Saturday, October 29, 2011

Movie Tak Layan, Sushi Ok Jer!

Salam semua

Aku bukanlah peminat Korea dan Jepun segala bagai. Sampai sekarang aku tak pernah tengok satu pun Drama Korea. Entahlah kenapa. Tak ada hati langsung. Running Man tu just tengok sikit-sikit je. Knowledge aku pasal Korea ni sangatlah cetek ye. 0.01% je agaknya. Kumpulan Penyanyi Korea yang aku tau tak sampai 10 pun. Tapi, akak dan adik aku peminat tegar Korean Drama. Sanggup berhabis beratus-ratus ringgit nak beli DVD bagai. Download sana sini. Kalau balik cuti tu, channel kat TV wajiblah ONE HD tu kan. Geram je rasa. 

Itu cuma part movie je lah. Part makan aku tak tolak. Walaupun baru start tahun ni lah tekak aku ni boleh menerima Sushi. Maklumlah aku kan anak Malaysia. Tekak aku terima masakan Banjar dan Jawa je. Yang lain tu boleh lah terima jugak tapi terkulat-kulat lah nak masuk perut. Kehkehkeh. Tapi, disebabkan kasih seorang akak pada adiknya, ikutkan jugaklah ye. Tadi aku belanja adik aku makan kat Sushi King Kluang Mall. Hampir kopak jugaklah dibuatnya tapi tak kisahlah sebab ni hadiah untuk dia. Exam yang lepas keputusan dia Dean List katanya... so asyik menagih janji je lah pada aku. Selagi tak tunaikan, merengek je manjang! Hehehe. Sorry Seha!


Pening aku tengok sushi pusing-pusing
Wajiblah ada gambar tukang sponsor kan.


Meal adik aku

Meal aku

Green tea je yang aku mampu

Dapat voucher RM 20 and membership card. 10% discount lg... jimat

To my dear adek. Belajar sungguh-sungguh. Senangkan mak dan ayah. Tahniah sebab dapat Dean List. dan lepas ni dapatkan flat ye....Dah senang nanti jangan lupa akak pulak. 

19 comments:

  1. salam.. wah! nampak sedap.. arie tu nak try.. tp, macam mahal jer... so, kene la tunggu keje... lalala... salam kenal.. ngee.. saya contestant blog lina.. ngee

    ReplyDelete
  2. ; sedapnyee! terliur ni. tengah lapar pulak tu. muhehe. Oppss, Cik Innanie rugilah, tak tengok korea. Handsome-II kot diorang. EKEKE.

    ReplyDelete
  3. wahhhhhh~mengancammmmmm sungguh sushi king akak xD
    meal adek akakkkkk xD
    feveret arisa..!
    (prut bekeroncong)
    menanges dpn laptop tgk page akak :(

    ReplyDelete
  4. teringin nk try. tunggu kaye dulu laa. btw, sushi mmg best. ;)

    ReplyDelete
  5. untungnye dpt akak camni..nk jdi adek nanie boleh?heee..dah lme xmkn sushi..buat sendiri je la kan..hee

    p/s:congrate adek nanie dpt dekan >.<

    ReplyDelete
  6. salam ..saya dari contest line ..nice to meet yu sis .. ^_____^
    btwy sedapnye tgk sushi tu..da try makan tapi tekak ta bole terime .huhu ..

    ReplyDelete
  7. Wahh , terbaekk lah sis . hhi , nampak mcam sedap jerr ~~
    anyway , selamat berkenalan :D Terpegun tgok blog sis yg bnyak info and blog superbb >.<

    ReplyDelete
  8. pelangi gileeeee korea!! hohohoreyyyy! *tetibe...* Hik3 =D

    yayanggg! kita tak reti nak pilih sushi mana sodap..satgi pilih2 takleh makan..tak ke membazir jerk camtu...huk3 =.=

    tahniah utk adik yayang tu! bila nak banjeeee pelangi lak? ngeee

    ReplyDelete
  9. nampak sedap..
    eka tak pernah makan sushi..
    entah kenapa tak minat

    eh eh org banjar + jawa cm eka gak ye..hehehe

    ReplyDelete
  10. hahha ,terliur nih tgok .sushi ohsem lah kak .tadi baru lalu dpan kdai sushi king ,lalu je sbb kengkawan nak makan pizza :(

    ReplyDelete
  11. Alaa sedapnya T______T Dah lama tak makan sushi rasanya! Nyumnyum ;3

    ReplyDelete
  12. pernah makan sushi tapi tak brape suka sangat. suka ayam goreng. hehehee.

    ReplyDelete
  13. nak bento tuhh! ;p
    bagozla tak layan korean drama. nty addicted tao. aku ni bukan minat sgt. tp dah ttgk mcm best pulak. hee~

    ReplyDelete
  14. nak siket..hehe sedapnye makan sushi :)

    ReplyDelete
  15. errr..nak tanye .. nyssa pon ske sushi gak tp sejak2 ade gmbar kuar tentang akibat mkn sushi (mknan mentah) ahritu jadi takt lak..betoi ke gmbr tuh ?

    ReplyDelete
  16. waaahhh..sedapnya...nak gak sis..

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork