Wednesday, August 17, 2011

Sedih Tengok Pengakuan Orang Murtad di Bulan Suci Ramadhan! *Cepat Tengok Video ni!

Salam semua



Seriously aku sedih bila tengok video ni. Lebih-lebih lagi ketika di bulan suci Ramadhan ni. Ya Allah, tolonglah jangan memperkotak katikkan agama suci aku ni. Aku rasa nak menangis sebab tanpa segan silu mengaku Murtad. *merujuk kepada setiap perkataan yang lelaki tu ucapkan*. Aku sedar sekarang ni semakin banyak ancaman terhadap agama aku tapi ingatlah walau apa cara sekalipun, Islam pasti akan menakluk dunia

Mereka berkehendak memadamkan cahaya (agama) Allah dengan mulut (ucapan- ucapan) mereka, dan Allah tidak menghendaki selain menyempurnakan cahayaNya, walaupun orang-orang yang kafir tidak menyukai.( At-Taubah : 32)


p/s: Aku harap takde komen yang menjadikan isu ni lebih panas. Kita jadikannya sebagai satu muhasabah diri betapa tanpa ilmu agama di dada, manusia mudah terpesong! *tolong jangan bangkitkan isu 'kebebasan beragama' dan 'islam itu tiada paksaan'...*aku dah prepare point nak bantai orang cam tu...


14 comments:

  1. bukan malas nak layan tapi kadang2 datang dari orang sendiri jugak. duk gaduh sana sini. pung sana pang sini. cakap berapi. tapi usaha takde. bila dah ada kuasa tu, gunakan kuasa dengan seeloknya, bukan salah guna kuasa

    ReplyDelete
  2. hak beragama yang ada dalam perlembagaan tu luas maknanya they simply assumed '' oh kita bebas nk anut agama apa ja =..= wtf

    ReplyDelete
  3. Dari tadi nak tgk video ni..
    asyik tak habis je..
    sbr je kan..
    tak pe2..

    ReplyDelete
  4. adeh..adui la..ada lg org yg cmnie..xphm btol..huhu

    ReplyDelete
  5. Salam

    Bagi Kak Nida semuanya perlu bertanggungjawab... tidak boleh menuding pada satu pihak sahaja.

    Moga "insan" ini kembali ke ajaran Islam..ameeeeeennnn

    ReplyDelete
  6. akhir ya nanti, islam akan MENANG juga!!

    ReplyDelete
  7. Semoga mereka mendapat hidayah dr Allah SWT..

    ReplyDelete
  8. Astaghfirullah
    ape nak jd la mnusia skrg

    ReplyDelete
  9. sedihnye rase...emm..
    ari tuh mak cerita ada 1 jiran dekatdekat ngan umah la..cakap nak buat 1 majlis yassin..tapi bila jiran yang laen pergi..ada plak india dgn cina..maybe nak buat ceramah pas kot.ntah la...emmm:(

    ReplyDelete
  10. mereka mereka tu tak takut ke dengan azab Allah s.w.t.

    ReplyDelete
  11. nauzzubillah. mudah2an kte dijauhkan perkara2 sedemikian. akhir zaman mcm2 terjadi

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork