Thursday, December 27, 2012

Malam Muda-Mudi Kolej Ibnu Sina 2012

As Salam semua

19/12/2012 yang lepas, kolej aku buat annual dinner. Mungkin ada yang pelik, eh apasal pulak dinner kolej di semester 1. Bukan ke selalu dinner masa sem 2. Kan aku pernah cakap, kolej aku sekarang kolej budak medik *ENTRY DISINI*, jadi schedule semua kena ikut mereka. Takpelah, bagus jugak. Next sem, boleh fokus katanya. In sha Allah. 

Dinner Kolej Ibnu Sina buat dekat Sime Darby Convention Centre. Kiranya beberapa hari lepas majlis resepsi Maria Elena dan abang Fatin Liyana, Ashfirdaus terus Malam Penghargaan Ibnu Sina (MPIS). Terbayang-bayang jugaklah aku betapa gilang gemilangnya majlis Maria Elena berdasarkan gambar-gambar pelik mereka tu. Hew-hew-hew. 

Untuk MPIS, aku tak nak komen pasal makan mahupun persembahan. What do you expect for RM 120? Yep, as usual lah kau dapat Chinese Course. Katanya itu yang paling sesuai dengan harga sekepala begitu. UM.... always be UM. Persembahan.... well dihidangkan dengan live band and performances daripada budak-budak kolej yang suara boleh lah tahan. Kalau ada flat tone tu biasalah. Again, RM 120. Kau bajet sapa buat performance? Kak Siti??? Mimpi siang hari sajo! :) 

Aku tulis entry ni sebab kawan-kawan aku semua dah tanya, bila muka dorang nak masuk Blog Coklateyes (BCE) ni... Heheheheh...Katanya nak femes sikit. Bagi satu Malaya kenal mereka. Haaaaa... ni bukan satu Malaya kenal, kalau ada dua Malaya... dua Malaya aku promote!


For that night, aku tak de pun nak beli baju ke apa. Just pakai apa yang ada je. Since KZ Nabihah hadiahkan aku dress Qasriena hari tu lepas photo shoot tu kan, so why not pakai je baju tu. Tengah trending kan peplum gitu. Kehkehkeh. To be honest, aku sangat suka dress ni. Flowy and really make me confident. Dengan warna terang, ditambah lace. Pulak dah, nampak effect kurus woi!!! Itu yang lagi tambah aku suka. Kehkehkeh. Alahai, kawan-kawan aku pun puji. Dress ni sangat-sangat sesuai dengan aku. Again, thanks to Cik Bihah for the really awesome dress. Tema colour pulak, aku pakai Pink + Black. So nampak a-lil-bit vintage elegant gitu. >>>KLIK SINI<<<<


For make-up pulak..... Takde maknanya nak make up bagai. Calit je lah apa yang ada. Tak sempat sangat hari tu. Habis kelas around 6.30 petang. Terus siap-siap nak ready for dinner. Nasib baiklah aku bukan jenis solek berjam-jam. So, buat ala kadar je. Bubuh blusher sikit, bubuh liptip sikit, mascara calit sikit. DONE!!! Pakai tudung bawal hitam. *tu pun pinjam Sakinah, thanks dear* pin macam biasa. I'm ready!

Jadi, mari aku perkenalkan insan-insan kacak dan cantik sekeliling aku untuk malam itu!!! 

Ini room mate kesayangan. Qeela & Sawi. Selalu membebel dan buli aku. Yes, aku kena buli dengan mereka! T__T
Ini bakal doktor. Comelkan adik Ain. Honyoh-honyoh
Semua comel belaka. I just love this shot! 
Kakak-kakak lawyer. Semua hot gilos. Don't worry masih ada lagi yang single dan available.
Aku antaranya. Kahkahkah.
Kami bertiga Gadis Johor. Memang. Gadis Johor memang hot! :)
Sama warna tema with The Randeran. 

See. Aku dah cakap room mate aku awesome! 


Ini Shahril.
 Haa dialah yang sungguh-sungguh paksa aku letak gambar dia kat BCE ni. 
Dan ini Fuad Sabri. Jugak nak femes. Sama macam Shahril atas tu. Kihkihkih
Walaupun dinner malam tu yang hado saje, tapi kami semua happy. Happy sebab masing-masing cantik belaka malam tu. Momen indah macam tu tak kan datang dua tiga kali dalam hidup kau. Dia datang sekali je. Pandai-pandai kau lah macam mana nak remain moment tu fresh dalam kepala. Macam aku, ni cara aku. Letak kat blog. Mana tahu, anak cucu aku boleh tengok sama. Tak ke bangga dorang dapat nenek multi-talented lagi cantik macam aku. *kahkahkahkah!!!*


p/s: friends never ends.





11 comments:

  1. comel la..=) nampak meriah dengan colorful dress

    ReplyDelete
  2. kemainn lg dinner yea..btw kirim salam dekat shahril n fuad :D

    ReplyDelete
  3. kemain havoc dinner ye dik....

    ReplyDelete
  4. hi,

    cantik la awk ni..leh kenal..hihi..

    ReplyDelete
  5. akk cantik sgt...:D
    klu nk cri lwyer..nk cri mcm akk.!yeahhh!hehehe

    ReplyDelete
  6. zaman student, annual dinner adalah perkara yg ditunggu.. ms tu berebut² nk jd ajk.. hahaha.. simpan kenangan tu baik² ye..

    eh, muka awk sm mcm muka kwn akak..nama kwn akak tu Nisa.. comel la awk..

    ReplyDelete
  7. Cantiknya awak Innanie. Sangat cantik. Suka tengok awak bergaya. Pandai matchingkan pakaian dan sopan.

    ReplyDelete
  8. Awak ni dahlah bijak, pandai bawak diri, cantik, dan sopan. Cara awak ni buat saya tertawan pulak. blog pun cun!

    ReplyDelete
  9. Cantik baju.. Sesuai jek dgn awak...

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork