Wednesday, September 26, 2012

Ditampar

As Salam semua

Mula-mula niat di hati aku nak update pasal benda yang baik-baik. Yang menyenangkan hati malahan menenangkan jiwa. Tapi tu lah, memang wujud orang yang tak boleh tengok orang lain senang. Kalau korang perasan, quiet long jugak aku tak update blog dan beronline. Keterbatasan WiFi membantutkan segalanya. Than, hari ni aku baru nak online dan update blog since I've bought something to make my life more easy suddenly someone post this at my blog...



Well, what do you think? Hurmmmm.... marah? Sedih? Suka? Bangga? Geram? Tak pelah. Itu opinion dia. Masing-masing ada pendapat sendiri kan. Nak suka atau tak suka, itu semua pilihan dia. Mungkin di mata dia, blog aku sebegitu. Tapi di mata aku, blog yang buruk ni dah cukup membanggakan aku. 

Cuma, aku rasa Tyrra kena belajar sikit lagi. Belajar skill untuk menegur tapi tak menyakitkan hati orang lain. Belajar macam mana nak jaga maruah dan nama baik orang lain. Yang paling penting, belajar macam mana nak hormat perasaan orang lain. Sebab dalam dunia ni, memang kita diberi pilihan untuk suka atau tidak sesuatu perkara, tapi kita takde pilihan dalam menjaga perasaan orang lain. Suka atau tidak, jangan sekali-kali mengguris hati orang lain. 

Tapi takpelah, maybe blog Tyrra cantik. Jom usha blog dia kat sini.




p/s: For my dear Tyrra, thanks a lot for your compliments. I will consider it soon! ;) 




30 comments:

  1. kadang2 ade yg saje sabotaj org lain. guna nama org tu and link blog org tu. padahal bukan tuan punya blog yg post mcm tu.. hmmm.. whoever la yg post mcm tu mmg patut belajar mcm mana nak hormat org lain. hidup dan hati jangan dipenuhkan dengan hasad dengki je. huhu

    ReplyDelete
  2. bagi wan, nilah salah satu masalah shout box.

    mungkin jugak, orang lain yang tulis dan letak link perempuan tu.

    ReplyDelete
  3. tak baik la... jnggan la cakap kat org mcm tuu.. sabar k . :)

    ReplyDelete
  4. jangan sedih-sedih kak.dia jeles tu tengok blog ni kaler coklat pink.

    ReplyDelete
  5. Akak....biarkan dia...comment mcm blog dia lawa sangat.....huhhh...orang mcm ni memang tak senang tgk kesenangan orang lain..chill okay.. :) apa pun blog akak tetap cantik ^^

    ReplyDelete
  6. Chill la ye.. dia tu tak matang lagi hehe sabor je la

    ReplyDelete
  7. its okey. some people can be a little too jugdemental. just take it as a positive opinion :D

    ReplyDelete
  8. cantik lg blog ni dr blog bdk skolah hingusan tu. oh ya, maybe dia komen mcm tu so bila org baca and sakit hati, org akan ke blog dia nak bandingkan blog dia ngn blog ni so trafik akan naik la ke blog dia kan. heh

    ReplyDelete
  9. ada kemungkinan orang lain guna url blog dia. tapi entah lah. cuma nak fikir dari sudut positif. apa pun, memang tak patut kalau ada kes teguran yang tak betul

    ReplyDelete
  10. Hehe..dh pergi blog dia..X cantik pown n panas blog dia coz byk dosa/zina...huhu. Ummi doakan Allah berikan hidayah buat dia. Moga nanti tutup aurat & jaga batas pergaulan lelaki & perempuan...Amin..

    ReplyDelete
  11. eh2..kt samala dear..yui pon bru update psl ni gak..haha

    ReplyDelete
  12. tyrra tu ada gak komen bnda yg sama kat blog yui.. tengok cnie http://nusha1706.blogspot.com/2012/09/blog-aku-corat-coret-nusha-hodoh.html

    ReplyDelete
  13. Tengok blog dia, aku pelik.. belog sapa yang hodoh sebenarnya.. Aku rasa ada dengki kot di situ. Good Luck yer Tyra for your PMR yer. :p

    ReplyDelete
  14. pandangan saya, boleh jadi jugak bukan dia yang comment pada shoutbox... sesiapa pun boleh boleh letak nama & url sesuka hati.. mungkin ada yang dengki kot dear...

    ReplyDelete
  15. Sabarlah dear.. kita think positif na.. kot2 ada org guna nama dia ke kan, tapi kalau sungguh dia la yang kata gitu mohon beradab sikit la nak menegur org. tegur boleh biarlah teguran secara halus dan tak menyakitkan hati. Bagi aida blog kamu sangat cantik kaler dia sejuk je mata..

    ReplyDelete
  16. cantik sgt ke blog dy? huhuhu haru je tgok .. dgn cinta monyet dy tuh ..
    bakal lawyer ni always cool je kan? rilex sudah .. hehehe (^_^)

    ReplyDelete
  17. Firstly, saya tak ada post anything in your shoutbox, sumpah saya tak ada langsung! I am sorry atas kesilapan ni semua. Orang yg tak bertanggungjawab buat saya macam ni. Omg seriously marah gila ni!!! for more explanations --> http://the-gothic-lolita.blogspot.com/2012/09/penyalahgunaan-nama-dan-link-blog-saya.html

    ReplyDelete
  18. Budak tu ada masalah kot. Toksah layan lah. Nak komen tak beragak betul. Takde manner budak tu

    ReplyDelete
  19. please clean my name back kak :( Only you could do that :/

    ReplyDelete
  20. Hai kak. Hope akak visit blog Kak Tyyra. Dia ada buat post tntg ni. It's something good.

    ReplyDelete
  21. sabarlah dik...tak sume org suke kite kan...

    ReplyDelete
  22. budak tu cakap bukan die kan. wakaka. mesti kengkawan dia pedajal. kesian

    ReplyDelete
  23. saya tak rasa Tyyra yang buat, dia best friend kita, kita tau. takkan dia nak kutuk blog awak n letak nama dia sendiri. :)

    ReplyDelete
  24. muja salu keep updated dengan blog tyyra,, sebab suka baca kes cinta monyet,, hehe.. tapi tak pernah agi dia mention name haters dia kat entry yang setakat muja baca ni,,, cume dia ada banyak kali la bagitau yang dia ada haters,, tak rasa la tyyra yang buat benda ni,,, but,,, only ALLAH is the ALL KNOWING..

    ReplyDelete
  25. @sid: perlu ke bersangka buruk dekat orang? Awak tak tau pape tapi awak tuduh, takpe :) Allah balas nanti.

    ReplyDelete
  26. @UmmiAbi: Amin, cakap kasi alas la okay? Cakap straight to saya je tak bole ? -.-

    ReplyDelete
  27. salam , saya ada baca blog tyra tu. saya tau dia tak bersalah sebab kawan saya pun pernah kena macam tu. orang dajjalkan blog dia sebab ada orang jelous tengok dia. saran saya tolonglah remove enrti nieh. sebab ini sangat mengaibkan adik tyra tu. bukan niat lain, niat saya jangan ada yang bergaduh tentang nieh. bagi yang mengutuk adik tyra saya rasa anda perlu baca explanation adik tyra. btw, saya hanya berikan pendapat :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork