Monday, October 3, 2011

4 Cara Pengguguran Janin Yang Kejam!

Salam semua

Kat dunia ni semua orang suka tengok baby kan? Sebab apa? Sebab mereka comel. Comel sebab mereka masih suci dan takde dosa. Tapi ada sesetengah manusia yang berhati sekeji syaitan benci tengok baby. Sanggup membuang bayi mereka *hasil kenikmatan* kata mereka. Tak de langsung perasaan kasihan pada baby. Dan disebabkan itu, aku nak share satu video tentang proses pengguguran janin. Kejam tak usah ceritalah, korang tengok sendiri. Oh lupa, bawah 18 pun boleh tengok sebab video telah dicartoonise-kan. But the message is very clear. 




p/s: Really touched kan??? Beribu lagi insan yang mendambakan doa seorang anak.



17 comments:

  1. sangat2 kejam..aritu masa cycle gynae slalu tgk minah2 russian bt abortion..tak terucap.mampu tgk then tanya doc kat situ is it legal to do that..tp jwpn mereka mostly sbb utk jaga kesihatan..tp yg abort tuh dalam usia baru 3-4minggu..ntahla manusia terlalu kejam n pntgkan diri..

    ReplyDelete
  2. dorang neh nak gugur anak tak pk panjang la.. mengong!

    ReplyDelete
  3. masa tengah hari tadi tengah makan,tengok berita terkini,de baby meninggal dicampak oleh ibunya 19thn kat selayang.terus menangis bila berita tunjuk baby tertonggeng..kejam!

    berita utama utk mlm,pic ditapis tapi bagi clear.

    ReplyDelete
  4. p/s: Nanie.. Kak Nida nak request boleh tak? Boleh tak Nanie tukar blog Along Nida (dalam senarai bloglist Barisan Peguambela Utama) ke blog Di Bumi Albany (radinsah.blogspot.com)... tq:)

    ReplyDelete
  5. @Azhafizah[フィザ]: tak seram tapi kejam. but it is really touched~

    ReplyDelete
  6. @alexa yussida: doktor lagilah byk cabaran kan... itu kat rusia mmg dah btul2 kafir, ni kat msia, yang islam pun banyak je buat cam tu~

    ReplyDelete
  7. @sYafIk-wAy: alhamdulillah, moga jadi ibu yang mithali~

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork