Friday, December 14, 2012

Perhatian #6 Tukar Url Blog Di Nuffnang

As Salam semua


TAHNIAH SEMUA YANG DAH BERJAYA MENDAPAT DOMAIN [dot my] SENDIRI!!! 

Dan kalau nak tahu, ada satu lagi setting untuk korang buat. Setting ni adalah untuk Nuffnang. Memang Nuffnang tak de efek apa, cuma korang kena activate url di Nuffnang dashboard. Senang je!!!

 Nuffnang dashboard > My Nuffnang > manage my blogs > Blog url (tukar kepada url sekarang yang dah dot my tu) > Validate > Save




Korang tunggu dalam masa 1 jam. Nanti iklan Nuffnang akan ada semula ok.

Terima kasih 

12 comments:

  1. aka xdpt email lg utk tukar domain...mgu dpn kan bru dpt

    ReplyDelete
  2. ok. dah siap dah. thanx again nanie.. weee~ seghonoknye ada domain sendiri. hahaha~

    ReplyDelete
  3. kak..saya dah dua hari masih x boleh buka blog saya.kata 4-5 jam je

    ReplyDelete
  4. hi dear..sorry nak tanya...dah tukar nama blog mcm u ajar tapi kenapa masa tekan save dia keluar word object object warna merah kat atas tu?
    www.bazliaamoza.com

    ReplyDelete
  5. selesai sudah menukar..tapi kena click kotak [Detete this blog] baru boleh tukar nama..haha..Terima kasih ye!

    ReplyDelete
  6. Thanks atas panduan. Baru je guna domain sendiri dan edit url di nuffnang.

    ReplyDelete
  7. Hahaha... ada juga jawapan di sini... Tukar domain iklan terus hilang... Kalau macam ni, lega rasa... dah boleh gi sembahyang jumaat... Thanks... Bye... Hehe....

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork