Monday, January 2, 2012

Suara Student Sama Dengan Tin Kosong?

As Salam semua




Masih lagi dalam mood KEKECOHAN INI. Memang jadi bualan hangat di kalangan semua mahasiswa. And this is my fair comment. Harapnya jangan dipolitikkan apatah lagi dicarutkan oleh fanatik-fanatik semua. Just open up your mind and think twice! Please, my dear intellectual friends.... 

 "Selagi kita bergelar student, selagi itulah suara kita tidak didengar. Sekalipun kita di pihak yang benar. Apa kata, kita semua dapatkan degree/master/PHD etc dan kemudian bersuaralah dengan lantang menegakkan hak. Barulah suara kita dipandang. Di dengar dan tidak diperlekehkan, kerana ketika itu ia menjadi suara dari seorang yang berilmu!" 

p/s: Aku tertanya-tanya, macam mana kita sebagai mahasiswa nak dapat kepercayaan dari orang lain sedangkan tindak tanduk kita membuktikan kita masih tak matang dan perlukan tunjuk ajar... hmmm

5 comments:

  1. setuju dgn pendapat di atas ^^

    ReplyDelete
  2. setuju...ntah2x dh dpt degree,master or PHD nnti dah lupe nk tegakkan hak2x sbb sibuk dgn penyelidikan dan kerja je..lagi2x kalo dah kawen..nk pikir kerenah isteri, suami, dan anak2x lagi pun dah wat kepale pening..huhu~

    ReplyDelete
  3. Setuju sangat. Dah nama pun pelajar, banyak lagi yang perlu kita belajar kan.
    :)

    ReplyDelete
  4. agree!! sebelum kita perjuangkan hak diri sendiri, kita kena perjuangkan hak parents yang habis duit hantar kita belajar dulu.. (my opinion) peace...

    ReplyDelete
  5. jgn jadi mcm indon sudah!! sana sini student mogok. study ntah ke mana, kerosakan bakar sini sana byk. huhh!!

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork