Tuesday, September 27, 2011

Memang Atlet Ni Playboy Kan?

Salam semua

Aku bukanlah suka sangat mengepoh berkaitan hal rumah tangga orang ni. Apatah lagi diri ni masih lagi belum pernah melalui detik-detik percintaan. Tapi, seperti yang orang selalu kata, Cinta Itu Buta. Jadi ada baiknya jika pandangan 'orang yang tak buta' ni diluahkan. Boleh?




Kisah cinta Khairul Fahmi Che Mat dan Elia memang dah lama melabuhkan tirainya. Banyak kontroversi yang keluar dan kini memang sahlah KFCM sedang bercinta dengan perempuan yang dikecohkan itu, yang turut digelar adik angkatnya sebelum ni. Fine. Itu fakta dan suratan. No offence. 



Cuma aku pelik dengan sikap manusia, 

"Mudahnya melupakan kisah lama. Mudahnya padamkan kisah cinta. Mudahnya hilangkan memori waktu bersama. Mudahnya...mudahnya...mudahnya!!!" 

Dulu, kawan aku pernah bagitau, dia kata kalau nama atlet atau ahli sukan ni memang kebanyakannya PLAYER. Player in love. Sebab dia ramai peminat, bajet hot, badan tough, kaya lah kononnya jadi banyaklah perempuan yang admire. Hmmm...aku tak tau sejauh mana kebenarannya sebab tak pernah bercinta pun dengan orang-orang sukan ni. 

Atau

Adakah lelaki memang sifatnya begitu? Malas nak amek pusing kisah dulu. Lepas putus terus build up new chapter of life. Buat apa nangis-nangis! Yang sudah tu sudah lah. Buang masa je ingat kisah lama. Gua laku beb! Satu pergi, nampuloh yang datang! 

So, mana satu yang betul? 

Walau apa pun dan siapa pun Khairul Fahmi, itu adalah hidup peribadinya. Aku tetap sokong dia sebagai penjaga gol terbaik Malaysia. As long as career dia tak musnah pasal cinta sudah! 



p/s: Ada jugak kawan yang timbulkan isu kenegerian berhubung kes ni... sabar je lah!

14 comments:

  1. ; yeww. kita patut sokong dia, walaupun sudah gagal dalam lebiu lebiu ;)

    ReplyDelete
  2. Haih! Manusia. Time di atas. Begitulah.

    ReplyDelete
  3. ni gambar mereka...#kfcm dgn new gf, beraya kat kelantan

    http://ezralghazali.blogspot.com/2011/08/ww-kfcm-apek-beraya-dengan-gf-baru.html

    ReplyDelete
  4. Rasanya sebab depa ni ramai peminat.... tu yang banyak pilihan

    ReplyDelete
  5. player is player.no komen lah..memang cinta itu buta -_-

    ReplyDelete
  6. huhu, ni kes kasih syg sorg abg kepada adik da melarat la ni adeh..

    ReplyDelete
  7. @Cik Puan Bunga: well macam tu lah kan... cepat melupakan! lumrah manusia

    ReplyDelete
  8. @EzrlG: gatai btul kan... dah dapat yg baru, yg lama dibuang!

    ReplyDelete
  9. @Nida: sebenrnya mereka ni rambang mata plus tak setia!

    ReplyDelete
  10. @mia:sbb tu sy tak suka kes angkat mengangkat ni... nti lama2 terangkat!

    ReplyDelete
  11. kemain ari tu nafi bagai..tapi macamni lak.. dunia2.. lelaki2

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork