Saturday, January 28, 2012

"Aku Dah Tebuk Dia, Bro!"

As Salam semua

Selalu kita dengar perempuan bergaduh sebab lelaki kan? Apa yang jadi hari ni berbeza. Lelaki berebutkan perempuan. Tu tak kesah lah. Memang biasalah orang bergaduh berebut pasangan kan. Tapi, yang jadi masalah adalah bila dah gaduh, lelaki telah mengaibkan perempuan tu. Kau tengok lah ni...

Maaf atas penggunaan kata-kata tak bermoral tu! 

Haish malu kalau sampai macam ni kan? Walaupun misalnya perkara tu tak terjadi pun, maruah wanita tu dah tercalar kot. Mesti orang-orang akan fikir dia perempuan jenis tak baik. Macam mana pulak dengan family members yang baca? Maklumlah sekarang ni mak ayah pun ada FB! Aku bukak FB perempuan yang dimaksudkan tu, dah ramai pulak lelaki-lelaki tanya "Bila free?". Tak ke aniya tu... 

Kalau perkara tu betul, jawapan aku pada perempuan tu PADAN MUKA! Sapa suruh buat tak baik? Benda tak elok, sorok-sorok pun orang tahu jugak. Kau ingat lelaki nak jaga maruah kau ke lepas dia dah ratah kau? No way sayang!!!  

So, my advice... kalau nak berkawan dengan lelaki tu biar tahu batasannya. Jangan jadi murah ok! Tak pasal je, maruah kau tergadai di Facebook!.


* dapat idea untuk lelaki jenis macam ni. Jap g aku update!



12 comments:

  1. hmmm...tak pasal2 dah malu...


    *budak2 zaman sekarang...

    ReplyDelete
  2. Allah akbar.. minta jauh dari diaibkan..

    lelaki tue mmg xboleh dijadikan suami..

    ReplyDelete
  3. masyaALLAH. memalukan bangsa dan agama sendiri. moga mendapat hidayah.

    ReplyDelete
  4. perempuan kena jaga diri semahal mahalnya..kena berhati hati berkawan dengan lelaki.

    ReplyDelete
  5. jahat nyer...bgi lempang baru tauk..!! huhuk cian pmpuan tu:'(

    ReplyDelete
  6. tapi takut kes ni gurlz tuh tak wat pe2..tapi laki tuh sje je wat mcm tuh utk pisahkan..leh jadi jgk kan.

    mesti cun sampai direbut2kan.hihihi

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork