Thursday, October 27, 2011

SEGMEN | Lyssa Faizureen Ajak Kenali Blogger. Jom Serbu !!

Salam semua

Nak join segmen dari blogger Kecik Tenonet Manis-Manis ni nama Lyssa Faizureen. Kelasss sangat blog dia sebab ada tutorial yang banyak dan mudah. Mari serbu segmen dia ni. Kompem ramai yang join. Dateline sampai petang ni je tau, pukul 4. 




Cerita Mengenai Latar Belakang Diri Korang:

Nama aku Innanie Ariffin. Pelajar tahun 3, jurusan Undang-Undang di Universiti Malaya. Nak specialised dalam Child Law, Medical Law dan Media Law. Insya-Allah. Asal dari Kluang, Johor. Seorang yang suka bercakap, tapi of course lah bukan bercakap perkara tak berfaedah. I'm a browns-lover. Most of my things are brown. Lovers of 3B which is Books, Bags and Billion$! Mudah didekati sebab peramah dan aku suka fight for right! That's why i really love to be a lawyer.


Kenapa Korang Buat Blog ??

Ramai orang menganggap blog sebagai diari peribadi online.But not for me. Yes, I do put my private story there. Tapi tak semua. Pada aku, blog is a medium to share your thoughts, your minds and your knowledge. So, aku buat blog untuk tu semua. Aku tak suka blog yang merepek-repek cerita pasal boifren atau gefren secara keterlaluan. Aku lebih suka blog yang mendatangkan manfaat dan matang. Sebab aku tak nak rasa membazirkan masa duduk online lama-lama semata-mata nak baca kisah budak-budak bercinta. Bukan jeles ke hape, tapi meluat lah! So, bila aku share some knowledge there, aku pun berharap aku dapat kebaikan mutual. Jadi, tujuan aku buat blog adalah aku nak share knowledge yang aku ada, dan nak tambah lagi knowledge aku. 

Siapa Orang Yang Telah Menarik Anda Untuk Ceburkan Diri Dalam Dunia Blog ??

FRIENDS. My ex-room mate masa 1st year. Namanya Kak Azimah. Yes, kawan memang mampu mempengaruhi diri korang. Sebenarnya, takdelah dia menarik sangat. Tapi aku suka cara dia melontar idea, menaip entry di malam hari dan berkongsi pengetahuan. She is an Islamic-Blogger. Banyak ilmu yang dia kongsi. Pada mata aku, menulis blog itu COOL! Cool sebab kau ada dunia kau sendiri. Kau ada kawan-kawan maya kau sendiri. Kau ada pengikut kau sendiri dan kau juga ada style kau sendiri. Itulah COOL! 




p/s : This is the way to make a good network!




Yes, siap! Kalau korang nak join jugak, jangan malu jangan segan. KLIK SINI SEKALI SAHAJA! 



21 comments:

  1. oo..kawan ea yg promote supaya buat blog.hehe. =)

    ReplyDelete
  2. hye dear ! ryn datang jengahh blog awak dari segmen sis lyssa :)
    hehe.. keep up blogging yurp !
    btw, ryn sudaa follow cnie jugakk..
    meh laa singgah blog ryn kalau awak sudi :)

    http://nurinassyahira.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan. Dari segmen yg sama. Dah follow sini. Nanti follow kita balik ek :) TQ
    http://duniakecilkuini.blogspot.com/2011/10/lyssa-faizureen-ajak-kenali-blogger-jom.html

    ReplyDelete
  4. FOLLOW BACK..VISITING BACK..WHY YOU SHOUTBOX X LEH GNE

    ReplyDelete
  5. wahhh ,, orang johor jugakk lah :) hehe semoga berjaya jadi peguam terkenal ye kak :)

    dari segmen yg sama :)

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan..datang dri segment yg sama.. dah follow..follow back yee.. :)

    http://miaukaishar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Datang singgah sni smbil cuci mata tgk coklat, haha. Lapar Lily dibuatnya

    ReplyDelete
  8. dari segmen yang sama...

    salam perkenalan =)

    http://allaboutmenadz.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  9. hye singgah sini dari segmen yang sama. done follow u tau. jom terjah blog saya pulak. hehehe

    ReplyDelete
  10. salam kenal . bw heree !! yieehaaa :)

    ReplyDelete
  11. Datang sini nak kenal2 dgn rakan blogger..
    Happy blogging....

    http://mylovely-fieda.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  12. Salam,sya dri segmen yg sama,,,fllow awk...fllow sya kalau belum fllow..

    http://belogcikamirah.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  13. walking here from segmen sis lyssa. salam perkenalan :)

    http://miszathirah.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum w.b.t :) Hello admin. Lina serbu blog ni, dah follow pun. Kalau ada masa, jom terjah sini koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html balik. Happy blogging~

    ReplyDelete
  15. dari segmen sama :]

    http://mukapenyek.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  16. hello salam kenal, diya singgah sini membaca, follow kamu.

    diya dari segmen lyssa juga
    http://missydiyaempunya.blogspot.com/2011/10/3-segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    senang2 singgah lah ye :)

    ReplyDelete
  17. leen dtg serbu dari segmen lyssa :)

    serbu blog leen jugak ye :)

    http://ceritaaleensepet.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  18. hye awk , sy dtg jenguk blog awk :)

    http://sarahanimismyname.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  19. marina datang serbu sini dari segmen lyssa...salam perkenalan.. :-)

    http://marinafazli.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  20. marina datang serbu sini dari segmen lyssa...salam perkenalan.. :-)

    http://marinafazli.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork