Wednesday, November 2, 2011

Hack Akaun Facebook Untuk Balas Dendam

Salam semua

Kita selalu menyalahkan hackers sebab dia jahat hack account kita. Tak kisahlah akaun fb atau blog. Biasanya, kita akan berfikir sebab musabab kena hack adalah dari aspek kelemahan password sesebuah akaun atau mungkin si hackers saja nak aniya kita. Tapi aku baru tersedar, kadang-kadang hack akaun orang lain adalah sebab untuk MEMBERI PENGAJARAN.


Well, ini adalah akaun fb salah sorang kawan aku yang telah dihack oleh siapa aku tak tahu. Tapi aku rasa tuan punya akaun mesti tahu. Kau baca ayat-ayat dia. Mungkin ada perlakuan kawan aku yang menyebabkan si hackers ni geram dan salah satu cara nak memberi pengajaran dan membalas dendam adalah dengan memalukan kawan aku ni di hadapan kawan-kawan yang lain. 

Tapi, personally aku tak suka cara hackers tu lah. Kalau ye pun tak suka atau geram, terus terang. Jangan main cara kotor macam ni. Dia ubah DP kepada gambar perempuan bogel, hackers tu flirt dengan kawan-kawan lelaki yang ada dalam FB tu, upload video blue dan macam-macam lagi. Memang memalukan. 

Well, this is the colour of the cruel world kan. What you give you will get back. So, think about ourself! Kalau boleh janganlah sakitkan hati orang lain. Sebab once orang sakit hati, macam-macam dia boleh buat untuk balas dendam pada kita. 

p/s: hati-hati dalam dunia maya ni! Kita tak memiliki hati nurani yang sama. 



15 comments:

  1. Nasib baiklah si cik puan bunga tu memiliki hati nurani yang tulus.

    kehkehkeh.

    ReplyDelete
  2. wow.ini sangat menakutkan.serius!

    ReplyDelete
  3. adat dunia skrg.. ade yg kne lg kjam~

    ReplyDelete
  4. uish..bahaye betullah..sekarang ramai sangat hacker,faker..mintak2 dijauhkan lah..

    ReplyDelete
  5. saya yakin IA tak berani nak buat camni dekat saya sebab saya comel kahkahkah =.=

    //bahayanyaaaaaaaaaaa :(( lagi2 kalau kawan ada 5k, mahu malu woo if kwn2 tak tahu yg acc kene hack isk :(

    ReplyDelete
  6. kelebihan yang Allah anugerahkan jgn la disalahgunakan...

    ReplyDelete
  7. kesian nyer...nasib baek la saye tade fb...bahaye betol la orang zaman sekarang nih...

    ReplyDelete
  8. sye penah kene gini..tp kononnye nak beri pengajaran sbb xreti smpan leklok pasword, siap post kt fb lagi kate owner nye xreti jge pasword baek2, padahal paswerd dah pjg betul, n xpenah bg sape2.
    saba je laa..

    ReplyDelete
  9. aiyoooo... takutnya.. mungkin lepas balik Malaysia nak tutup FB kot.. laaa ni nak kongsi gambar dengan family di Malaysia..

    p/s: Insya Allah akan pulang ke tanah air pertengahan tahun depan

    ReplyDelete
  10. bahaya jugak macam ni..skrg banyak sebab org nak hack kita..salah satu dendam~

    ReplyDelete
  11. ni sume sikap org yg dengki n xleh nmpk kita senang..nk hack s2 nk hack sni..

    ReplyDelete
  12. Pooorn!!! FREE POOORN!! [url=http://yandex.ru]LOOOOTS OF POOOORN![/url]

    ReplyDelete
  13. Pooorn!!! FREE POOORN!! [url=http://yandex.ru]LOOOOTS OF POOOORN![/url]

    ReplyDelete
  14. Poo1orn!!! FREE POO1ORN!! [url=http://yandex.ru]LOOOOTS OF POOOORN![/url]

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork