Wednesday, June 6, 2012

Blog Serabai & Terabai

As Salam semua

Blog CPB merakam saat-saat akhir si hero beraksi
*ni beberapa hari lepas
Ya Ampun, Ya Rabbi. Diam tak diam dah lebih seminggu aku tak update blog. Ni kira paling legend lah ni dalam sejarah, tempoh paling lama aku biarkan blog serabai. Sebenarnya takde niat pun aku nak mengabaikan blog kesayangan aku ni. Apatah lagi nak menyepikan diri dari pembaca dan peminat blog sekelian alam *puhleeease!* 

Nasib tidak menyebelahi diri. Hero pujaan nombor satu, Dell kesayangan merajuk dan payah nak pujuk. Tak mahu on pulak dia. Tak tahu lah apa silap dan salah gayanya. Bila dibawak jumpa yang pakar, katanya motherboard punca kesengsaraan. Oh! Runtuh hati bila dengar begitu. Mana taknya.... kos yang dijangkan menelan ratusan ringgit jika mahu diubati penyakitnya. Mana mahu cekau duit??? Last-last terpaksa cari alternatif lain, mintak tolong bff aku yang kebetulan ada kat Kluang untuk amik hero pujaan nombor dua aku, si HP bawak datang KL bagi meneman kesepian. Walaupun kejantanan dan keperkasaan HP tak seperti Dell tapi kira okehlah untuk buat sementara waktu. Cenonet pun cenonet lah, janji sudi mahu berdampingan dengan aku kan!

Hero terbaring lesu, mengharap doa kalian
Korang doakan lah moga rajuk si hero tidak berpanjangan sebab dulu dia pernah baik sendiri. Aku ada banyak sangat cerita tertunggak yang perlu dikongsi kegembiraannya dengan korang semua. Tapi, bila mengenangkan nasib, alahai..... nak menitik ayaq mata ni woi!


p/s: Oh my hero, Dell... please be nice to me! 



8 comments:

  1. sye sebulan xhupdate pun bule hidup hepi lg.xkesah pun pasal blog hdup ker x..bdway,sye doakan hero awak cepat smbuh okey.

    ReplyDelete
  2. aduhai, sabar jelah.. bila lappy problem mmg sedih sebab akan melibatkan duit yg beratus.. tak lama lagi ok la tu, hehe ;)

    ReplyDelete
  3. orang kata kalau motherboard yang rosak, mmg kena sediakan duit banyak sikit la, huhu.

    semoga si DELL tu cepat baik la eh, hee :)

    ReplyDelete
  4. blogger sejati jangan mengaku kalah! jyeaaahhh!

    ReplyDelete
  5. oh hero! cepatlah pulih dari koma~

    ReplyDelete
  6. Alahai mr. hero.. Janganlah majuk2 lagi.. Kitorang nak baca deretan story dari your owner nih.. Cepat2 baik ekk.. =)

    ReplyDelete
  7. alala...hero merajuk kejap jer tu..:p tak pun dia nak kawan baru kot...paling best pun Apple...wow..classs gitu..:p

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork