Friday, January 18, 2013

Jumaat Yang Luar Biasa

As Salam semua

Salam Jumaat ;) Haissh malas betul nak update blog kalau dah kat rumah kan. Lagi-lagi musim cuti. Memang jari ni rasa kaku je. Idea kering takde benda nak diupdate. So, aku share something useful and good ye. Sempena berkat hari Jumaat ni kan...




Jadi sama-sama lah kita dapatkan pahala amalan di penghulu segala hari ni. Jumaat yang berkat, membawa syafaat membawa rahmat. Insya-Allah. Dan tiba-tiba aku terfikir jugak bila UAI bagi nasihat ni...



Betul apa yang UAI cakap. Allah dah bagitahu salah satu tanda kiamat adalah pada hari Jumaat. Nauzubillah. Moga kita semua dirahmati Allah. Tapi kiamat itu pasti akan datang. Bersediakan kita?

Ini pula serba sedikit Hadis mengenai Hari Jumaat, penghulu segala hari.





Semuanya aku ambil dari Google. Maklumlah aku kan generasi google. Moga sebaran ini memberi ilmu dan manfaat buat semua. Amin.


p/s: Kat sini ada entry aku pasal Solat Jumaat tak sah kalau..... 

11 comments:

  1. Bagus share ilmu yg bermanfaat nih dik...thanks

    ReplyDelete
  2. semoga hari jumaat ini dipenuhi dengan keberkatan dari yang ESA :))

    ReplyDelete
  3. gud info.. nice sharing.. betapa besarnya kelebihan hari jumaat kan

    ReplyDelete
  4. Amin. Semoga Nani mendapat Jumaat yang berkat :)

    ReplyDelete
  5. jadi lawyer je ke? majistret tak mau ke dik? hehehhe... thanks share info ni.salam perkenalan..jemput terjah blog akak.
    nabihahsejutarasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum innanie...bestnya maklumat ni..:)

    ReplyDelete
  7. Lengkap berinformasi :) :) byk kelebihan hari jumaat ni :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork