Thursday, December 27, 2012

Cuti-Cuti Famili : Air Papan, Mersing Johor

As Salam semua

Selalu persepsi orang, bila sakit stroke, kita terus tak boleh buat apa-apa. Tapi aku tak nak ayah aku fikir macam tu. Aku tak nak keterbatasan dia menyebabkan dia rasa terpinggir. Well, people can think randomly. But not deeply. They can said anything they like, but how far they really know you.

Aku dan family selalu build-up confident level ayah aku selepas dia diserang stroke kira-kira 2 tahun lepas. Kami nak dia jalani hidup macam dulu. Alhamdulillah, ayah aku pun memang cekal orangnya. Dia redha dengan segala ketentuan dan pemberian Allah tapi tak pernah sekali pun dia give-up. Pada aku orang stroke ni paling penting adalah moral support dari orang sekeliling. Bantuan yang berbentuk moral support akan mengubah semangat mereka yang mungkin telah pudar. 

Last weekend, family aku dengan family makcik aku pergi bercuti ke Pantai Air Papan, Mersing. Yes, ayah aku ikut sama. Tapi taklah dia mandi swimming pool atau laut. Cuma kami bawak dia bersiar-siar di tepi pantai, relax kat tepi kolam, having table-talk dan juga buat barbeque sama-sama.  Maklumlah bila dah besar ni, bukan senang kami tiga beradik nak kumpul. Sebab cuti masing-masing tak sama. Tu yang abang sepupu aku awal-awal dah book kami supaya takde plan lain pada hari tu.

Walaupun slow pergerakan ayah, tapi Alhamdulillah ayah boleh berjalan dari tempat parking kereta sampai ke chalet. Pergi tepi kolam semua. Cuma kena exta-caution lah. Tak nak ayah slip atau terjatuh. Nanti lagi bahaya. Dia siap kata nak berenang sama dengan kiteorang lagi dalam swimming pool. Hahahahaah! Bagus semangat ayah aku ni.

Aku nak shares some photo yang aku capture kat sana dan telah di-instagramkan. Maklumlah, instagram kan tengah fofuler. Aku sendiri addict gila kot dengan Instagram. Sehari tak instagram macam tak berapa meriah hidup aku rasanya... do follow me on Instagram @ http://instagram.com/innanieariff

Suka shot ni. Nampak tu bendera merah. Paras bahaya ye ombak! 
Feeling macam kat Miami kan. Aku pun tak tahu apasal gambar ni macam cantik sangat.
Ni ambil waktu petang. Jalan-jalan tepi pantai. 
Pokok kelapa. As always melambai-lambai kau. *hiperbola kan*. Love this scene too.
Akak aku kata macam painting. 
Kolam renang juga yang menjadi pilihan.
Pelampung. Not for me. Tapi untuk my niece, Yaya!

Last but not least, ni haa sebelum pegi bercuti sempat pulak aku beli sunglass. Baru feeling diva sikit. Hahahaha. Tak pernah umur aku beli sunglass tau. Tapi bercuti punya pasal, aku beli. Murah je, dua RM 30. Beli kat Brands Outlet je. Heheheh. Yelah, nak drive tengah-tengahari... pedih biji mata ni. Tu yang beli sunglass. Ada muka datin tak??? Kehkehkeh. Muka datin takde. Muka mintak pelempang ada.


Day 1
Day 2.
A bit tired. But exciting! Sayonara Mersing

Yerp, pegi dengan balik pakai tudung sama je. Sebab malas nak iron. Al-maklumlah. Cuti-cuti segera. Kehkehkeh. Dasar anak dara pemalas. Heheheh. Entry cerita pasal ayah aku, tapi anak dia pulak feeling lelebih. Soorrry, ayah aku pemalu orangnya tapi maintain comel... :)


p/s: Muka tuan blog tak leh letak besar-besar, nanti ada orang tak tidur malam. Nightmare! Kehkehkeh.







11 comments:

  1. musim tengkujuh kat ganu xbrni nk g jenguk pntai..
    angin kuat..
    terbang ngn saye skli naya je..
    ekeke

    ReplyDelete
  2. weekend ni akak plak nak bermandi manda di tepian pantai...

    ReplyDelete
  3. dulu mse kecik2 penah mandi kat pantai ni sampai sembab muka masuk pasir huhu

    ReplyDelete
  4. dulu kalau cuti kat air papan ni la akak dengan kawan2 habis kan masa..

    ReplyDelete
  5. dulu masa duduk mersing every weekend pergi resort tu, semata-mata nak mandi kolam renang. rindu mersing!

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum innanie...seronoknya bercuti n cantik gambar2 tu...:)

    ReplyDelete
  7. pewit...hebatnya dia..cuti sokmo..:D

    p/s: klu cuti2 mmg tudung terhad..mls nk iron bagai..pakai je wlupun guna yg sama bbrpa hari btrut2...hahaha

    ReplyDelete
  8. Selamat cuti ! Boleh kunjungi A Famosa Resort di Melaka lain kali :) 5* villa 827

    www.villafamosaresort.com

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork