kisahcikparo.blogspot.com/2011/07/segmen-kenangan-bulan-ramadhan.html



Umur 13 tahun baru puasa full dan kenangan di pasar ramadhan @ http://raksasekecil.blogspot.com/2011/07/kenangan-bulan-ramadhan.html


Kenangan sekolah rendah sampai ke kampus! Menarik sangat... @ http://pinkaholicx.blogspot.com/2011/07/kenangan-bulan-ramadhan.html


Dan kalau korang berminat, boleh jugak baca kisah dan pengalaman aku kat SINI dan SINI. Last but not least, Selamat Menjalani Ibadah Puasa dan manfaatkanlah dengan sebaiknya. Moga kita dirahmati di bulan puasa ini. Nak mintak tolong sikit boleh, 1.Doakan ayah aku cepat sembuh sebab aku dah nak balik KL 2.Jemput join contest pertama aku yang menawarkan hadiah daripada Body Shop, Elianto dan lain-lain


7 comments:

  1. wah, blog cik paro je takde header kan..cian..

    ReplyDelete
  2. da baca yg org len punya...

    malu lak asenya. aha~

    ReplyDelete
  3. Dahhh bacaaa dahhh :)
    Semuaaa bestt newayy selamat berpuasa :D

    ReplyDelete
  4. saya dah baca dah! selamat berpuasa jugak cik innanie! jangan curik2 makan taw.. :-p

    ReplyDelete

Inspirasi Anda Buat Saya Happy! :)

 

Blog Coklateyes Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork