Saturday, March 17, 2012

World Bloggers Awards Night: Malam Yang Sungguh Menginspirasi

As Salam semua


Tak tahu nak bermula dari mana. Yang pasti ia satu sejarah dalam hidup aku sendiri. Pencapaian diri sendiri yang boleh dibanggakan. Walaupun disaat-saat akhir kan. Kesempatan dan peluang yang diberikan memang tak pernah aku sia-siakan. Memang cuak,nervous semua tak terkata. Sebab ye lah, kita ni bukan siapa-siapa.

Pemenang Oscar
World Bloggers & Social Media Awards Night, satu malam buat para blogger hebat diberi pengiktirafan. Sampai sana pukul 7, lepas register mata melilau cari Bihah. On the way cari surau tu, pap! Mata aku pandang seseorang yang macam bidadari. Dalam hati kata, "Tak kan bidadari turun maghrib ni?" Nampak pulak Bihah dengan baju oren yang melambai-lambai. Sah!!! Tuddddddiaaaaaa Fatin Liyana oi.....terus aku pengsan. *tipu*

Beauty and the beast. Merasa lah pegang trofi yang maha berat tu! 
To be honest, FL sangat cantik. Complete package. Kalau aku ada abang, aku suruh abang aku mengurat FL tu. Buat jadi kakak ipar. *Ayam Ayeem dengar ni, mati aku*. Dan seperkara lagi yang menyebabkan kecantikan FL terserlah, dia sangat down-to-earth. First time ni jumpa dengan aku dan Yaya, mulut kepoh kemain sama-sama. Masuk je kepala kiteorang ni. Sampai main cucuk-cucuk perut! Gelak jangan cakap lah. Dah tak bunyi anak dara dah. Pentas tu kiteorang conquer beb! Camwhore punya pasal kan. 

from left: mama FL*cantik sangat auntie ni*, FL, Kak Arda, aku & Bihah


For the foods, ok lah! Tak berniat makan sungguh-sungguh pun. Sebab matlamat utama, bukan makan. 
Aku dengan Yaya menyebok je. Tengah tu, Ariff Syah. Upcoming Blogger of The Year

Abang EqbalZack 
Kan dah cakap, kami conquer stage
Dengan Ariff Syah yang comel

Malam tu memang aku tidur dengan senyuman. Malam yang sangat bermakna buat aku. Memang menginspirasi sangatlah. Speechless kata Yaya. Semuanya dalam sekelip mata. Dan yang pasti memang mimpi jadi benaran! Dunia yang selama ni virtual tiba-tiba jadi real. Bila mana semua pujaan hati ada depan mata. 




39 comments:

  1. oh mai!!! Fatin Liyana saya...huhu..untungla dpt pergi..

    ReplyDelete
  2. wahhh nannie!!!sangat jeles ni!!!!hehe!!da la admire blogger sy FL tu!!

    ReplyDelete
  3. waw waw.. nak terjah blog arif tu la..haha

    ReplyDelete
  4. tahniah... mmg patut2 d banggakan :)

    ReplyDelete
  5. wahh..untung la. dah setaraf dgn diaorg skrg ni. :')

    http://hashira91.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. tak nak ar kawan,, salu buat orang jelez :( wekkkk

    http://mujadafewa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. wow..bestnya dapat join.
    dapat jumpa blogger blogger yang top.
    hehehe.

    bila la boleh jumpa dorang.

    ReplyDelete
  8. hanis zalikha takde ? (:

    bestnya berpeluang pergi ..

    ReplyDelete
  9. phewittttt!bestnyaaaa dia dapat pergi :))

    ReplyDelete
  10. seronoknya dapat jumpa FL.. ok tengah tahan jeles ni. hehe. cantik la bakal peguam kita bertudung purple berjubah hitam tuuuu

    ReplyDelete
  11. @man yusoef: ehem ehem. she's taken kot! kehkehkeh cuba lagi man!

    ReplyDelete
  12. @Belalang Hijau: Alhamdulillah, FL memang menginspirasi saya!

    ReplyDelete
  13. @nurmujahidah: jangan gtu sayang. tak mo majuk. nah marshimallow

    ReplyDelete
  14. @nurdani: FL memang best. kehkehkeh ni mesti salah puji ni. FL lah cantik. sy biasa je. walau apapun TQ so much!

    *jarang kena puji. sobsobsob

    ReplyDelete
  15. fatin!!!!!!! kenal kite lg x??? stk dulu..he3 xsgke slkrg da femes..hehe nk jumpe FL gak..hihu anyway thniah!!

    ReplyDelete
  16. wah! best nih! semuanya cantek cantek yer~hehe

    ReplyDelete
  17. bertuah akak kan..kan akak admire gak kat FL kan..akhirnya..wat frame kak..hihihi

    ReplyDelete
  18. bestnya kalau dapat pergi,, tapi rasa mcam takkan berpeluang je :'(

    ReplyDelete
  19. peh!!! jd jeles sy... bila lah pulak masa sy ni...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/09/wedding-cik-siti-nh-cik-oden

    ReplyDelete
  20. bestnyer nanie, bile lah akak nk jejak kaki kat situ plak..hehe...Canteknya Fatin Liyana....

    ReplyDelete
  21. BESTNYA!!HARAP2 pasnih giliran kite pulak(ececce..berangan je lebih...)hehehee

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork