Friday, December 28, 2012

Entry Terbaik 2012 Blog Coklateyes


As Salam semua

Tak sampai beberapa hari lagi untuk kita meninggalkan tahun 2012. Tahun yang pastinya penuh kenangan buat kita semua. Sama macam tahun-tahun sebelumnya. Mesti ada kenangan pahit, manis, masin, masam dan segala macam rasa. Itulah namanya kehidupan kan. Kalau asyik manis je, tak teruji lah seseorang insan itu. Tak thrill lah hidupnya. Hambar. Kosong.

Tahun 2012, memberi aku banyak ruang dan peluang. Usia 23 tahun membuat aku matang. Dari segi pemikiran mahupun tindakan. Mungkin terpamer di ruang penulisan blog jugak. Dan mungkin didorong atas sifat kematangan, aku beranikan diri untuk join satu segmen daripada Blog Corat-Coret Kehidupan. Segmen Entry Terbaik 2012.
CoRaT - CoReT KeHiDuPaNkU


Untuk segmen ni, aku just nak share TIGA entry yang terbaik di mata aku lah kan. Ketiga-tiga entry ni actually merupakan satu kesinabungan. Sebelum jenguk ke entry tersebut, aku nak bagi sinopsis dulu lah. Boleh???


Pada orang lain, usia 23 tahun tampak muda. Tak rencam lagi liku hidupnya. Tapi tidak bagi aku. Di usia tersebut, pelbagai panorama manusia aku dah jumpa. Dan salah satu daripadanya ialah isu LELAKI GAY. Memang kat luar sana hakikatnya ramai di antara kita yang katanya nak berkawan atau menerima baik kaum sebegini. Namun sejauh mana sebenarnya mereka 'menerima baik' itu? Adakah menerima hanya sekadar berkawan, atau menerima dan sebenarnya mengajak ke pangkal jalan. Untuk penghasilan entry-entry yang bakal aku pertaruhkan ini, aku sendiri menghadapi konflik diri. Konflik bagaimana untuk menuliskannya di ruangan blog. Maklumlah, rakyat Malaysia ni sensitif. Salah gaya, salah bicara, salah pula makna intipatinya. Alhamdulillah, setakat hari ni aku sangat berbangga dengan entry-entry ni. Bukan kerana karangan ayat yang bagus, tapi kerana impaknya pada pembaca. Sama macam niat aku dulu masa tulis blog, bukan sekadar diari tapi satu perkongsian ilmu yang benmanfaat di kemudian hari. In Sha Allah.

Dan untuk itu, TIGA ENTRY TERBAIK 2012 daripada BLOG COKLATEYES adalah :- 



Walaupun banyak words gay di situ, tapi aku jamin takde langsung unsur-unsur kelucahan. Semuanya ilmu. Cuma kau perlu buka minda dan hati kau untuk membaca setiap entry tersebut. Maklumlah, kalau aku sendiri pun what the fishcake seorang perempuan bercakap mengenai gay??? Gila apa? Well, its not crazy. Just rare!!! :)

For tagging purposes : Nurmujahidah 



p/s: Moga setiap dari kita kuat menghadapi arus moden yang tak terbendung ni. 









16 comments:

  1. nice entry..flw me bck :) http://mimque.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Entry akk mmg selalu best..
    Thanks akk ..yeah!!
    Akak innanie cool..:D

    ReplyDelete
  3. Pening baca banyak perkataan gay. Haha!

    -> ❤ TechKini.com

    ReplyDelete
  4. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ aku dah follow blog lawa awak ni

    ReplyDelete
  5. 23? high 5! kita sebaya rupanya :)

    ReplyDelete
  6. semoga insan dalam golongan tersebut mampu berubah ke arah kebaikan..

    ReplyDelete
  7. hidup kalau ada suka je mmg bosan kan..=D

    mula nak cari episod dukanya..=P

    ReplyDelete
  8. as-salam..wan dah kongsi mengenai tutorial popular post warna warni tu..ni page nye :
    http://www.wanasmadinie.my/2012/12/tutorial-popular-post-warna-warni.html

    terime kasih sudi bertanye :)

    ReplyDelete
  9. lepas ni tulis isu pengkid lak..:)

    ReplyDelete
  10. kah3... word gay tu akan tarik rmai gay ke sini tok membace...

    ReplyDelete
  11. jangan baca tajuk je,kena baca isi dia jugak kan..hee

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum, hai terima kasih sebab join.. Btw anda telah di list kan sebagai peserta Simple Segmen : Entry Terbaik 2012..

    Update peserta dan penambahan hadiah..
    http://www.irwanalessatyme.com/2012/12/simple-segmen-entry-terbaik-2012.html

    Jemput baca sekali semua peserta yang lain ok??

    Anda mungkin pemenangnya.. :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork