Wednesday, February 22, 2012

Takut Kucing

As Salam semua

Lepas Isyak tadi, tangan gatal bukan paint. Tak niat pun nak update sebarang entry hari ni. Entah. Mood ke laut. Tapi, dalam kepala memang dah ada point nak story. Pasal kucing. Eh, bukan. Orang yang geli atau takut kucing. Penah jumpa tak? 

 




Aku takde masalah pada situasi 1dan 2. Lantak dia lah kan...Yang annoying nak mati, tu situasi nombor 3. Aku rasa macam mengada-ngada lah pulak kalau budak perempuan takut kucing over-over ni. Sampai jerit meroyan tak tentu hala. Macam nampak rimau gamaknya. Lagi parah, lari kelam kabut sampai kerusi tunggang terbalik. Sambil ketawa dan jerit-jerit manja. Kau tak rasa itu attention-seeker ke namanya? 

Kucing je kot. Kalau ye pun kau geli atau tak suka atau allergic atau apa sahaja alasan, janganlah meroyan menjerit-jerit. Its too much lah! Nampak macam kau cari publisiti murahan. Pernah aku jumpa ada sorang budak perempuan ni, punya takut dengan kucing, dia amik air panas yang dia minum curah kat kucing tu. Mencicit kucing tu lari sebab kepanasan. Tak ke aniya tu namanya. Salah apa kucing tu dengan kau. Halau elok-elok sudahlah! Kucing pun ada perasaan lah. Plus, kucing haiwan kesayangan Nabi tau... 


* Jangan gelak dengan hasil parkinson tangan 


11 comments:

  1. HAHAHAHA , giler comel ! ade bakat nieh .. pasni bley lah gatal kan tgn tu lg godek2 paint ye .. :P

    sy juga seorang yg takut akn kucing ... >___<

    ReplyDelete
  2. kehkeh lelaki pun ada yang takut kucing. aku pun pelik kadangnya. apa diorang geli, fobia atau takut semulajadi?

    misteri.

    ReplyDelete
  3. salam Innanie...atie ni xder la takut ngan kucen cuma geliiii jer.KLu setakat tgk2 dr jauh bole lar..klu dekat tu mmg suh sapa2 ambik..letak jauh2.
    TAPI xder la sampai melampau sgt cam kat gambar kartun kat atas tu..hihihi

    ReplyDelete
  4. Saya..sgt sayangkan kucing.siap share katil tdo sm2.. setakat ni sy ada 10 ekor kucing.. :)

    ReplyDelete
  5. setiap orang ade kelemahan.memang pernah jumpe orang camni..die mmg xleh elak dari sifat geli tu.tapi kalau dah meroyan tu,agak melampau lah.

    ReplyDelete
  6. hahah memang annoying sungguh kan..mas prnh jmpa gak jniz mcm tuh,takut n geli kucing n buah durian..siap wat muka the burukss la.hahah

    ReplyDelete
  7. klu laki lagi la pelik..tp tuhan jer yg tahu..

    ReplyDelete
  8. Kalo dah takut, memang dah tak fikir dah keadaan sekeliling...
    Prasaan takut mmgakn mengatasi prasaan malu..
    Kte tngok org mcm tu, ngada2/ gedik, tp, kte x tau ap yg dyerang rse..

    # ana adlah insan terpilih yg tkut kucing..n korang yg x tkut kucing tu, patutny bersyukur sebab x rse/ x lalui apa yg kami penakut kucing rse/ lalui..n protect la mmbr or org2 yg tkut kucing tu..

    Eg: kalo tngok ad minah/ ali tu terjerit jerit mcm meroyan ke, terpanjat panjat atas kerusi ke, TOLONG la ambik kucing tu then letak kat tempat len..lagi byk pahala tlg org dr dok mengata or buat perception yg x elok..byk2 kn la bersangka baik ye..
    ^_^

    maaf, byk pulak yang ana comment..
    N harap x terase..ana just nak share ap yg kami as yg takut kucing rse...n kmi pn ad hak bersuara kalo ad yg tersalah buat perception atas act yg kmi buat kalo bertembung/ berjumpa dgn makhluk yang bernama kucing ni...

    P/s : kalo blh, kami pn x nak buat mcm tu..bkn dpt apa pun, dapat malu ada la..effectny,mmg membelenggu sepanjang hidup..

    ReplyDelete
  9. Betu tu..kami mane suka halau-halaukucing ni. Cubalah observe pasal orang yg takut kucing ni a.k.a Ailurophobia. Maaf kalau saya menganggu....

    ReplyDelete
  10. Bukan nak mengedik , tapi itu tindakan diluar kawal . sangat memahami sebab saya salah seorang yang takut sangat dengan kucing :(

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork