Sunday, January 13, 2013

Meatball Ikea : Makanan Sumber Keriangan Pt.1

As Salam semua

Kalau bercerita tentang makan, aku rasa instagram aku tak pernah kering. Sapa yang follow memang makan hati lah selalu kan. Air liur selalu meleleh. Aku mintak maaflah banyak-banyak. Bukan aku nak pun, kawan-kawan aku tu kuat makan. *eh tak ngaku diri sendiri pun sama* Hehehe.  Kadang aku malu jugak. Ye lah mana tahu ada suara sumbang kata "Patutlah gemuk, asyik makan je!". Alaaa kalau tak gemuk, korang tak makan ke? Makan jugak kan. Pada aku makanan ni sumber keriangan tau. Bila kau lepak dengan keluar, part paling happy bila duduk sama-sama makan. Itulah orang Malaysia kan!!! ;) 

Lepas exam hari tu, terus kiteorang pergi makan-makan. Lama gila tak makan meatball Ikea. So aku macam mengidam sangat. Nasib baik weekdays, so taklah ramai orang. Kalau weekend, memang beratur panjang lah jawabnya. 


ini 20 biji untuk 2 orang makan. :) save cost

Hari tu ada yang tanya kat blog, meatball Ikea tu sedap sangat ke? Jawapannya memang sedap. Kesedapannya tu tak tergambar dengan kata-kata. Tapi cuba korang bayangkan bebola daging yang juicy dan sos Swedish yang macam lemak-lemak keju gitu. Untuk hilangkan rasa muak yang cepat di tambah jem berry yang manis dan masam sedikit. Mak aaaaaai.... lazat beb. Lazat!!!

Haaa mesti ada yang terfikir Halal ke tidak makanan ni? Jawapannya HALAL. Meatball Ikea ni dikeluarkan oleh MacFood Service (M) Sdn. Bhd yang mana memang ada sijil halal sah laku sehingga 31-3-2013. Alhamdulillah :)

Harganya pulak, untuk 5 biji - RM 5, 10 biji - RM 10, 15 Biji - RM 14 dan 20 biji - RM 17. Tapi setiap Selasa (kalau tak salah aku) ada promosi. RM 8 sahaja untuk 10 biji. Wink-wink!



Lagi satu kalau aku datang sini favourite aku adalah Mushroom Soup dia. Memang terbaik. Kebetulan waktu pergi Ikea tu, Kirin tak berapa sihat. So mushroom soup ni sangat-sangat menyegarkan dan memanaskan badan dan perut. Sangat creamy, pekat dan yummmy! Harga RM 3 sahaja. 



Yang ini aku tak makan pun hari tu, sebab dah kenyang kan. Saja amik gambar. Nak instagram katanya. Tapi boleh tahan sedap jugak. Cecah dengan coffee dia. Mantap!

Dulu kan, kat Ikea ni ada satu food product dia aku suka. Selain cake Daim, ada chocolate ball. Memang terbaik. Tapi laaa ni, jarang benar aku jumpa. So sangat-sangat mengidam chocolate ball tu. Paling sedap di Malaysia mungkin. Heheheheh




Last but not least, ini bukan makanan. Tapi ini muka bahagia jumpa makanan. Selamat makan semua. Happy blogging ;)




p/s: Korang suka makan apa???




20 comments:

  1. Betul gak! Makanan tu sumber keriangan kan? Hahaha! Byk kali gak dengar org ckp psl meatball Ikea tu. Tapi tak pernah rasa. Ish, gerrammmm je! Memang dea jual kat Ikea je ek? :P

    ReplyDelete
  2. yummy bestnyer... dah lama btl akak tak makan meatball ikea ni...

    ReplyDelete
  3. Sdpnye tp xpenah sampai.. :( lapar la plak tgk

    ReplyDelete
  4. besnye..xpenah mkn lg..rmai ckp sedap giler..

    ReplyDelete
  5. rindu meatball.....!! nanie comel la :)

    ReplyDelete
  6. wah,semua best ni..kecur air liur dibuatnya..

    ReplyDelete
  7. nasib la kat sabah takda ikeaaa...
    weekend ni g kl, nak zaaas trus ah pegi ikea...

    ReplyDelete
  8. Ya Alla, lama gila dah x makan , last pi dgn my Ex n his friends during Ramadhan last year. yummey!!! I want some!!!!

    ReplyDelete
  9. nanie ni saje je kan..kita dah rasa nak makan je...hihi =D
    tapi, kita tak pernah lagi makan meatball ni..hurmmmm

    ReplyDelete
  10. sedapnya kuih tu...tgoda iii..hehhe:)..

    ReplyDelete
  11. x penh cube lagi..pasni lehla cube kalo p ikea..

    ReplyDelete
  12. lama tak berpeleseran di ikeaaaaaaaaaaaaaaaa,rindu meatball oii

    ReplyDelete
  13. ramai kata meatball ikea sedap..tp akak xpenah pun try mkn..

    ReplyDelete
  14. alahai laaa ...sedapnye meatball ...

    ReplyDelete
  15. amboiiii....bukan nak ajak ahkak sekali ye?

    ReplyDelete
  16. ahhhh tak pernah terai lg....wuuuu

    ReplyDelete
  17. sekarang ikea beratur mak aih panjang. mencik. dulu masa x ramai tahu, heaven je x pyh beratur. :D

    ReplyDelete
  18. rindunya nak mkn ni, since abis study lansung tak ke sana. T_T

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork