Tuesday, January 3, 2012

Apesal Sibuk Cerita Amalina, Budak Dalam Malaysia Pun Ramai Berubah Jugak Apa!

As Salam semua



Heboh orang bercakap tentang Amalina Che Bakri. Yes, orang kampung aku. Johor! Teheee. Aku tengok kan ada dua fenomena yang berlaku. First, a group of person yang menyebarkan. Second, a group of person yang menolak dan menyelar tindakan yang menyebarkan tu dan seterusnya terjadilah perbalahan alam maya! Memang semua orang terkejut bila gambar tu tersebar di Cinta Muka Buku (read : Facebook). Aku sendiri tergamam sekejap. Tapi bila aku fikir balik, ini adalah apa yang terlintas... 

Memang sepatutnya kita jangan cepat percaya dengan apa yang disogokkan di alam maya ni. Sebab alam maya terlalu luas dan ratio kebarangkalian berita palsu sangat tinggi. Tapi, satu perkara lagi yang perlu kita ingat, semua benda ni tak mustahil. Itu Amalina yang duduk di luar negara, yang memang terdedah 24 jam dengan benda yang boleh mengubah dirinya tapi bukan ke ramai juga budak kita yang memang berubah padahal masih duduk dalam Malaysia lagi. Baru datang KL je semua dah terbukak, tercabut. Tak payah jauh, ramai jugak yang lepas waktu sekolah semua dah togel,  sikit lagi bogel. Haaa, yang itu macam mana? Ancaman luaran ke dalaman? Jadi fikir semula! 


p/s: Boleh mati sakit jantung orang Malaysia ni sebab banyak berita yang mengejutkan!

7 comments:

  1. totally agree!...pokoknya semuanya bergantung kepada diri sendiri, mahu mempengaruhi atau dipengaruhi...=)

    ReplyDelete
  2. yup kekadang nak percaya 100% dalam alam maya ni pun tak boleh jugak..takut fitnah jadinya.Wallahu'alam..

    jom terjah!!

    LATEST ENTRY : Lebih 20 Kesilapan Filem Ombak Rindu Yang Tidak Disedari Penonton

    ReplyDelete
  3. yup !! sangat setuju.. dah totaly duk oversea... tapi pape yang penting diri sendiri !! If dah set dalam mind yang kita x nak, pakse cam ne pun memang tak kan terpengaruh.. yang penting hati korang... betul tak ???

    ReplyDelete
  4. Betul! betul! betul! ( macam upin ipin lah pulak haha) Pokok pangkalnya iman & diri sendiri. kan? =D

    ReplyDelete
  5. nk tegur pun kene tengok jugak diri sendiri tu kan..

    ReplyDelete
  6. hrmm btol tu...tp ape yg wt sy trkejut sgt sbb dia tu jd model kpd peljr2 bila jd camtu tu psl ramai yg tersentap and kecoh satu malaysia....

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork