Friday, August 10, 2012

Kasi Potonglah Itu Anu, Johari Pain!

As Salam semua

Sebagai rakyat Malaysia yang kecik ajer negara nya, aku rasa kejayaan kita merangkul beberapa pingat emas di Sukan Olimpik, London 2012 betul-betul mengagumkan. Bukanlah kata kita perlu berpuas hati setakat itu aje, but it is more better. Malaysia semakin maju dalam arena sukan. Sukan olimpik tu tau tak, bukan sukan masa majlis sukan sekolah anjurkan. Ini lawan satu dunia punya. Dan kita punya atlet-atlet terbaik sehingga berjaya merangkul pingat. 

Jadi tak payahlah kalau ada mulut-mulut longkang kat luar sana yang memandang rendah atlet Malaysia. Aku rasa kalau kau pun belum tentu lagi lepas. Bukan sekadar kelayakan sukan olimpik, kelayakan sukan sekolah pun belum tentu. Jadi jangan nak tunjuk hebat lah kalau sanggup buat benda-benda bodoh semata-mata nak memperkecilkan kebolehan seseorang.

Ini contoh manusia bodoh yang bajet hebat. 


Motif? Mencari publisiti murahan. Simple as that. Kau cakap lepas tak guna otak kan. Kau cabar dia kan? 


Jadi sekarang apa cerita? Ada berani mahu potong itu anu kasi anjing makan? 

Sebenarnya, Malaysia memang boleh. Yang tak boleh orang macam manusia di atas ni.




p/s: jangan nak cari femes sangat lah. jangan buat kerja bodoh!






9 comments:

  1. Habis lar dye.malu..malu..hihi. Kerana mulut badan binasa.

    ReplyDelete
  2. ni sama lah macam kes DLCW tu. cakap tak guna otak. haih.

    ReplyDelete
  3. kang xpasal2 rakyat malaysia nak kejar dia ngan parang.. nak potong itu "barang" dia

    ReplyDelete
  4. Haha dia pusing cite. Dahkecut lahtu. Kehkehkeh

    ReplyDelete
  5. hah padan muka dia..mulut mcm longkang..kerat kasi makan anjing pun anjing xmau mkn...ngee sabar jelah...mulut xde insurans tu...kasi saman je...

    ReplyDelete
  6. pendek akalnya mamat tuh.
    haishh..
    memalukan!

    ReplyDelete
  7. Rasakanlah.... hahahhaha... jangan buat betul woit.. gelap masa depan ko wahai budak yang suka menaip tanpa pikir ....

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork