Friday, April 13, 2012

Nak Tipu Pun Agak-Agaklah!

As Salam semua

Dah lama pulak aku tak post entry edisi panas hati. Macam Karam Singh Walia pulak. Tapi kalau ikutkan hati memang aku nak panggil je mana-mana wartawan suruh terjah orang-orang macam ni. Keje nak menipu je tak habis-habis. Geram aku. Ceit!



Hari Rabu lepas aku ke Mid Valley dengan Cik Lyeen. Nak tanya pasal upgrading OS5 kepada OS6 untuk BB aku. Pegi 3rd floor (tempat-tempat gadget) than aku tanya satu kedai kat situ. 

Aku: Boleh upgrade os5-os6 untuk Bold 2?
Cina Mid: Tak boleh! Bold 2 memang restricted untuk os 5 saje! 
Aku: Ha? Tak boleh, tapi i bukak BB webpage kata os 6 compatible untuk semua Bold and kawan i pun upgrade. Boleh je?
Cina Mid: Mana ada! Kalau kawan u boleh, u suruh dia lah! Buat apa datang sini?
Aku: *eh kau ni. aku tanya baik-baik jawab gtu. Malas nak bertekak* Takpelah thanks. 

Pegi kedai betul-betul sebelah kedai tadi. Cina Mid tu tengok je kiteorang. 

Aku: Sini boleh upgrade os5-os6 for bold 2?
India Mid: Boleh. Bold 2 boleh upgrade untuk os 6. Tapi kiteorang takde service tu. You kena pergi kedai software. 
Aku: *yesss! aku pun apa lagi terus jerit kuat sikit*. Haaaa boleh kan! Os6 boleh masuk Bold 2. Kalau tak tahu cakap tak tahu, jangan cakap tak boleh. *sambil aku jeling cina tadi. dia buat dek je!* 

Than, semalam aku ke Digital Mall dengan Yaya. Pergi satu kedai kat 2nd floor. Datang seorang cina dan aku pun tanya. 

Aku: Kat sini boleh upgrade BB dari os5 kepada os6 tak?
Cina A: Boleh. Tapi takes time sikit
Aku: Any charges? 
Cina A: Yep. RM 80. *muka kerek macam nak tak nak je layan!*
Aku: Ha? 80? *mahalnya* than any back-up for my data or it will be lost? 
Cina A: Lost. Just like you re-format your phone. Kalau nak back-up tambah lagi duit.
Aku: Hmmmm, takpelah. Thank you. 


Muka aku tak puas hati ni. Dalam kepala dah mula pikir, tak kan mahal macam tu? Gila apa! Pegi lagi tanya satu kedai, betul-betul depan kedai tadi. 


Aku: Sini boleh upgrade os5 to os6 for BB? 
Cina B: Boleh. 
Aku: How much for that?
Cina B: RM 30 only and it takes 20 minute. 
Aku: What! *mata bersinar. murah kot* Siap back-up ke? 
Cina B: Ye, siap backup. Jangan risau. Tak hilang data awak. 
Aku: Ok, deal. 

Aku terus pandang Yaya. See. Senangnya orang sekarang nak menipu pelanggan hidup-hidup. Macam tak percaya aku. Dalam masa split beberapa second, aku boleh terselamat dari jadi mangsa penipuan. Kalau aku taksub dengan Cina A tadi tu, sia-sia ke boleh melayang duit aku gitu je. Padahal benda yang dimasukkan sama je. Aku tak tau lah cina A tu jenis racist ke apa, tapi memang sangat melampau lah harga yang dia letak tu. Cina B tu, walaupun muka macam nak tak nak je layan aku, tapi cara dia bagus je. Sabar layan aku tanya itu dan ini. Yang paling penting, harga dia letak tu memang berpatutan. 

Kesimpulannya, 

1. Sebagai pengguna, kita kena rajin survey harga. Jangan terus percaya pada satu peniaga.
2. Kalau orang tu kerek layan kita, kita tinggalkan je. Macam kita nak hape je dilayan begitu. 
3. Peniaga atau mereka yang berkaitan customer service, janganlah bias-bias antara customer dan layanlah customer anda dengan elok. Mereka kan sumber rezeki anda!


p/s: entry ni bukan nak melaga-lagakan sesama kaum. Cuma peringatan kepada semua pengguna sahaja! Don't get it wrong. 








38 comments:

  1. suka part perli cina mid tu kuat kuat. haha!

    ReplyDelete
  2. sebab tu saya suka survey harga..sebab memang tau, tiap kedai harga lain-lain..biar penat dari menyesal kan..

    ReplyDelete
  3. Cina mmg keja menipu melayu...cuba kalo cina yg beli...ada sorag cina muallaf pon ngaku cina mmg camtu...

    ReplyDelete
  4. haha.~ tak penah kene lg. baru je upgrade ke bold 3 :D

    ReplyDelete
  5. customer ada hak jugak kan? kita ada hak nak buat penilaian :)

    ReplyDelete
  6. Cina memang suka menipu. Tapi tak semua ahhh. Btw, casing pink tu cantik ^^

    ReplyDelete
  7. bagus cara nanie.sebaiknya kita survey dulu kalau nak gunakan service yang ada.barulah kita puas hati dpt layanan dan service yg baik.Sepatutnya mereka yang menawarkan service dan berkomunikasi dgn customer sepatutnya lebih mementingkan communication skills yang baik barulah ada customer akan bg feedback yang baik even bertanya pun.kene jawab dengan betul.Janganlah takde etika pulak kan..ape pun customer is always right.^__^

    ReplyDelete
  8. bagus cara nanie.sebaiknya kita survey dulu kalau nak gunakan service yang ada.barulah kita puas hati dpt layanan dan service yg baik.Sepatutnya mereka yang menawarkan service dan berkomunikasi dgn customer sepatutnya lebih mementingkan communication skills yang baik barulah ada customer akan bg feedback yang baik even bertanya pun.kene jawab dengan betul.Janganlah takde etika pulak kan..ape pun customer is always right.^__^

    ReplyDelete
  9. memang pun....kalau tak kena tipu buta la

    ReplyDelete
  10. tak suka yang jenis kerek. tobat nak ke situ lagi.

    ReplyDelete
  11. owg cina memang pndai wt bsness kan??tp tk semua y perangai teruk camtu..aishh.mcm2 la. :)

    ReplyDelete
  12. nie terasa nk bukak kedai hp ni...haahhaa....:p sbar akak...nnt kita telan mereka2 tu..

    ReplyDelete
  13. kadang-kadang fi pun terkena...sebab tu kena berhati hati siket...lebih-lenih lagi zaman sekarang ni yang serba canggih lagi laa senang diorang nak tipu...sebagai langkah pencegahan kita kn cari jugak ilmu yang diorang tahu melalui pembacaan atau tanya pakcik google :D

    ReplyDelete
  14. dorang pandai berlakon dalam perniagaan..kat sini, haru tu wan teman mak cik beli phone samsung, dia punya mesra, bukan main lagi, letak harga paling rendah,patu bila tengok kat kedai lain.

    rendah RM50 dari kedai tu.
    rugi je rasa.

    sebab tu kita kena rajin survey, kalo nak jimat dan sayangkan duit la.

    ReplyDelete
  15. HEBAT GILA AKAK!!!!!
    HAHAHAHAHAHA BEST AH ~ hm, bagus betul akak. Serious :-) Hm, sangat lah kurang ajar siapa yg suka telan duit kita tu ugh.

    ReplyDelete
  16. Bukan cina aje, melayu pun kalau menipu boleh tahan jugak. Lagi dahsyat dari mana2 kaun dekat muka bumi ni. Akak klu penjual tu buat muka taik, muka bangsat aku bagu dekat dia orang! Ceh!

    ReplyDelete
  17. bukan nak kate ape,..certain cina sumpah sombong gila & certaon baik sgt..hem..macam2..

    ReplyDelete
  18. Hampeh tol! Agak2 ar nak menipu.. Die ingat kite budus sangat ke nak kene tpu idup2 camtu.. meniaga tau nak kaut untung lebih je.. Cam harem.. Owh, emo plak kat sini.. KEKEKKE.. ;p

    ReplyDelete
  19. pergh...mmg menipu habis lah kan....
    apa la...teruk betull...

    btw,follow fie jgk ek akak...

    ReplyDelete
  20. bestnya bold boleh upgrade...
    kalau storm 2 boleh upgrade tak? hurm

    ReplyDelete
  21. Kalau Kak Nida akan jawab "laaa 80 hengget je.. murah sesangat tu.. ingatkan baru nak bagi 800 hengget"... mesti dia bengang..hahahaha

    ReplyDelete
  22. sangat kegilaan orang cam cina tu.. huh

    ReplyDelete
  23. Eeeee, klu sy brjalan dgn adik sy, mlut dia mmg dh light2 nk sound direct trus. Biadap btul. Diorg ni kdang2 bila business kan, mcm taknak business. Mcm nk kena sumpah je. Ya Allah, sabar jela pnipu2 ni..

    ReplyDelete
  24. @nur anis: bagus amalan survvey harga tu. sangat digalakkan. keep it k!

    ReplyDelete
  25. @Syuhada: sebenarnya dunia bisnes kalau tak betul memang byk menipunya!

    ReplyDelete
  26. @Rara Nasiha: btul tu. sebab tu kita sebagai customer kena betul2 tahu hak kita. jangan sewenang-wenangnya nak ditindas!

    ReplyDelete
  27. @OH JEJEM: btul, tak semua cina begitu. hahaha thanks ye! sy pun suka

    ReplyDelete
  28. @ezyra daniel: dia memang cina, tak tahu hukum. masalahnya orang islam pun ada menipu. sbb tu kita kena bertanggungjawab untuk tak kena tipu!

    ReplyDelete
  29. @ezyra daniel: dia memang cina, tak tahu hukum. masalahnya orang islam pun ada menipu. sbb tu kita kena bertanggungjawab untuk tak kena tipu!

    ReplyDelete
  30. @Cik Lyeen: kalau cik lyeen bukak, may i be ur regular customer? hahaha

    ReplyDelete
  31. rasa geram plak dgn si penjual2 ni...dah la muka nak tak nak layan...sha pernah alami keadaan macamni..rasa nak bagi setepek je kat muka diorng ni..duit kita nak..layan macam hampes...

    ReplyDelete
  32. ehh...hello kitty tu akak beli kat ner?? heheh chomey =D

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork