Tuesday, January 15, 2013

Hati Ini... Menangis Lagi

As Salam semua

Saat aku taip entry ni, sungguh hati memang sedang tak keruan sangat-sangat. Rasa tak tentu hala dan segera ingin pulang. Tadi tengahari mak call kata ayah sakit. Memang dari hari tu lagi ayah tak berapa sihat tapi tak lah terfikir melarat macam ni. 

Minggu lepas akak aku dah cuti seminggu untuk tolong mak jaga ayah, and this week adik aku pulak. Insya Allah aku akan balik esok. Pagi-pagi lagi mintak Akim hantar ke TBS. Mula-mula plan nak balik malam semalam jugak, tapi nanti sampai Kluang dah tengah malam susah pulak nak cari teksi dan sangatlah aku takut sorang-sorang kan. 

Well, sebenarnya aku tak tentu hala ni sebab psychology aku. Lepas ayah aku discharge dari hospital dua tahun lepas masa diserang stroke, aku terus pasang niat tak nak lagi tidur dekat hospital. Sebabnya, secara jujur beb... once kau duduk kat hospital jaga orang sakit... its like a gambling situation tau. Tengok sana orang sakit, tengok sini orang sakit. So dia macam mentally pressure. Kalau tak iya-iya memang kau pun akan lemah sama. Tapi bila mengenangkan mak, aku kena jadi kuat. Kalau tak sapa pulak nak kuatkan mak aku kan. 

Walau apa pun, kau doakanlah perjalanan aku pulang ke Johor selamat dan doakan sekali ayah aku cepat sembuh. Rasa tercarik hati ni tau bila orang yang kita sayang, sakit terlantar. Sungguh!!! :(






p/s: Selagi mak ayah masih ada, berbaktilah pada mereka. 


11 comments:

  1. memang btl, ble mak ayh skt..hati mmg xleh duk diam...nt otak mula la nk pk bukan2 jer..moga ayh awk cpt sembuh ye..ank2 la penguat semangat dorg.

    ReplyDelete
  2. bykkn bersabar.. moga beliau cpt sembuh..

    ReplyDelete
  3. semoga ayah innanie cpt sembuh..penah juga merasa menjaga mak yang sakit di hospital..dlu..kini dia sudah tiada..rindu padanya..berbakti lah kepada org tua sementara mereka masih ada

    ReplyDelete
  4. sabar innanie, kte tau perasaan tu, be strong k,

    ReplyDelete
  5. semoga ayah nya cepat sembuh..jangan risau 2 ye..banyak kan bersabar dan berdoa..

    ReplyDelete
  6. Nani doa dri jauh.. Hope ayah innanie cpt2 sembuh.. Aameen

    ReplyDelete
  7. sayang!
    semoga tabah menghadapi dugaan ni.moga ayah nanie cepat sembuh.InsyaAllah..amin

    take care.

    ReplyDelete
  8. doa banyak2,, in sya ALLAH everything will be just fine.. sila kuat k.

    ReplyDelete
  9. semoga ayah akak cepat sembuh k..tabha ye akk..

    ReplyDelete
  10. awak. banyakkan bersabar tau. semoga ayah awak cepat sembuh.

    ReplyDelete
  11. insyaALLAH semoga ayah cpt smbuh ye dik

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork