Saturday, January 19, 2013

Koleksi Benda Comel

As Salam semua

Kalau dah nama perempuan, mana ada yang tak suka dekat benda comel. Baju comel suka, tudung comel suka, baby comel suka, lelaki comel lagi lah suka. Kehkehkeh. Well, proudly I am one of them. Siries wei, aku suka dekat benda-benda comel. Sampai kan aku kena control sikit diri aku ni dari beli benda-benda comel.Kau tahu, kalau aku pergi mana-mana kedai lah aku nampak je benda-benda comel mulalah kepala dok berpikir-pikir duit dalam poket cukup ke tak. Kadang tu, aku nekad je beli. Lantak pi lah cukup duit ke tak. Sumpah bahaya! Tapi nak buat cemana kan? Bila balik baru lah fikir, hmmm nak buat apa je sebenarnya benda ni??? 

Well, meh aku share sikit benda-benda comel yang aku dah TERBELI!!! 


1. Replica Eiffel Tower [Harga : RM 8.90]

Aku memang dah lama aim nak beli ET Replica ni. Banyak jugak tempat ada jual, ada jugak yang out of stock. Kalau dekat S&J aku tengok size macam ni dijual harga belas-belas ringgit jugak, tapi last week sebelum balik Johor, aku pergi Paradigm Mall... haaa jumpa size yang sama tapi dijual dengan harga yang sangat murah. Tak sampai RM 10 pun ET ni. Memang aku terus beli lah!!! ET comel kot. Sangat-sangat suka!!! 



2. Polka Dot Head Scarf [Harga: RM 5.00]

Ini Akim yang belikan. Dia kata comel and aku pun suka. Kebetulan masa beli head scarf ni, aku pakai baju warna turquoise yang sama macam tu so memang nampak matching lah. Kononnya nak pakai dengan tudung, ala-ala crown gitu kan tapi sampai la ni tak terpakai. Pakai dalam rumah je. Hehehehe. 




3. Boxes [RM 5.00-RM 8.90]

Ini sampai sekarang aku tak faham kenapa aku beli banyak-banyak. Yang pasti aku suka dan ia nampak comel. Memang suka colour-colournya. Nampak sweet gitu. Nanti pandai-pandailah aku isi apa yang patut. Heheheh.




4. Key Holder [Harga: RM 5.90]

Aku suka jugak ni. Beli dua. Satu bagi room mate, satu letak kat rumah. Aku suka sebab ada Eiffel Tower yang comel tu. And then, pattern dia yang vintage and classy. Comel gilos!!!





5. 2013 Planner Diary [Harga: RM 6.00]

Ini aku beli masa awal tahun lepas kat Typo-Cotton On, JPO. Aku suka sebab pastel colour dia dan harganya yang murah. Sebab sebelum tu harganya RM 30. Comel kan warna dia. Pink and baby blue. Awww! 





6. Notebook [Harga: RM 6.00- RM 9.90]

Ini lagi aku gila. Notebook sekarang pulak memang semua comel-comel. Mana tak aku meroyan. Yang warna coklat tu more kepada skectch book aku. Suka sebab vintage style. Yang Paul Frank tu, sweet sebab kertas dalam dia ada cute sketch plus cover pink love depan tu. :)




7. Can box I'm Cute [ Harga: RM 12.90]

Of course lah vintage memang menjadi kegilaan aku. Material besi buat dia lagi high-value. Kawan aku cakap, buat dia jadi box pencil macam sekolah dulu-dulu. Hmmm why not kan, sweet apa. Memang vintage habis lah.







8. Polka Dot Ribbon Box [Harga: RM 3.90]

Yang ini aku plan untuk letak aksesori aku dalam tu. Macam brooch, rantai ke or any small cute thing. Aku suka combination colour ni. Nampak comel. Dan tiba-tiba aku rasa macam comel pulak kalau dibuat door gift untuk majlis tunang nanti. #Eh!!! 




Kalau nak diikutkan ada lagi. Malu kan ada habit membazir duit gini. Haisssh, orang lain beli benda berfaedah, aku ntah apa-apa dibeli. Haisssh.... janganlah bawak aku lalu depan kedai-kedai comel. Tiba-tiba je aku boleh meroyan dalam kedai tu kang!!! Hehehehe.... 

The latest kedai yang aku jumpa jual barang comel dan murah adalah Kaison, di Paradigm Mall. Mula-mula aku tengok kedai tu biasa je, sekali aku masuk dekat sejam jugak aku kat situ. Yang paling penting harga kat situ semua murah-murah. Kat tempat lain mahal kot! Cubalah korang pergi situ. Kalau korang peminat benda comel macam aku lah. 




Tapi ada satu je 'benda comel' yang aku tak minat sangat. K-pop! heheheh. Orang lah kata dorang comel. Aku rasa... hmmmm.... entah. Eh, sorry. Lupa geng K-pop tak leh kena usik kan. Hehehe. Gurau je! :)




p/s: Eh, baru perasan, aku pun comel jugak! haahahaha. Sila muntah tapi bukan di sini. 








13 comments:

  1. Tapi sye suka lptop akk.. warna pink.. hehe.. bila la dapat beli laptop wana pink nie... :((

    ReplyDelete
  2. mmg comel2 semuanya....pernah jugak masuk kaison ini sekali mmg best byk brg2 yg sy minat

    sis if u want to join skin care & makeup class just call me 0173008665

    ReplyDelete
  3. oppa gagnam style!!haha..comellll nye scarf tu..love polkadot..

    ReplyDelete
  4. dulu je ade habit beli benda2 comel ni. mcm kumpul buku nota, pemadam cecomel box2 tu. skrg dah insap. hahaha

    ReplyDelete
  5. biasa jew... (-.-')
    haha,takde perasaan..

    ReplyDelete
  6. Saye tak pernah kumpul benda comel walaupun sukeee tgk benda2 comel ni :d

    ReplyDelete
  7. semua cute! geram nabila tengok. pandai akak pilih. ;)

    ReplyDelete
  8. lappy tu comel sangaaaaaatttt... bak mai lappy tu kat SD.. hehe

    ReplyDelete
  9. ala...memg comel giler...paradigm mall tuh jauh dr tpt akak..kalo jmp bnd2 comel kaler pink leh x blikan akak?huhuhu....

    ReplyDelete
  10. Smue comey.. Tuan blog pun comey.. Nani xpernah smpai ke paradigm mall. Adess..

    P/s: slh ckp psl kpop dorang bwk geng. Ari tu tgk bebudak duk carut2 kpop pnye psl .. Grrr

    ReplyDelete
  11. When you plan your wedding day it might often think that your wishes can become second to everybody else's. You may have your coronary heart set up on daisies while your mommy is driving for flowers. You may adore brownish and pink for your bridesmaids gowns, however, your maid of recognition is pushing for reddish. This informative article must help give you many ways for producing sure your wedding day is the time.

    Even though veils frequently just consist of a few wisps of textile, they is often very pricey. To keep your wedding event expenses affordable, look at generating your own personal veil! Some websites provide "do it yourself" designs for various veils and they consist of, step by step instructions.

    When you purchase a wedding ceremony or reception internet site that may be outside the house, go for normal components that will not conflict with all the placing. This implies a focus on materials like older hardwood, teas-discolored ornate lace and embroidery, and blossoms. Focus on sprigs and blooms like prairie grasses, wheat chaffs, and vibrant wildflowers in imperfectly established bouquets.

    If you are going to possess a caterer on your wedding party, inquire further provided you can demand which meals they are. In this way, you are aware that the food can be to everyone's liking. Also, question them if you could have a sample with their food items, therefore you know you will enjoy it.

    Decide on food items to your wedding event that you simply get pleasure from. Don't be concerned about what your friends and relatives consider, it's your entire day to experience! The sole thing you should consider, is had you been a vegan, then you definitely must offer a number of meat options to your friends and relatives instead of pressure a tofurken upon them.

    Only invite individuals to your wedding day who issue for you. It isn't intended to be a demonstrate of wealth or track record. It is a working day for you to present to a person you intend on paying all of your existence with. Keep your listing limited by anyone that you wish to see within the images you'll look at throughout your way of life.

    If you have an outdoor wedding event, have got a back up program. Many marriage ceremonies are already wrecked by rainfall or another climate catastrophes. Have got a fast substitute for an outside venue, whether it is to get the wedding ceremony on the party hallway or have camp tents set up just in case. This will likely permit the wedding event to occur happily regardless of what the weather has been doing.

    As stated at the outset of this article, when many individuals consider a wedding event they picture a major situation, but this does not really have to be the situation. If you are searching for any more low-traditional intimate wedding ceremony experience, this short article needs to have given you some good concepts for planning your " special " working day.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork