Saturday, March 10, 2012

Cubaan Menjadi Orang Seni

As Salam semua

Beberapa kali aku pernah mention dalam entry aku sebelum-sebelum ni bahawasanya aku tengah me-rajinkan diri untuk satu projek peribadi. Projek tu, entah aku pun tak tahu nak namakannya apa. Kalau korang ada idea, boleh share dengan aku. Projek ni boleh dikatakan bakat semulajadi aku lah kan. Kehkehkeh. Ia menggabungkan seni + skill fotografi aku yang sangat-sangatlah minimalisnye. Sekadar mencuba. Tapi seriusly, aku suka dan aku harap korang pun suka. 

Kalau korang penggemar atau pengumpul gambar-gambar comel, korang mesti selalu perasan gambar yang orang tulis quotes note dan ambil gambar comel-comel. Contohnya macam kat bawah ni :


Aku memang berkenan benar dengan quotes note macam ni. Simple tapi penuh maknanya. Lagi pulak diambil dari angle dan gaya photography yang cantik. Kira macam menusuk kalbu gitu lah. So, aku pun try lah buat satu-dua kan. Saja suka-suka. 


-terukir di bintang-


Pada mata korang aku tak tau lah bagaimana. Tapi untuk mata aku, aku suka. Ada banyak lagi koleksi sebenarnya. Segan pulak nak tunjuk. Kita bukan orang seni kan. Heheheh. Untuk next entry, aku akan reveal, aku guna camera apa untuk semua gambar-gambar ni. Nantikan ye....



p/s: If you can see beauty in everything, you're an artist!



48 comments:

  1. nice shoot and nice photo..fiza suka tengok..ada try gak buat camni gune application camera hp yang best.lagi2 effects lomo dan retro lagi nampak cool.^__^

    All the best nanie ^_^

    ReplyDelete
  2. comel2 la....give me an idea....tq..

    ReplyDelete
  3. practise makess prefect cik peguam.insyaallah byk2 shot,akan terhasillah phot yg mantap2....jap jap eca teka,guna android phone with software 360 khas tuk lomo and retro snap,betul x?..hehehehe

    teka2 je ;D

    ReplyDelete
  4. amboi,, lawyer photographer plak,, hehe

    ReplyDelete
  5. comel la.. nice.. tnjuk la lg yg laen2.. :)

    ReplyDelete
  6. tantekk nyee..nk jugakk..
    tulisla name kite plakk, hehehe :p

    ReplyDelete
  7. wahhhhh ala-ala gmbr kat tumblr nih. besttt :) hebatnyerrr!

    ReplyDelete
  8. @Azhafizah[フィザ]: fizah memang dah kreatif. buat apa pun cantik. jeles ni. hihihi ;)

    ReplyDelete
  9. @Azhafizah[フィザ]: fizah memang dah kreatif. buat apa pun cantik. jeles ni. hihihi ;)

    ReplyDelete
  10. @Aimifiqa: hmmm thanks aimi. sy pun suka. sejuk je kan~

    ReplyDelete
  11. @ecadwinkyasha: btul tu, kena selalu practice. pandai main angle and highlight target kan. emmm takmo cite dulu, btul ke tak. kena tungggguuuuu!!!!

    ReplyDelete
  12. @nurmujahidah: hehehe. cuba-cuba je. kalau cantik alhamdulillah!

    ReplyDelete
  13. @finiey:insya-Allah. kalau nak tgk yg lain. ada kat FB sy.

    ReplyDelete
  14. @Joel Leslie:hebat pe nye... tumblr salah satu inspirasi sy jugak

    ReplyDelete
  15. suke gmbr n quote yg last skli!
    berbakat!

    ReplyDelete
  16. suke gmbr n quote yg last skli!
    berbakat!

    ReplyDelete
  17. Alahai, cool + oshem! upload kt tumblr la dear..

    ReplyDelete
  18. cantiklah kak nani .suka :)
    dh mmg berbakat....

    ReplyDelete
  19. boleh tahan la..teruskan usaha lagi ye yunk. :D

    http://pastelovegood.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. xpa og lain kata xcantik. yg penting kita hepi lalala... tp mmg cantik pun. :)

    ReplyDelete
  21. nice! memang berseni..saya ske :)

    ReplyDelete
  22. wahh cantik lah hasil kerja innanie . menarik . selalu gak nampak quato ni . cumill . ni yg xsabo nk tahu rahsia nanie ni . Kite tunggu dan lihat :D

    ReplyDelete
  23. Nice shoot..Ada bakat tersendiri..Saya suka bahagian terukir di bintang dan pen2 tuh sangat kreatif . Teruskan lagi :)

    ReplyDelete
  24. My dear, pasal 4 entri sebelum tu, Shag taip je kat bawah entri. Nak buat yg auto Shag tak reti. Setiap kali buat entri, copy paste je Entri sebelum tu dari previous entri tapi update sikit masukkan entri yg latest ;)

    ReplyDelete
  25. nanieeee! memang wanie suka sangat tengok pic pic ni:)

    kan kat fb terussss LIKE:)
    kreatif betul tul dia:)

    sayang kamu:)

    ReplyDelete
  26. i loikeeeee too. hehehe..kretip nanie~cepat2 reveal. nk tengokkkkkkkkk rahsianya~

    ReplyDelete
  27. nice sangat la yang..seriusly AWEsome!

    ReplyDelete
  28. cantik la.. dan quote tu best!

    ReplyDelete
  29. comey nye gmbr...
    nk download blh??

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork