Monday, November 21, 2011

Bila Perempuan Mintak Dirogol...

As Salam semua



Aku bukanlah bersifat kenegerian tapi aku dah tak boleh tahan sangat dengan dia ni. Yes, someone yang duduk dekat dengan aku.  But she is not my room mate, my room mate's friend. A Kelantaneese girl. Aku masih dapat bertahan setelah beberapa kali mereka berborak dengan nada suara yang kuat ditambah dengan ketidak fahaman aku pada butir bicara dorang tapi bila dia sedang bertelefon dengan jantan sambil buat suara gedik yang mintak dirogol,  itu aku tak boleh terima. Lagi menambah annoying, jantan itu adalah anak pemilik cafe kolej aku yang jugak menjadi tukang masak kat cafe aku. So, aku dapat bayangkan muka lelaki tu. *macam mana aku tau? Dah dia borak kuat gila. Semua aku dengar!*  Tujuan mereka, hanyalah mintak dibawak keluar malam ni untuk belanja makan dan entah apa lagi. 

Sumpah aku rasa nak muntah. Setiap butir dia tu menjurus pada XXX. Gedik nak mati. Tanya dah mandi ke belum, nak mandi sama, bucuk-bucuk-masham-masham, tak kan kacau 'boboi' bila mandi sama, etc. *tak sanggup nak taip* Banyak lagi lah. Paling tak boleh terima cakap kuat-kuat. Apa kau ingat aku suka dan bahagia dengar suara annoying-nak-mampus kau tu. Dah macam suara kucing betina kena gigit lipan. Furrrrrrrrrrrr!!!!  Dan ia continously. Lepas satu jantan kepada satu jantan. Dulu kata nak bertaubat, KLIK SINI tapi taubat kau tu taubat sambal belacan. Bila pedas berhenti, tapi pasal sedap teruskan jugak. 

Disaat aku menaip ni pun, budak perempuan tu masih lagi bertelefon sambil baring meliak lentok atas katil. Umpama cacing kepanasan. Gersang agaknya! Apalah nasib malang disajikan benda-benda macam ni malam-malam. Dahlah aku tengah buat tutorial kena pulak macam ni. Memang tambah stress!

So sorry pada gadis-gadis Kelantan yang lain. Aku tau... tak semua macam mereka ni, tapi yang ini sangat dasyat! Aku tak tau celah Kelantan mana mereka datang tapi mereka seksi gila nak mati. Tak reti nak pakai yang longgar sikit pun. Aku sendiri terkejut bila budak Kelantan macam ni.

p/s: So sorry to my others Kelantanese Girl-friends!


Update: Ni sebahagian dialog si perempuan

"U tengok bola ke main bola? Berapa bijik bola u ada? Dua kan? U main bola pakai tangan kan?"

Cilake tak cakap macam tu kuat-kuat?








33 comments:

  1. Ehem.

    Taktau nak cakap apa.

    Sebab kalau cakap, mungkin ada yang nak datang tumbuk muka akak!

    ReplyDelete
  2. sokay..=)
    sy pn dak klntn gk...
    mmg rr...de gk bdk2 kltn yg xmcm kelantan...
    malu tol kan de rkyat cam tu...huhu..
    sbr je la cik innanie...^^

    ReplyDelete
  3. Sekarang semua sama kak . Ibu saya masa muda dulu pergi Kelantan pakai baju kebaya pun dorang dah tengok macam apa -.-

    ReplyDelete
  4. Demm demm gua suka gadis kelantan. ahaks. Tapi tak semua, gua tau. Cara nak nasihat dia senang je, pi cari lelaki lain suruh nasihat si gadis ni. eh eh

    ReplyDelete
  5. so annoying kalau macam ni..cer try bagi loudspeaker..mungkin die memang nak begitu..rase macam die nak makan penampar rebus kot tu...hahha..sabar bebanyak nanie..cool hokeh..amek angin luar dulu ^__^

    ReplyDelete
  6. memalukan jew.rasanya bukan budak kelantan je macam tuh,zmn skrg ni dr mana2 negeri pon ade yg perangai mcm tuh..bila iman takde kat dada,akal kat lutut..itulah jadinya..doa2 agar die insaf dan tak terus hanyut..sigh.

    ReplyDelete
  7. bengong gila budak tu. cer bagi pelempang sket. haha!

    ReplyDelete
  8. memalukan negeri sungguh budak tino(perempuan tu).. hihi

    ReplyDelete
  9. hi:) nampak gaya kita senasib.penah jugak dpt rumate species camni..yg mendengar yg rasa rimasnya.panas je rumah~ bersabar mintak doa Allah bg hidayah pda dat girl.

    ReplyDelete
  10. senasib..bernanah telinga kalau dengar species2 perempuan cmni bergayut..sobs.semoga dat girl dpt petunjuk cpt2..xdela makin jauh terpesong.

    ReplyDelete
  11. sb dia dak kelate so u post cte ni..ce dia bdk kl ke,nogori ke agk2 post x cte ni..hmm,bkn sb dak kelate ke dak mana ke.isu kt cni perangai dia,bkn sb dia ank kelahiran mana..
    moga Allah bg hidayah kpd dia..u as her rumet,leh dakwah dia slow2.byk cara..
    *sy ore kelate.bkn nk marah tp nape klu dak kelate wat hal memg npk sgt.klu dak2 len npk gak tp xde la heboh2 sgt..xphm sy..nway, nice sharing..moga amk iktibar semua nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hekeleh nak kutuk budak kl dan nogori pulak....terima lah hakikat. org negeri lain ok jer. budak kelantan mmg xleh blah. gatal nak mampus...dakwah konon...ko balik negeri ko dakwah byk2 ok!

      Delete
    2. excuse me,ni bukan soal negeri...ni soal iman kat dada..dudukla mana2 pun kalau iman x cukup,memang adala spesis mcm ni..

      Delete
    3. x kisah negeri mana pun..sebab kelantan ni negeri serambi mekah,sebab tu kalau buat kesalahan,org cepat komplen...sukan sal negeri,skrg ni bukan soal negeri,soal iman kat dada..

      Delete
  12. serious annoying gile! sy pun pnah rs mcm ni. mcm snasib je kte kan. tapi kwn awk ni lg dasyat kot. hoho
    boleh mati kemenyampahan kalau mcm ni. haha!
    btw, sy pun org klntn gak.

    ReplyDelete
  13. wahh..kawan yang tuuttt..hihik jangan maraaa :D

    ReplyDelete
  14. gila gersang budak perempuan tu. haha

    ReplyDelete
  15. dorg ni memalukan org kelantan je. sebab kita tahu kelantan negara kuat agama. tgk la sape pegang kan LOLO tapi kenapa rakyat dia dekat negeri lain buat benda mcm ni? wallahualam. tapi perempuan ni memanggg melampau gilaaa. kalau i, i bangun, duduk depan dia and baca yassin depan dia -.-

    ReplyDelete
  16. adoi tak malu tahap gaban tuh.free thinker nya sampai nak tanya soalan macam tuh.mana la rasa malu tuh.nanie dah try tegur?tak pun, nanie guna cara halus je.pasang loudspeker surah yaasin kuat2..and try c, de effect tak.

    ReplyDelete
  17. Aku rasa dak tu yang kol aku haritu. ayat sama je. HAHAHA

    heh, dak memana pun sama je. tak ada negeri mana baik, negeri mana jahat. yang membezakan hanya jahat dan baik je. tak ada negeri yang lebih baik, sama!

    sabor jela. kalau tak tahan, ko sumbat je dia dalam laci meja kau. aku tahu kau boleh. hehe

    ReplyDelete
  18. eiii... annoyingnya perempuan tu!!!! cuba pasang kaset mengaji kuat kuat sikit...

    ReplyDelete
  19. sorry to say lah ore kelantan , kebnyakkan org kelantan mmg kuat agama , but bila dtg KL or negeri lain terus lain , percaya lah , dah ramai anys jumpa , KEBANYAKKAN not ALL . but ada jugak anys jumpa ore kelantan , pakai tudung , but tudung atas dada , baju ketat dan pakai legging ats buku lali . *apa yang anys nampak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.... maaf la....saya setuju...mybe saya belum betul2 pasti sudah berjumper gadis kelantan yg betul2 ok..... from start study till now.... housemate..friend from friend.. coustemer nyer gf ...masyallah...sedih bile boleh agak mereka dr kelantan... sebab cara n penampilan secara face to face , n yg paling memalukan bile ade lelaki yg bercerita ttg sipulan tersebut... saya terasa malu sebagai perempuan untuk sipulan, tubuh nie bergetar bile mengetahui..... kadang2 saya berdoa....xnk jumper gadis kelantan, n berharap klau jumper...temukan lah yg baik2...syanb kerana pemimpin nya sagatlah terpuji..insyallah. maaf kepada semua gadis2 kelantan.

      Delete
  20. gedixx nak mamposs!! ehh tak tau nk komen apa. huhu

    ReplyDelete
  21. Tak semua yang kcek klate tu betul2 org melayu kita. Kdg2 org siam. Selalu kawan2 sy yg tengok 'dikir dangdut' kat youtube tu kata 'orang kelantan pun macam nehh'. Sbnrnye yg dikir dangdut tu semua org siam. Kita boleh bezakan dialek dia dgn kelantan, walaupun bunyi nak dkt sama.

    Then again, tak semua manusia tu baik, kan? ;)

    ReplyDelete
  22. mugkin dia nk satu univ tahu yg dia HOT kowt,,haha

    ReplyDelete
  23. bukan semua budak kelantan gitu. Keluarga saya sumer kelantan. :( Sedih orang kelantan gini tapi dia tak duduk kelantan kan?

    ReplyDelete
  24. Ambo pong kelate.tapi xkira mana kite duk kalu xde iman mmg mcmni.stakat tok imam pon bleh tcabut kopiah inilan plak kite yg krang iman.hahaha.maaf bahasa xelok.xsmstinya kat klantan kuat pas org luar leh ckp bdak klantan ni ikut smua yg baik.mcm saya kata kalu kiye duk nheri org tp ada iman dan jaga maruah xkan jd mcmtu.betulkan kalu aaya salah

    ReplyDelete
  25. Yg bik dtg dri Allah.. Yg bruk dtg dri Kita.. Biasa lah ujian kita sebagai hmba Allah.. Msty Allah nk bgi kbaikan yg lbih pda awk.. Jdi step strusnya stiap solt awk, awk kne brdoa smoga Allah berikan hidayah pda dia.. N awk dkwah lah dia ng jge solt ng menceritakn klebihan2 orang2 yg bramal.. Sbap dunia ni hnya tmpat persingahan yg sngat singkat tuk mncri bekalan tuk brtmu Allah...nanti, pasti awk ley lakukan.. Amin

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork