Saturday, September 10, 2011

Sebab Utama Kerajaan Kenakan Cukai Pada Topup.

Salam semua



Aku rasa satu Malaya memang kecoh pasal kenaikan harga topup yang merangkumi cukai sebanyak 6%. Yer aku juga adalah salah sorang daripada korang yang marah. Dan pada aku kenaikan cukai sebanyak 6% sangat-sangat tidak relevan. Kalau setakat naik 2-3% masih boleh diterima akal. Senang je aku jawab bila orang tanya kenapa kenaikan sampai macam tu sekali,






 "Kerajaan dah takde duit sangatlah tu.

Sebab tu, hal topup pun dia kenakan cukai!"




p/s: Lepas ni, ada lagi tak topup sebagai hadiah contest / give away.Nak join.

11 comments:

  1. biasalah kerajaan kan. leaking banyak. sana sini duit! haish. rakyat menjadi mangsa.

    ReplyDelete
  2. kesian bagi mereka yang masih tiada pendapatan tetap dan student... lepas ni semua pakat guna public phone macam dulu-dulu

    ReplyDelete
  3. dah banyak cukai yang kerajaan kenekan pun . still nak kenakan cukai keatas topup . haishhh .

    ReplyDelete
  4. yg bebankan pengguna dgn cukai ialah syarikat telekomunikasi,bukan gov.. sbb dorg tamaw tanggung dah cukai tue.. 6% cukai 2 dahulunyer syarikat telekomunikasi yg bayar dkt gov..

    ReplyDelete
  5. itu la...semua benda kena tax skrg ni....nk mkn pun pun kena tax..ntah ape2 la..

    ReplyDelete
  6. sangat menyampah,..untung la, topup memang laku,..adoi,,tukar pakai bil la

    ReplyDelete
  7. walau ape pun tax yg dikenakan..kite tetap akan ikut jugak..kannn..huhu..sabo je la

    ReplyDelete
  8. tau xpe. kene banyak join contest yg bgi topup.bacalah jampi apa yng patut. senang sikit

    ReplyDelete
  9. takde la.sebenarnya yg kenakan cukai ni company komunikasi tu sndiri.bukannya kerajaan.sebab pastu kan datok najib tak bagi sebab dia kata kenapa nak susahkan rakyat?

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork