Monday, December 31, 2012

Duit. Kenapa Engkau Macam Air?

As Salam semua

Belum reda lagi kepanasan Iphone 5, nampak gayanya Samsung mengejar pantas. Yang aku ni belum pun gigih nak merampas Samsung Galaxy 3, ni haaaa dah kedengaran di seantero dunia, Samsung Galaxy 4 yang lagi awesome kevavavoom! Pehhhh memang hebat. Sangat-sangat meruntun jiwa. Aku nasihatkan pada penggemar gadget, jangan tengo video ni. Nanti tak memasal tangan kau gatal je nak keluar duit. Hehehehe. 



Duit ni kalau tak iye-iye memang laju je mengalir. Air paip pun kalah. Tak payah jauh. Aku ni haa.. keluar sekejap pun, aduhai mengalir laju je fulus dalam dompet. Lepas tu balik macam menyesal sikit. Sebab ye lah beli tak ikut keperluan. Lebih pada nafsu serakah. Hahaahaha!

Semalam aku dating dengan Suhaila. Konon just nak jalan-jalan cuci mata je. Tapi sayang. Itu  imaginasi saje! Habis dah, borong sakan aku. Suhaila pulak jenis kawan yang sama naik dengan promoter... memang jahanam lah aku. Koyak poket woi!!! Hahaha. Sampai aku suruh dia kawal aku sikit. Ya Allah, amalam syaiton sungguh aku ni.


Bermula di sini lah, duit aku mengalir bagai air sungai yang deras. Haishhh, walaupun aku bukan lah peminat K-POP tapi memandangkan produknya yang cute-miut itu buat hati tertawan. Meleleh dah meragut jiwa raga. Walaupun aku sedar, pakai beauty product ni bukannya boleh terus bling haaa kau cantik terus. Padahal baru hari tu aku memborong kat Elianto dan Sasa. Tapi, disebabkan nafsu perempuan, nak buat macam mana. Sepatah kata Suhaila...untuk kepuasan diri. Itupun Suhaila berjaya kawal aku sebab kalau ikut nafsu syaitan yang bermaharaja lela ni, banyak lagi aku grab. TT____TT


Next, rupanya Suhaila sendiri pendorong nafsu syaitan itu. Dia sekarang tengah gigih menjadi bisneswoman berjaya lepas grad. Dia jual tudung dan shawl. Oh, sekali lagi meruntun jiwa sampai kan aku meroyan. See-see, buruk kan perangai!!! Haiiissssssssssssssssh!



Dan akhirnya aku kecundang. Beli jugak bawal crepe paisley yang awesome gila ni. Walaupun RM 28 je, tapi dalam hati niat untuk "MEMBANTU SESAMA RAKAN". Kehkehkeh. Padahal nak senangkan hati. But, wait!!! 

Tudung ni memang awesome gila. Rugi kot kalau tak beli. Aku sendiri suka. Beli terus pakai. Kain dia sangat best, mudah dibentuk dan jugak paling best its cover your chest. Aku yang plusize ni pun boleh pakai dengan cantik dan selesanya. So, paisley lover....apa tunggu lagi cuba usha sikit facebook Ella Lala ni... banyak shawl dan tudung terkini yang dijualnya. Awesome! 






p/s: Berbelanja ikut keperluan. *azam 2013 mungkin....in sha Allah :)





17 comments:

  1. Hahahaha, sekali keluar. semua berpusu-pusu nak keluar jugakk :D

    ReplyDelete
  2. memg duit mengalir mcm air kan kan kan

    ReplyDelete
  3. nasib baik lyeen bukan peminat gadget..Huahua..:D
    cantik tudung tu..nak usya jap..HAHAHA:D thanks akk..:D

    ReplyDelete
  4. kalau jarang-jarang keluarkan duit tak pe..bila dah dapat peluang shoping balun je semua...tapi tak boleh buat selalu lah..mcm ayah saya..dia jarang bawak family g shopping..tapi ade masa tu rajin pulak dia bawak abis semua kedai dia nk belek2...tapi sekali sekala menjakan diri ape salahnye kan? haha

    ReplyDelete
  5. kalau tak nak duit mengalir macam air,sila bungkus diri didalam kotak..heheheh..
    tu ayat mak akak masa akak merungut duit cepat habis..hehe

    ReplyDelete
  6. uish.. jangan diikut sangat dengan nafsu tu. nanti menyesal di kemudian hari tau.. kawal perbelanjaan tu. ingat hari2 kemudian. masa depan. buat simpanan :)

    ReplyDelete
  7. akak pon shopping untuk muka arini..beli charcoal mask kat Daiso...balik main facial2 ngan Abi akak...hehehe...

    eh berkenan plak akak ngan tudung bawal nanie tu..tgk nanie pakai lawa je, sekali akak pakai mesti hancuss punyer..huhu

    ReplyDelete
  8. @Lyeen De Syifa:heheheheeheh. lyeen minat apa ye??? silakan usha fb tuan bisnes

    ReplyDelete
  9. @Nur Hafizah | Eija:hehehe tu lah memang memanjakan diri tu. haish, tapi bila balik termenung pulak. duit abissss!!!

    ReplyDelete
  10. @diana:kalau bungkus sayang pulak tak guna. hahahha

    ReplyDelete
  11. @boni kacak:in sha Allah abang boni. nasihat yang bagus dan berguna. amin!!!

    ReplyDelete
  12. haha jom habis kan duit dgn kita pulak. ekeke

    ReplyDelete
  13. oh oh. saye terliur dgn 24 ittewww! hehe. =)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork